Ankoilla lunssa?

juttuja muista linnuista kuin kanoista

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Maa-jussi
tipu
Viestit: 30
Liittynyt: 26 Helmi 2019, 10:19

Ankoilla lunssa?

Viesti Kirjoittaja Maa-jussi »

Mulla tuolanen 20kpl:n pihalammen ruoppausporukka ankkoja. Useammalla uroksella rähmii silmät, mistä moinen? Lunssa vai heinänuhaa?

Maa-jussi
tipu
Viestit: 30
Liittynyt: 26 Helmi 2019, 10:19

Re: Ankoilla lunssa?

Viesti Kirjoittaja Maa-jussi »


Maa-jussi
tipu
Viestit: 30
Liittynyt: 26 Helmi 2019, 10:19

Re: Ankoilla lunssa?

Viesti Kirjoittaja Maa-jussi »

Tot se varmaan oli, ämeriikan konsteilla selvittiin alta viikon.

hunski89

Re: Ankoilla lunssa?

Viesti Kirjoittaja hunski89 »

Juu talvella tulee noita kun eivät saa välttämättä putsattua silmiään ja sieraimiaan yhtä usein kuin kesällä. Meilläkin pesuvedet aina tarjotaan ulkona ettei sisätilat lainehdi, ja tänä talvena pakkanen kävi välillä niin kireänä ettei voinut pesuvettä ulos tarjoilla kun olisi vesi jäätynyt sulkiin ja astiaankin samontein. Sisällä on ämpäri myös kyllä että saavat uitettua päätään, mutta sotkevat veden pehkuilla ja ruoalla tosi nopeasti.
Lisäksi meillä on yksi akka ankka joka ei ikinä peseydy eikä ui, ilmeisesti siksi kun pelkää ukon olevan heti jurnuttamassa. Se akka ottaa sitten ilmakylpyjä pikkulätäkköjen päällä, ei edes ämpärissä pese silmiään ja nokkaansa, kesällä olen puutarhaletkulla suihkutellut eukkoa, nyt talvella ei ole onnistunut niin eukolla on silmien ympäriltä lähtenyt höyheniä ja nokka taas tuuttaa. Tänään kannan eukon suihkuun sisälle.
Eilen kannoin toisen eukon suihkuun kun oli tullut tuo vaahtosilmä peking ukon polkemisen tuloksena, kiskoo niskasta liian lujaa, samaa oli eräällä toisellakin akalla syksyllä.
Meillä tänä talvena eivät myöskään kaikki levittäneet rasvaa patistaan sulkiin ja sulkapeite on kokoajan hiukan kostea, rasvapatti voi olla tukkeutunut liasta tai voi johtua siitä että heidän mökissään on lämmin munien takia, niin jos ovat kokeneet että turha laittaa rasvaa kun on niin lämmin majapaikka muutenkin.
Tuon yhden eukon eilen pesin koirien pesuaineella että rasvapatti alkaisi toivottavasti taas toimimaan ja kuivasin hiustenkuivaajalla, se kuivaaminen oli aika savotta. Varmaan puoli tuntia kuivasin ennen kuin sain ankan melkein täysin kuivaksi. Sulkapeite on niin paksu että ei meinaa millään kuivua.
Kunhan pakkaset loppuu kokonaan ja tulee plussakelit niin pesen muutkin ankat pesuaineilla että saadaan taas rasvapatti toimimaan kunnolla.
Ja meillä yksi ankka vaihtaa sulkapeitteen väriä, on nuori nyt keväällä munintansa aloittanut. Alkoi pudottamaan sulkia vuodenvaihteessa mitä kummeksuin kovasti nuorelta ankalta ja vielä tuohon vuodenaikaan, no sille on kasvanut uusia sulkia ja höyheniä ja siitä tulee erivärinen kuin mitä alkujaan oli, tulee hiukan hienomman värinen. Kai se on alkanut laittamaan itseään kesäkuntoon :smt080

Maa-jussi
tipu
Viestit: 30
Liittynyt: 26 Helmi 2019, 10:19

Re: Ankoilla lunssa?

Viesti Kirjoittaja Maa-jussi »

Mulla on noille ämpäri vapaasti käytössä, joissa kannessa kolo. Mahtuu kaulaansa myöten hyvin klottaamaan. Ovat hyvin puhtaita, pehkuna kuivaheinää joka auttaa siihen.

Kuva

Kerran ole tyhjännyt ja toisenkerran tyhjätään nyt loppuviikolla, pehkua on kertynyt 10-15 senttiä. Tila pysyy plussalla myös pakkasilla ja ilmanvaihto on (vanha kanala) oikeen hyvä, tarvittaessa koneellinen.

Ankat on nyt syvämarinoinnissa :D lisään veteen lorauksen viinietikkaa ja suolavettä. Nopeasti hävisi rähmät.

Vastaa Viestiin