Siipikarja, kyyhkyt ja riikinkukot täytyy pian rekisteröidä

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin

Ushva

Re: Siipikarja, kyyhkyt ja riikinkukot täytyy pian rekisterö

Viesti Kirjoittaja Ushva »

Jahas, tätä oon vähän odotellutkin että millon tulee. Toivottavasti järkevästi toimiva ilmoitustapa, kiva jos pitää jotain kappalemääriä olla jatkuvasti päivittämässä. :smt100

Rusina

Re: Siipikarja, kyyhkyt ja riikinkukot täytyy pian rekisterö

Viesti Kirjoittaja Rusina »

Kääk, täytynee kohta palkata sihteeri! :smt106 :smt100
Siinäpä sitä onkin, kun ilmoittelee ostetut, syntyneet, kuolleet, poistetut ja poistotavat. Kai näillekin tulee kohta numerorengas- tai siipimerkkipakko! Kauhukuvia pomppii päässä, toivottavasti oikeasti menee "rasti ruutuun kerran vuodessa" -tyylillä...


Han

Re: Siipikarja, kyyhkyt ja riikinkukot täytyy pian rekisterö

Viesti Kirjoittaja Han »

Hiukan enempi infoa ois saanut olla tuossa tiedotteessa...
Onkos joku jo soittanut ja kysellyt lisätietoja?

awokoch

Re: Siipikarja, kyyhkyt ja riikinkukot täytyy pian rekisterö

Viesti Kirjoittaja awokoch »

Tulin juuri puutavarat kyydissä, että alan rakentamaan kanalaa, kolmelle kääpiö kotsille, kun lukaisin lehteä ja tämä hyppäsi silmille.
Pitäiskö polttaa laudat ja syödä kotsit napaansa, pääsisi vähimmällä. Kukko ja kaksi kanaa, uskomatonta.
Koskahan tämä jatkuva ihmisten pelottelu loppuu, jonka varjolla viranomaiset näköjään saa pantua suitset jokaisen kaulaan.
Kai tässä alkaa olla joku kapinan paikka, satapäiset naakkaparvet saavat surutta mellastaa ja paskoa nurkissa, mutta kolme kotsia ovat vaarallisia.
Onko jotain, mitä en käsitä :smt013

Rusina

Re: Siipikarja, kyyhkyt ja riikinkukot täytyy pian rekisterö

Viesti Kirjoittaja Rusina »

Riittääköhän se ilmoitus pitopaikasta, millä ilmoitetaan myös lampaat yms? Siinähän on kohta myös siipikarjalle. Se olisikin helppo juttu, jos riittäisi :smt001.

max3

Re: Siipikarja, kyyhkyt ja riikinkukot täytyy pian rekisterö

Viesti Kirjoittaja max3 »

Mä soitin ja kyselin. :smt001
Eli siis Eviran sivuille pitäis tulla jossain vaiheessa kaavake joka täytetään ja viedään omalle maaseutuasiamiehelle.
Ja kotona pitäis sit pitää luetteloa linnuista, joissa näkyy mistä tulleet ja minne menneet. Sen enempää ei tarvi lintuja merkitä, vaikka eläintunnistuslaki voisikin sen vaatia.

Ei nyt niin kauheen pahalta kulostanut, vaikka lisää hommaahan tää tietty tuo.

Rusina

Re: Siipikarja, kyyhkyt ja riikinkukot täytyy pian rekisterö

Viesti Kirjoittaja Rusina »

Meitä valmiiksi hurahtaneita rekisteripakko ei taida hidastaa, mutta entäs uudet potentiaaliset kotikanalan pitäjät? Aika moni varmaan luopuu ideasta, kun siivekkäät ja niiden pitopaikat nyt taas kerran "leimataan vaarallisiksi". Ja aletaanko seuraavaksi ratsata "villejä kanaloita"?

mirri

Re: Siipikarja, kyyhkyt ja riikinkukot täytyy pian rekisterö

Viesti Kirjoittaja mirri »

No ei se niin paha ole, jos tosiaan menee kertailmoituksella, eikä velvoita mihinkään turhiin laskentoihin/näytteiden toimittamisiin. Tuntuisi aika turhalle että jokainen joutuisi toimittamaan salmonella näytteet, jos ei myy muniaan.
Ja onhan se toisaalta ihan kivakin, jos voi jostain vuosien päästä kattella et mistä mikäkin kotkottaja on tullut. Eipä pääse ihmiset kanoineen hukkaan, jos vaikka sattuu mieli tekemään samanlaisia lintuja lisää.
Oikeestaan annetaan niille nyt mitä ne haluaa, kaikki sankoin joukoin rekisteröimään lintujaan. Näkisivätpähän ainakin ettei tätä harrastusta tällälailla saa tapettua.
Kurjaa jos tämä estää uusia kotikanaloita tulemasta. Parempi pari kanaa takapihalla kun taas satojatuhansia häkkikanaloissa!

:smt005 muoksista vielä
kulutusmunien merkitsemistunnus hihi...
ennen se oli tuottajatunnus, mikä piti munaan tällätä leimasimella...

ninnu

Re: Siipikarja, kyyhkyt ja riikinkukot täytyy pian rekisterö

Viesti Kirjoittaja ninnu »

Harrastuskanojen pitohan ei tähän mennessä ole vaatinut mitään asiakas/tilatunnuksia. Eli jatkossa varmaan vaatii, vai riittääkö vain omistajan yhteystiedot, jos kanasiaan johonkin myy/ostaa :smt017

Mä olen aikoinani lintuni ilmoittanut maaseutuasiamiehelle, eläinrekisteriin, luulisi Evirastakin jotain postia saavan asian tiimoilta...
Miten tämän asian informointi jatkossa hoituu? Harva, todella harva usein eEiran sivuilla vierailee juttuja tutkimassa :smt017

Onko tarkoitus ilmoittaa vain eläinlajit, vai tarkat määrät jokaisesta siivekkäästä? Tuleekohan jotain erillisiä poistoilmoituksia, kuten lampaista? Syötetty koirille, myyty eloon, myyty teuraaksi jne jne...Saisi olla sitten myös kohdat, kettu/haukka vei, naapurin koira tappanut :smt002

Entäpä kuoriumisilmoitus (poikimisilmoitus) :smt003 Voi vaan olla monesti biologisten vanhempien tietäminen haastavaa :smt005

ann75

Re: Siipikarja, kyyhkyt ja riikinkukot täytyy pian rekisterö

Viesti Kirjoittaja ann75 »

mirri kirjoitti: Ja onhan se toisaalta ihan kivakin, jos voi jostain vuosien päästä kattella et mistä mikäkin kotkottaja on tullut. Eipä pääse ihmiset kanoineen hukkaan, jos vaikka sattuu mieli tekemään samanlaisia lintuja lisää.
En usko, että pääset vuosien päästä tällä Eviran rekisterillä maintitsemiasi tietoja katsomaan. Jos haluat jälkikäteen tietää kenen kasvattajan kanoja Sinulla on etkä muistaisi tai erottaisi enää ulkoa kaikkia, niin ehkäpä toimivampi olisi Ruotsin ja muun Eurooan malli, että puhdasrotuiset siitoskäyttöön ajetellut yksilöt rengastetaan kasvattajan itselleen rekisteröimillä numeroiduilla renkailla. Tämä on jo ohi aiheen ja keskutelu jatkunee siitä muualla, esim. Kanayhdistyksen seuraavassa kokouksessa 13.11. Riihimäellä Kävimme tutustumiskäynnillä Ruotsissa yhdessä suurimmista näyttelystä ja saimme paljon ajattelmisen aihetta mm. rengastamiseen, näyttelytoimintaa ja ylipäätään kanaharrastukseen.

Takaisin itse rekisteröintiaiheeseen: Itse pelkään viranomaisten ylilyöntejä siinä tilanteessa, että Suomessa joskus ehkä löytyisi yksikin luonnonlinnun lintuinfluenssatapaus. Siitä ei olisi kovin kaukana seurauksena hysteria ja joukkoteurastukset harrastelinnuille. Vastaava ei menisi läpi missään muussa harrastuksesta, kuvitelkaapas esim. koirien tai kissojen joukkoteurastuksia. Kun kyse on suhteellisen pienestä ja hajanaisesta harrastajaporukasta, voidaan viranomaispäätöksellä lopettaa yksittäisen harrastajan linnut sen kummempia kyselemättä tai siitä suurempaa haloota tulematta. Kannatan tiedotuksen parantamista suuntaan ja toiseen, mutta ehkäpä tämänkin asetuksen valmistelu kertoo osaltaan siitä, että Suomessa ei ole ketään sanomassa vastaan tai kertomassa käytännön elämästä Eviran tai muun viranomaisen suuntaan eikä siten päästä mitenkään vaikuttamaan täysin yksipuoleiseen päätöksentekoon.

muoks: tarkennuksia vielä :)

Paltsi

Re: Siipikarja, kyyhkyt ja riikinkukot täytyy pian rekisterö

Viesti Kirjoittaja Paltsi »

Tässä kohtaa siis yhdistykselle lankeaa suuri vastuu toimia harrastajien edunvalvojana ja tiedottajana viranomaistahoihin päin.
Me olemme jo tehneet EVIRAan ilmoituksen laajamittaisesta kotieläinten pidosta jossa on kuvattu melko tarkkaan lajit joita meillä on, niiden rakennukset, hoitorutiinit ja vastuuhenkilöt. Ei tuo paljon työläämmältä kuullosta. Kun se on kerran tehty ei päivittäminen liene hankalaa, paitsi jos on niinkuin lammasrekisterin nettiversio johon en ole koskaan onnistunut syöttämään yhtään mitään, eikä sitä ole onnistunut tekemään EVIRAn tätikään jolle toimitin paperit ja joka lupasi sen tehdä :smt005

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4349
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Siipikarja, kyyhkyt ja riikinkukot täytyy pian rekisterö

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

mirri kirjoitti:Oikeestaan annetaan niille nyt mitä ne haluaa, kaikki sankoin joukoin rekisteröimään lintujaan. Näkisivätpähän ainakin ettei tätä harrastusta tällälailla saa tapettua.
Juuri näin! Missä se kaavake viipyy, että pääsis äkkiä täyttämään :smt016
Minähän joskus täytin sen munintakanalaksi rekisteröitymislomakkeen ja ainakin se oli hyvin simppeli juttu täyttää. Se vaan, ettei maaseutuelinkeinoviranomainen tainnut toimittaa sitä omaa ö-mappiaan pidemmälle, kun en sitä tuottajatunnusta/kulutusmunien merkitsemistunnusta ole vieläkään saanut, enkä ole jaksanut perätäkään, että missä viipyy.
Oikeesti ois hauska, kun joku viitsisi runoilla johonkin lisätietoja/liitelomakkeita-kohtaan täydellisen raportin jokaikisestä kanalan tapahtumasta sukutauluineen kaikkineen, että josko nämäkin tiedot sattuisivat kiinnostamaan :smt003
Tonja, p: 046 666 5106

ninnu

Re: Siipikarja, kyyhkyt ja riikinkukot täytyy pian rekisterö

Viesti Kirjoittaja ninnu »

ann75 kirjoitti: Takaisin itse rekisteröintiaiheeseen: Itse pelkään viranomaisten ylilyöntejä siinä tilanteessa, että Suomessa joskus ehkä löytyisi yksikin luonnonlinnun lintuinfluenssatapaus. Siitä ei olisi kovin kaukana seurauksena hysteria ja joukkoteurastukset harrastelinnuille. Vastaava ei menisi läpi missään muussa harrastuksesta, kuvitelkaapas esim. koirien tai kissojen joukkoteurastuksia. Kun kyse on suhteellisen pienestä ja hajanaisesta harrastajaporukasta, voidaan viranomaispäätöksellä lopettaa yksittäisen harrastajan linnut sen kummempia kyselemättä tai siitä suurempaa haloota tulematta. Kannatan tiedotuksen parantamista suuntaan ja toiseen, mutta ehkäpä tämänkin asetuksen valmistelu kertoo osaltaan siitä, että Suomessa ei ole ketään sanomassa vastaan tai kertomassa käytännön elämästä Eviran tai muun viranomaisen suuntaan eikä siten päästä mitenkään vaikuttamaan täysin yksipuoleiseen päätöksentekoon.

muoks: tarkennuksia vielä :)
Niimpä :smt012

Ja tuohon yksilöiden tunnistamiseen, itse olen rengastanut ja kirjannut ylös samannäköisiä lintuja.
Varsinkin kyyhkyjen kanssa, kirjaan pesivien parejen numerot ylös, kirjaan kuoriutumispäivät ja rengastan poikaset ja kirjaan ne sen parin poikasiksi, muuten ei pysy kyllä kärryillä. Ja pari, kolme kertaa vuodessa päivittelen omaa eläinlistaani, juuri niin, että kuka tullut ja mistä. Tosin yksilöt kyllä henposti muistaa, kun aikuissa on aina ne samat, tai lisää saattaa tulaa, mutta ketään ei myydä :smt002

Vastaa Viestiin