kukon huono tasapaino, pidemmän aikaa oireillut

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
K-K
muna
Viestit: 2
Liittynyt: 17 Kesä 2017, 09:37

kukon huono tasapaino, pidemmän aikaa oireillut

Viesti Kirjoittaja K-K » 26 Kesä 2018, 15:58

Taas näitä uusinta kysymyksiä, mutta oli tarkoitus lisätä video jonka joku voisi analysoida. Onnistuuko tänne jotenkin videon laitto? Olen ennen käyttänyt photobuckettia videoiden lataamiseen, mutta ei enää onnistu uudessa versiossa.

Meidän kukko ei ole ihan "tasapainossa". Jo 2kk sitten huomasin että välillä tasapaino on hieman hakusessa (hyvin vähäistä, edes mieheni ei huomannut eroa eli tuli harvoin). Olimme 10pv reissulla ja aamulla huomasin koko kauluksen olevan toiselta puolelta veressä ja kukko hoipertelee oikein kunnolla. Laittaa päätä usein alas ja pörhistää kaulusta, meinaa välillä pyllähtää. Höpöttää ja kiekuu ihan normaalisti. Harjaan oli tullut joku haava ja kanat (joita hän on uskollisesti 5v. paimentanut) nokkivat nyt kohtaa ja niskaa. Erotin kukon kanoista ja pesin kauluksen veren pois tarkastaakseni onko jossain muualla haavaa yms.
Onkohan sitten kanat reagoineet kukon käytökseen ja voineet jopa aiheuttaa verentulo ?

Miten marekin kohdalla on tuo eteneminen, voiko merek "rakentaa itseään" muutamia kuukausia eli tässä tapauksessa yli 2kk? Kuuluuko sijhen se kaulan pörhistäminen ja etupään notkahtelu? Pään painaa siis alas ja pörhistelee kaulaa.

Avatar
Aleksandra
plymouth rock
Viestit: 693
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: kukon huono tasapaino, pidemmän aikaa oireillut

Viesti Kirjoittaja Aleksandra » 27 Kesä 2018, 15:09

Videon voi laittaa johonkin 'kuvajemmaan' tai youtubeen, ja kopioida sitten linkin videoon tänne. Ainakin aiemmin esim. aijaa.comiin pystyi laittamaan kuvien lisäksi myös videoita.

Kurja oire kukolla. Pohdin sitä, että puhkeaako Marek enää tuon ikäisellä, noin viisivuotiaalla? Eviran tautikuvauksessa lukee, että tuotantokanoilla se puhkeaa 9-24 viikon iässä mutta harrastekanoilla voi kyllä puhjeta myöhemminkin. Käsittääkseni tyypillisenä oireena on halvaus ja väsymys. Mutta Marekin tauti aiheuttaa kasvaimia. Jos sellainen kasvaa jossain 'sopivassa' paikassa, voisi se selittää tasapaino-oireiden pahenemisen vähitellen. Mutta kyse voi olla muustakin. Ikävä juttu joka tapauksessa.
Alhoja elämän ilona.

K-K
muna
Viestit: 2
Liittynyt: 17 Kesä 2017, 09:37

Re: kukon huono tasapaino, pidemmän aikaa oireillut

Viesti Kirjoittaja K-K » 03 Heinä 2018, 19:05

Kukko oli yön eristyksissä ja kaulus pestiin. Tiistai aamulla oli jo parempi ja pysyi taas pystyssä hyvin. Tasapaino ei ole vieläkään normaali. Jalkojen paikka on välillä hakusessa, eteenkin kun orrella astellaan. Tasapaino hakee välillä keikkumalla stabiilia tilaa.

Marekistahan on ne 3 muotoa eli silmä, kasvain ja hermosto.
Sitä vaan mietin, että voiko se hermostomuoto kehittyä hitaasti?

Jos jollain kokemusta, edelleen olisi kiva kuulla kokemuksia hermosto marekista.

Vastaa Viestiin