Mihin mahtoi nuori kukko kuolla?

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Suski
muna
Viestit: 2
Liittynyt: 12 Loka 2021, 22:11

Mihin mahtoi nuori kukko kuolla?

Viesti Kirjoittaja Suski »

Menin kanoja ruokkimaan ja kaikki iloisina ja pirteinä vastassa ja innolla herkuttelemassa perunamuusin jämillä rehun lisäksi. Nuori kukko hetken kuluttua vähän kuin henkeä haukkoi, yhtäkkiä sai epileptisen kohtauksen näköisen kohtauksen jonka jälkeen meni maahan makaamaan ja sai muutaman uuden samanlaisen. Otin syliin ja silittelen ja siihen nukahti ikiuneen. Mikähän mahtoi olla syy tällaiselle?

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4370
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Mihin mahtoi nuori kukko kuolla?

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Arvailen muutamia syitä...äkkikuolema voisi johtua sydänkohtauksesta, marekin taudista tai kenties jopa tukehtumisesta, kun kerran innokkaaseen ruokailuun liittyi?!? Huomasitko kukossa mitään aiempia oireita, esim. harjan/helttojen sinerrystä, hoippumista, silmien poikkeuksellista ulkonäköä tai jotain muuta?
Tonja, p: 046 666 5106

Suski
muna
Viestit: 2
Liittynyt: 12 Loka 2021, 22:11

Re: Mihin mahtoi nuori kukko kuolla?

Viesti Kirjoittaja Suski »

En huomannut mitään poikkeavaa aiemmin. Tuli normaalisti syömään ensimmäisenä, mutta siirtyi herkuista pian normaalin rehun luo. aukoi suutaa, välissä, mutta söi edelleen. Sitten kävi maahan makaamaan ja alkoi sätkiä.. Helttaa ja harjaa heti katsoin, mutta ne olivat ihan normaalin väriset.
Mistähän sydänkohtaus voisi johtua?
Surettaa niin tämä kun oli meidän ensimmäinen ja ikää vasta 4kk. :smt022 selvisi alun yksinään kun samasta haudonnasta ei muita selvinnyt, sai kaverit vasta kahden kuukauden jälkeen ja nyt tälle urhealle tipitiille kävi näin.. :smt022

Vastaa Viestiin