Apea kana

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
HenriikkA
muna
Viestit: 1
Liittynyt: 08 Huhti 2020, 22:21

Apea kana

Viesti Kirjoittaja HenriikkA »

5 kanan ja kukon parvesta kuoli 2 viikkoa sitten yksi kana. Se hiipui parissa päivässä, ensin kyhjötti sisällä kun toiset vielä ulkoilivat tarhassa, sitten tuli kyllä ulos mutta oli vain paikoillaan ja sulat pörheinä kökötti. Liikkuminen hidastui ja pudotti paljon sulkia. Viimeinen niitti taisi olla kun otin kanan syliini ja pidin siinä, rääkäisi surkeasti ja kuoli siihen. Niin kai lemmikkikanojen kuuluukin, tuli vaan vähän äkkiä ja ovat vasta vuoden vanhoja niin en ollut osannut aavistaa. Kanat ovat LSL lite tehareita.
Nyt toinen kana on alkanut oireilla mielestäni vähän samalla tavoin, ehkä ensimmäinenkin on voinut oireilla jo aiemmin, en vain huomannut kun meni siinä muiden mukana. Pysyttelee taka alalla, ei tuli syömään kun muut, pörhistelee sulkiaan jne. Sulat puuttuu vatsasta, mutta tämä voi ilmeisesti liittyä myös hautomiseen?
Mitään sairautta joka täsmäisi oireisiin en ole keksinyt. Enkä siis oikein tiedä mitä pitäisi tehdä, vitamiinia ja tarkkailla tilannetta?

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4333
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Apea kana

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Hankitko kanat harrastajalta vai ammattilaiselta? Jos ne ovat tuotantokanalasta, niin niillä on rokotukset moniin sairauksiin, mutta toki mikään rokote ei ole 100-varma. Yleensä tehareilla on erittäin harvoin haudontavaisto olemassa, eikä tuo käytöskään kuulosta hautomisen suunnittelulta. Sulkien/hyöhenten tippuminen tähän aikaan vuodesta noin nuorilla kanoilla on aika kummallista :smt017

Mitä kanat syövät? Vitamiinikuuria voisi kokeilla...Tehareilla on tositärkeää, että ruokinta on kunnossa. (Toki muillakin, mutta teharit ovat niin huippuunsa jalostettuja, että niiden kanssa pitää olla tarkkana.)
Tonja, p: 046 666 5106

Vastaa Viestiin