Ivomec vai Stronghold?

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Kukka

Ivermektiini

Viesti Kirjoittaja Kukka »

MIe olen nyt kahlannut ja kahlannut ja kahlannut näitä sivuja ja oppinutkin jotain.... Mutta siis tiivistäisikö joku? Siimis? Tai joku muu kokeneempi..?

Eli siis Ivermektiinikö periaatteessa tehoaa niin sisä kuin ulkoloisiin, kalkkijalkaan, kanapunkkiin?

Entäs voiko ivermektiiniä käyttää sitten ankoilla, kaneilla, kissoilla? Sekarotuisille koirille ei tietenkään, mutta entäs nämä muut elikot. Ja niin, se annostus? Eläinlääkäri lupasi kirjoittaa, mutta ei tiennyt mistään mitään, eli mitä mä nyt siltä sitten tilaan?


Entäs kanalan saneeraus? pehkut ruoka ja kanat ulos, siivous ja kalkkivelli? Tarviiko vielä jotain ruiskutella kalkkivellin lisäksi? Entäs koska kanat voi päästää sisälle vellin levityksen jälkeen?

Kalkkijalkaa siis on ja ilmeisesti lisäksi kanapunkki. Ei pitkänomainen, eikä ainakaan hypi...Ja vaikkei olisikaan on kalkkivellin levitys joka tapauksessa tulossa. Kuhisee haudontapesissä, ja munintapesissä. Voinko saneerata nyt vai hoidanko pahimmat pesistä pois ja odotan viileämpää keliä???

Kiitos ja anteeksi, mutta ajatus oli, että jos saisi tän tiedon yhteen paikkaan, yleishäätönä suurimmalle osalle öttiäisiä... :smt013 .

brahma

Re: Ivermektiini

Viesti Kirjoittaja brahma »

En osaa noista saneerauksista sanoa, mutta meillä vastaava tuote ell:ltä juuri saatu, vaikuttava aine siis selamektiini, eli kyseessä Stronghold, valmiit ampullit iholle tiputettavaksi, 15mg/ampulli, tarkoitettu alle 2,5kg kanoille. 3 kanan hoitoon koko kuuri makso 40e. Tipathan laitetaan vielä kuukauden kuluttua uudelleen, muna- ja lihavaroaika 60vrk.

Meillä nyt alle viikko ja nyt jo alkaa ihanaa vauvanihoa näkyyn jaloissa, tosin on varovaisesti koipia lämpimässä mäntysuopakylvyssä lioteltu ja hellästi raputeltu ja lopuksi ceridal-suihkepullosta ihonhoitoöljyä, hoitaa samalla kun pehmittää jäljelle jäänyttä kalkkeumaa.

Varmaan parasta ois kun saisit kanat kokonaan ulkoruokintaan siksi aikaa kun saat ton kuukauden kuurin annettua ja kanalan saneerattua kunnolla, ettei sitten tule uutta tartuntaa. Meillä kanat menee nyt piha-aitaukseen ja tehdään kokonaan uus kanala kun rotat nakertanu seinää talvella ja eristeet on miten sattuu, eli pelkän kalkkijalan takia en moiseen olis ryhtynytkään.

Suppis

Re: Ivermektiini

Viesti Kirjoittaja Suppis »

Brahman stronghold lääkkeellä ei mun tietääkseni lähde sisäloiset..

itse tässä juuri ell:n kanssa asiaa selvittänyt..

Kalle
bankiva
Viestit: 342
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 12:51
Paikkakunta: Tammela

Re: Ivermektiini

Viesti Kirjoittaja Kalle »

Ivermectiini on erittäin hyvä loistorjuntaan. Kalkkijalkaan 1 osa ivermectiiniä/ivomec ja 9 osaa esim risiiniöljyä. Sivellään kanan jalkoihin ja uusitaan tarpeen mukaan.
Pintaloisten häätöön kaksi tippaa ivermectiiniä/ivomec kanan niskaan, iholle, siis höyhenten alle, imeytyy verenkiertoon. Aine sopii myöskin koirien (ei collie-rotuiset) loishäätöön.
Kanatilojen desinfiointiin hyvä aine on Virkon-S tai Mitekiller. Aineet on tarkoitettu tyhjien rakenteiden saumakohtaan ruiskutettavaksi. Imurilla saumat puhtaiksi ja sitten aine saumoihin.

maunu_muori

Re: Ivermektiini

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

Suppis: ainakin kissoilla tota Stronghold -valeluliuosta käytetään sekä ulkoloisten että suolinkaisten ja hakamatojen torjuntaan, eli kyllä se imeytyy verenkiertoon.. ja oletettavasti myös kanoilla ;) . Piti ihan tarkastaa netistä, kun meillä kerran hoidettiin Karvisen korvapunkkeja, ja lekuri sanoi ettei tarvii heti madottaa ton hoidon jälkeen.
http://www.pfizer.fi/sites/fi/Products/ ... ghold.aspx

Kukka

Re: Ivermektiini

Viesti Kirjoittaja Kukka »

Kalle: kiitos annostuksesta =)

Juu stronghold sopii kissoille, mutta onko kellään tietoa ivermektiinin sopivuudesta kissoille, kaneille??? Olisi aika näppärä kun noita otuksia on useampi siunaantunut....

Meillä tyhjennettiin eilen kestopehkut pihalle, ja samalla iso määrä punkkeja haudontapesistä. (Valitettavasti kaksi hautovaa piti päästää paremmille haudontamaille punkkien jäljiltä.Olivat vuorokaudessa menneet niin huonoon kuntoon hautoessaan.) Yhden kopin pehkut olivat täynnä hiirenpoikasia (yök) Ja niistä siis punkki tartunta ilmeisesti lähtöisin.

Ongelmana ovat nyt sitten rakenteet jotka ovat lautaseinää (purut väleissä). Suihkutin cooperin myrkyt rakoihin ja koko kanalaan. Ajattelin uusia myrkyt tänään, ja tänään saa kanat myös ivermektiinit niskaansa (saatiin vihdoin eläinlääkäri kirjoittamaan). Mutta entäs ne kanit, jotka oleilee samoissa tiloissa, uskallanko laittaa niille ivermetiiniä, ja millä annostuksella?

Ensi viikolla olisi tarkoitus kalkkimaalata kopit, ja rotanmyrkyt on nyt asennettu kanalaan. Muita hyviä ideoita??? Niin ja kanoja on siis yli 40 kpl, että ihan pikkuprojekti tää ei ole. Onneksi suurin osa on ulkohäkeissä nyt kesällä!!

maunu_muori

Re: Ivermektiini

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

Tämän mukaan käytetään myös kissoille: http://vetmedicine.about.com/od/disease ... Safety.htm. Kuvan alla olevassa tekstissä sanotaan, että on turvallista useimmille lemmikeille. Jossain luki että esim marsuille voitais käyttää( en ottanut linkkiä talteen). Osalla collieta on mutatoitunut geeni, joka herkistää lääkkeelle ja siks niille ei ivermectiiniä määrätä:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11692082
Netistä löytyi myös tieto siitä, että käytetään myös kaneilla. esim täällä on kanien eri lääkkeistä yhteen juttuun:
http://www.3bunnies.org/e_cuniculi.htm
Siellä on juttua kaninkasvattaja, joka käyttää sitä kolmen kuukauden välein torjumaan jotain kaneilla olevaa parasiittii.

Myös tuotantoelikoille kuten possuilla, lehmille ja lampaille( tän tiesin jo ennestään, oli lammaskoulutuksessa tosta Johanna Raution esityksessa jo muutamia vuosia sitten).. ja löyty yllättäen tieto netistä, että myös ihmisille .

Annostuksista kannattaa kysellä elikkolääkäriltä ...mut maailmalla on käytössä. Se, että onko tota hyväksytty Suomessa noin monelle eläimelle käytettäväksi.. on taas ihan toinen juttu, meillä on monesti tiukemmat kriteerit!

Muo vaivaa näköjään googlevierotussoireisto... no ens viikolla alkaa työt ja taatusti saan googlettaa sydämmeni kyllyydestä, yks kinkkinen juttu jäi vähän vaiheeseen :smt019 .. kerran törmäsin yhteen ongelmaan vaikka noudatin ihan googlella löytämäänin ohjetta.. ja oli muuten yli 51 000 kodaria noudattanut SAMAA virheellistä ohjetta :smt047 virheilmoituksella joka tuli sai ton määrän selville :smt044.. no löyty se oikeekin tapa sitten tehdä ko juttu.

Hertta

Ivomec vai Stronghold?

Viesti Kirjoittaja Hertta »

Eikös molempia voi käyttää samalla tavoin kalkkijalan hoitoon, eli tippa niskaan periaatteella? Miten lääkkeiden hinnat eroavat toisistaan?

Pyysin ell:ltä Strongholdia yhden kanan kalkkijalan hoitoon. Sain reseptin 15mg lääkkeeseen ja ensimmäinen hoitokerta oli viikko sitten. Miten pian tuloksia pitäisi näkyä? Mietin tuossa vain, että jos hoito pitäisi uusia, kannattaisiko pyytää seuraava resepti tuota Ivomecia, että riittäisi sitten useammallekin kanalle, jos tarve vaatii.

Ensimmäinen ell muuten kieltäytyi jyrkästi myöntämään tuota Sronghold -reseptiä. Ihmettelen tätä suuresti, koska olen ymmärtänyt joidenkin lääkitsevän uudet linnut varmuuden vuoksi tällä aineella, ettei mahdollista tartuntaa edes pääse tapahtumaan. Tämä kys. ell käski valella lamppuöljyllä ja sanoi, ettei ala kirjoittamaan reseptiä, koska meillä ei ole asiakkuussuhdetta. Ja kuulemma tuo kalkkijalka on lähinnä häkkilintujen vaiva, käski vielä madottaa kanat. Sitten sanoi vielä, ettei hän huoli kanaa nähtäväkseen edes, tartuntavaaran takia. Enkä kyllä olisi yhtä kanaa lähtenyt edes viemään, jos toiset saa reseptin puhelimen välityksellä. Sanoipa tuo ell vielä menettävänsä lupansa, jos alkaisi lääkkeitä noin vain kirjoittelemaan. Olin kyllä aivan pöyristynyt!

Soitto naapurikunnan ell:lle ratkaisi tilanteen ja sain siis tuota lääkettä, mutta harmittavan pienen määrän, koska en ymmärtänyt enempää tuolloin pyytää. Jälkeenpäin luin jostain, että tuo Ivomec olisi edullisempaa. Yritän nyt selvittää mahdollisimman paljon taustoja, ennen kuin uskallan uudelleen soittaa kenellekään... Googlettamalla en tuosta löytänyt tietoja kanojen hoitoon.

maunu_muori

Re: Ivomec vai Stronghold?

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

Kyll se asia on sillain, ettei elikkolääkäri oikein sais näkemättä lääkkeitä kirjottaa. Ja se asiakkuus syntyy just sillä, että elikkolääkär( kunnan virkalääkäri) tulee takastaan kotona olevia elikoita sinne kotiin. Vasta tän jälkeen on syntynyt asiakkuus ja sitten riippuu ihan lekurista kirjottaako vai ei. Tuurarit, joita on tällä hetkellä lomittamassa ei oikein uskalla ihan kelle tuntemattomalle kirjoitella mitä tahansa lääkkeitä. :smt045 ja juur valmistumassa olevat toimii kuitenkin viranhaltijan valvonnassa!

Hertta

Re: Ivomec vai Stronghold?

Viesti Kirjoittaja Hertta »

Näinhän se taitaa virallisesti olla, mutta tuon ell:n asenne oli kyllä jotain karmeaa. Kieltäytyi suoraan hoitamasta, ei olisi tullut kotikäynnille muttei myöskään huolisi eläintä vastaanotolle näytille. Monta kertaa puhelun aikana toisti, montako tuotantokanalaa hänellä on hoidettavanaan eikä viitsi ihan joka paikkaan lähteä. Ihmetyttää vaan, että miten tuon eläinlääkärin kanssa sitten saa asiakkuussuhteen solmittua, ellei riitä, että omistaa sairaan eläimen?!

Ja ymmärrän kyllä, ettei mitä tahansa lääkkeitä voi määrätä tutkimatta eläintä etukäteen. Tuon kyseisen lääkkeen kohdalla en sitä taas ymmärrä, koska sitähän käytetään ymmärtääkseni myös punkkitartuntojen ennaltaehkäisyyn esim. koirille. Ja toisaalta kanojenkin punkkitartuntojen ennaltaehkäisy on ihan perusteltua, jos kanalaan tuodaan uusia eläimiä. Silloin ei edes ole näyttää sairasta eläintä, ainoastaan omistajan huoli kanaparvensa terveydestä. Kyllä sitä toivoisi, että eläinlääkärikin edes jonkin verrran luottaisi eläimen omistajaan, joka haluaa elikoistaan pitää huolta.

Mutta onneksi toinen ell oli asiallinen ja ymmärsi, että hoidon aloittaminen on viisasta nyt, kun tartunta ei ole levinnyt vielä kaikille.

maunu_muori

Re: Ivomec vai Stronghold?

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

Heh.. olikos lekuri kenties vanhempi ja mies....
Meilläpäin oli kerran päivystämässä viereisen kunnan lekuri: sille oli lammaskin senverta HALPA eläin ettei viittinyt...ihan ..ottaa asiakseen lemmikkilampaita. Tulee kuulemma niin kalliiksikin lähtee yhtä lammasta kattomaan, että halvempi hoito on sillä pulttipyssyllä .. no kyllähän me ois maksettu täysmääräset kulut ja palkkiot päälle :smt013

Toisella kertaa sitten vietiin kääppäririiviöö ihan talutushihnassa päivystykseen: tuli jopa ulos asti lekuri kattomaan, miten tyttö kulkee kiltisti seuraten kuin koira, no sarvikoirikshan me noita vuohia ollaan aina kutsuttu :smt005 . Tääkin oli kyllä mieslääkäri, ja oli tosi kiinnostunut meitin Liisasta.

Hertta

Re: Ivomec vai Stronghold?

Viesti Kirjoittaja Hertta »

Usko tai älä, mutta tämä kyseinen ell on nainen, n.40v. Ja ilmeisesti melkoisen tunnettu terävästä kielestään, mikä ei oikein tuohon ammattiin kyllä sovi...

Kiyry87

Re: Ivomec vai Stronghold?

Viesti Kirjoittaja Kiyry87 »

Mikä on strongholdin varo aika munilla ja lihalla?
Eläinlääkäri ei kertonut asiata mitään eikä tuoteselostekkaan valaissut asiaa.
Meillä nyt hoidetaan strongholdilla kalkkijalkaa.

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4351
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ivomec vai Stronghold?

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Kuukausi. Siis suositus on kuukausi kaikilla lääkkeillä, joita ei ole testattu/tutkittu kanoilla/siipikarjalla. Eläinlääkäri saisi määritellä erilaisenkin varoajan. Ja JOS niitä munia/lihaa syö vain itse (perheineen), niin aika moni taitaa popsia hyvällä ruokahalulla ilman mitään varoaikoja :smt016
Tonja, p: 046 666 5106

Kesämamma

Re: Ivomec vai Stronghold?

Viesti Kirjoittaja Kesämamma »

Stronghold taitaa kyllä olla tuotantoeläimelle kielletty aine, eli liha ja munavaroaikaa ei ole. Kun jos kana on tuotantoeläin (syöt munia ja pistät pataan), niin strongholdia ei voi käyttää. Jos ei muni, ja aiot haudata kaverin, niin sit asia on toki eri... Siksi ennemmin ivermektiiniä kanalle.

http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/e ... nsaadanto/

Vastaa Viestiin