Metsäkanalinnut

juttuja muista linnuista kuin kanoista

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Avatar
Aleksandra
fasaani
Viestit: 953
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Metsäkanalinnut

Viesti Kirjoittaja Aleksandra »

Meillä on pyitä ollut "aina", mutta viimeisen vuoden aikana selvästi enemmän kuin ennen. Koko talven niitä vihelteli kuorossa ihan tuossa pihapiirin reunametsässä. Näinkin niitä usein. 1.1. olen kirjannut bongausvihkooni ekan havainnon tältä vuodelta. Sillon niitä oli 2 kpl ruokailemassa tervaleppien oksistossa. Yhden emon poikasineen näin pari viikkoa sitten ihan meidän pihalla, kanojen ulkoilureviirillä. Kanat olivat silloin kyllä toisella puolella taloa; mitähän siitä olisi seurannut, jos olisivat toisensa kohdanneet... Pyyemo poikasineen on kyllä kovasti kanaperheen näköinen. :)
Alhoja elämän ilona.

Avatar
mimmu
maatiainen
Viestit: 488
Liittynyt: 06 Touko 2007, 12:59
Paikkakunta: Etelä-Savo/Sulkava

Re: Metsäkanalinnut

Viesti Kirjoittaja mimmu »

Meilläkin teeriä on isoina parvina ja pari metsoa joskus näkee mökkiteillä kun ne lentää tieltä metsään kun kuulee auton äänen.
Keväällä on mukava kuunnella kun teeret on soitimella tuossa ihan lähellä ja urpiaisia käyvät syömässä ranta puista ihan mustanaan silloin on puut.

Myös sepel kyyhkynen huhuilee lähi puissa ja nyt kävi ensimmäistä kertaa kesällä lintulaudan alla katsomassa ruokapaikkoja :smt017 ( lintutalo kun on iso)on se komea lintu sekin.
Sekalainen seurakunta: 3 risteytyskanaa, 1 Kiuruvetinen kana , 6 Mille fleur kanaa, 1 Silkkikana
ja 2 Mille fleur kukkoa, nuori mille kukko
1 maatiais kissa

kukkopoika
bankiva
Viestit: 365
Liittynyt: 05 Touko 2012, 19:52

Re: Metsäkanalinnut

Viesti Kirjoittaja kukkopoika »

Täällä on muutamina viime vuosina näkynyt vähän teeriä,sitä ennen oli isokin parvi talvella koivuissa.Minne lie huvenneet.
Mustikkametsässä oli pyypoikue,puolenkymmentä pyrähti lähelle kuusen oksille.Isoja olivat jo, lähes täyskasvuisia.Jonkun aikaa sai yhtä seurata kun se siinä oksalla oli,kauempaa kuului toisten lirinä.Se lirinä on merkki siitä ,että kohta siirtyyvät vähän kauemmas jos niitä lähemmäs menee.
Metson lentoonlähdön kovaa ryskettä en ole kuullut vuosikymmeniin,ovat ne niin harvinaisiksi käyneet.Voi siellä joku olla tuolla metsän perällä.
Sepelkyyhkyjä näkee useamminkin,varsinkin aamuisin.Tuossa niitä sähkölangalla istuu ja laskeutuuvat siitä kylätiellekin.

ipana
kana
Viestit: 74
Liittynyt: 04 Elo 2016, 20:49

Re: Metsäkanalinnut

Viesti Kirjoittaja ipana »

Meidän pihalla on kulkenut muutamana päivänä teerinaaras. Tekisi mieli laittaa sille kauranjyviä, mutta ne houkuttelee sitten jyrsijöitä :smt012 Viime yönä kyllä kettukin hiiviskeli ikkunan alla, mutta ainakin aamulla teeri oli vielä hengissä. Kai se täytyy vaan antaa luonnon elää omaa elämäänsä, vaikka tekisi mieli ruokkia kaikki :smt044

Vastaa Viestiin