Tervetuloa tutustumaan kanalaan/lintulaan - luettelo

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4351
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Tervetuloa tutustumaan kanalaan/lintulaan - luettelo

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Heipä hei! Varsinkin sinä, joka olet joskus miettinyt, että olisi kivaa ja hyödyllistä sekä myös eettistä pitää omia kanoja tai muuta siipikarjaa, muttet ole “uskaltautunut” niitä hankkimaan, koska et oikein tiedä miten niitä hoidetaan sekä millaisissa tiloissa ja oloissa niitä pidetään.
Tästä ketjusta voi löytyä mukava ratkaisu juuri sinulle, koska olemme kokoamassa luetteloa niistä kanaloista/lintuloista, joissa voi käydä tutustumassa ihan paikan päällä.
Pääset näkemään kenties monia eri kanarotuja ja lintulajeja sekä keskustelemaan omistajan kanssa mieltäsi askarruttavista kysymyksistä. Ota reippaasti yhteyttä luettelossa oleviin henkilöihin, niin saatat huomata hetken päästä olevasi itsekin onnellisen lintuparven onnellinen omistaja :)


Tähän luetteloon voivat ilmoittautua ne henkilöt, joiden kanalaloihin/lintuloihin vierailijat voivat käydä tutustumassa sopimalla vierailuajankohdan omistajan kanssa etukäteen.
Jotta luettelo pysyisi selkeänä ja helppolukuisena, niin tässä ohjeistusta.

Tutustumiskäyntiä tarjoava:
Kerro seuraavat asiat:
- Missä sijaitset? (Paikkakunta riittää, tarkka osoite ajo-ohjeineen kerrotaan ‘ei julkisesti’. Jos asut pienellä paikkakunnalla, niin voit halutessasi tarkentaa sijaintiasi esim. kertomalla maakunnan/tunnetummat naapurikunnat/etäisyydet lähimmistä kaupungeista jne.)
- Mitä lintuja sinulla on? (Esim. kanoja, viiriäisiä, ankkoja jne.)
- Miten sinuun saa ottaa yhteyttä? (Mieluiten sähköpostiosoite ja/tai puhelinnumero. Huomaa, että jos ilmoitat yhteydenottotavaksi pelkästään yksityisviestin, niin se ei palvele niitä, jotka ovat kana/lintuhaaveissaan siinä vaiheessa, että vasta lukevat Munista, eivätkä ole vielä rekisteröityneet käyttäjiksi.)
- Milloin pystyt vastaanottamaan vierailijoita? (Esim. vain iltaisin/vain viikonloppuisin/myös päivällä, kunhan siitä sovitaan etukäteen jne.)
- Halutessasi kerro, että esitteletkö harrastustasi mieluiten niille, joilla ei vielä ole omia lintuja vaiko myöskin niille, joilla on jo lintuja?

Tutustumiskäyntiä haluava:
- Ota yhteyttä suoraan siihen henkilöön, jonka luokse olisit menossa. (Ei tähän ketjuun!)
- Sovi tutustumiskäynnin ajankohta etukäteen. (Älä mene ilman sitä, vaikka osoite olisikin tiedossa, koska omistajalla voi olla muita kiireitä!)
- Muista, että on kohteliasta ilmaantua paikalla siihen kellonaikaan, jonka olette sopineet. (Jos oma aikataulusi muuttuu, ilmoita siitä omistajalle heti ja sopikaa yhdessä uusi aika!)
- Muista tautiriski! Osa lintujen sairauksista ja loisista tarttuu myös ihmisten vaatteiden/jalkineiden välityksellä. Älä käytä tutustumiskäynnillä samoja vaatteita/kenkiä, joita käytät omassa lintulassasi.
Älä myöskään mene tutustumiskäynnin jälkeen omaan lintulaasi samoilla vaatteilla/kengillä.
Jos suunnittelet vierailua useampaan lintulaan samana päivänä, niin kerro suunnitelmistasi omistajille.

Aiheeseen liittyvä keskustelu tähän ketjuun:
http://www.munanetti.net/viewtopic.php? ... 50#p110850
Tonja, p: 046 666 5106

smari

Re: Tervetuloa tutustumaan kanalaan/lintulaan - luettelo

Viesti Kirjoittaja smari »

Tervetuloa meille Jämijärvelle. :smt006 Jämijärvi sijaitsee Satakunnassa, Pirkanmaan rajalla, naapurikunnat on Kankaanpää, Ikaalinen ja Parkano. Esittelen pienkanalaamme mielellään uusille kananpitoa harkitseville ja neuvon parhaani mukaan mieltä askarruttavissa kysymyksissä. Meillä voi tutustua kanojen, viiriäisten ja riikinkukkoparin arkiseen elämään.

Yhteydenotot soittamalla 02-5471010 tai yksityisviestillä. Tutustumisajat sopivat parhaiten arkisin, mutta välillä aikaa on myös viikonloppuisin.

uusikananen

Re: Tervetuloa tutustumaan kanalaan/lintulaan - luettelo

Viesti Kirjoittaja uusikananen »

Tervetuloa Etelä-Pohjanmaalle Ähtäriin tutustumaan pieneen kotikanalaan, jossa asustelee piikkiöläisiä maatiaisia, lohmanneja, kultabrahmoja sekä viiriäisiä. Esittelen mielelläni pikkuista kanalaamme ja kerron kanasten hoidosta. Yhteydenotot sähköpostilla riinakk@hotmail.com
Tutustumisajankohdaksi sopii yleensä illat tai viikonloput.

annemari

Re: Tervetuloa tutustumaan kanalaan/lintulaan - luettelo

Viesti Kirjoittaja annemari »

Tervetulopa meille SOTKAMOON Kanalassamme asustaa erilaisia kanoja, helmikanoja sekä riikinkukkopariskunta. Asustamme Paakissa, lähellä Kontiomäkeä. Kaikki linnuista ja niiden hoidosta kiinnostuneet ovat tervetulleita !
Vierailut lähinnä iltaisin ja viikonloppuisin.

Email: kahannema@hotmail.com / puh. 040-5519968

Maattari
lindell
Viestit: 1705
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Tervetuloa tutustumaan kanalaan/lintulaan - luettelo

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Tervetuloa meille Iittiin, Kouvolan ja Lahden välillä, kanalaa katsomaan. Meillä iittiläisiä maatiaisia, orpingtoneja ja hybridejä. Täällä voi käydä melkein koska vaan kunhan ajasta sovitaan. Yhteydenotot säpoon evamfors(at)hotmail.com tai 0408111714, yksärikin tavoittaa.
Viimeksi muokannut Maattari, 05 Huhti 2013, 15:29. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Sekulikanoja, vuohia, lihakaneja, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri

Silvia Sommarlat

Re: Tervetuloa tutustumaan kanalaan/lintulaan - luettelo

Viesti Kirjoittaja Silvia Sommarlat »

Närpiö sijaitsee ruotsinkielisellä Pohjanmaalla meren tuntumassa,75 km Vaasasta etelään ja n.150 km Porista pohjoiseen.Kanalamme on n.30km Närpiön keskustasta Träskbölen kylässä.
Pienkanalamme asukkaat ovat tyrnäväläistä kantaa olevia maatiaisia.
Olemme MTT:n säilytysohjelmassa mukana tyrnäväläiskantaa ylläpitämässä.
Kanalaamme voi tutustua sopimuksen mukaan .
Yht.otto puh:040-5768898 tai sähköpostilla rkentala(at)gmail.com tai muniksen yksityisviestillä.
Viimeksi muokannut Silvia Sommarlat, 04 Elo 2011, 21:46. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

flai

Re: Tervetuloa tutustumaan kanalaan/lintulaan - luettelo

Viesti Kirjoittaja flai »

Tervetuloa Imatralle tutustumaan kananpitoon kaava-alueella, rintamamiestalossa. Kesäisin meillä on myös kalkkunoita, viiriäisiä on ollut ja tulee varmaan myös joskus olemaan, tällä hetkellä ei niitä ole. Kanat ovat jättisekoituksia ja hybridejä. Vierailut sovittavissa tarpeen mukaan, tällä hetkellä olen hoitovapaalla joten aikaa piisaa. Yhteydenotot yksityisviestillä, tai sähköpostitse flai@suomi24.fi

mio

Re: Tervetuloa tutustumaan kanalaan/lintulaan - luettelo

Viesti Kirjoittaja mio »

Tervetuloa tutustumaan omatarvekanalaan Etelä-Pohjanmaalle, Alavudelle :smt006 Tällähetkellä meillä on vain maatiaskanoja, ilmajokista kantaa. Meillä voi vierailla niin arkisin kuin viikonloppuisinkin, kunhan etukäteen sovitaan ajankohdasta. Mieluiten yhteydenotot yksärillä, mutta voi laittaa myös sähköpostia mirkka.ok at hotmail.com

Ushva

Re: Tervetuloa tutustumaan kanalaan/lintulaan - luettelo

Viesti Kirjoittaja Ushva »

Tervetuloa tutustumaan siipiveikkojen elämään tänne Oulun ja Raahen välimaastoon Siikajoen suurkuntaan. Kanoja löytyy maatiaisia alhonkantaa, partasilkkejä, mille fleur ja kääpiökoch ja näiden risteytyksiä. Myös kalkkunoita, hanhia, ankkoja, viiriäisiä, kyyhkysiä ja riikinkukkoja.
Tällä hetkellä vierailuajankohdaksi sopii milloin tahansa arkisin ja viikonloppuisin. Ajoista voi sopia sähköpostilla tai puhelimella numeroon 0409620868.
Uudet ja vanhat harrastajat ovat tervetulleita, lintuharrastajiin on aina mukava tutustua!

Kanat ja leot

Re: Tervetuloa tutustumaan kanalaan/lintulaan - luettelo

Viesti Kirjoittaja Kanat ja leot »

Tervetuloa tutustumaan, Laukaan kuntaan Vehniän kylään. :smt006 Vehniä sijaitsee 4-tien varrella matkaa Jyväskylään 20km sekä Äänekoskelle 20km.
Nähtävinä ihania KultaBrahmoja sekä vuohikuttuja. Koiria ja kisuja löytyy myös :smt001
Meilitse tavoittaa; nanna.leot (at) gmail.com

vetehinen

Re: Tervetuloa tutustumaan kanalaan/lintulaan - luettelo

Viesti Kirjoittaja vetehinen »

Tervetuloa myös meille! Pienkanalamme sijaitsee Seinäjoen Ylistarossa ja meillä on tällä hetkellä ilmajokisia ja tyrnäväläisiä maatiaisia, kalkkunoita sekä viiriäisiä. Vierailuajankohdaksi sopivat parhaiten arki-illat tai viikonloput. Yhteydenotot yksityisviestillä tai puhelimitse 044 - 754 1621.

Mini

Re: Tervetuloa tutustumaan kanalaan/lintulaan - luettelo

Viesti Kirjoittaja Mini »

Tervetuloa tutustumaan omatarvekanalaan Mäntsälään. :smt006 Meillä on tyrnäväläisiä maatiaisia sekä silkkikanoja. Vierailut sopivat lähes koska vain kunhan ajasta sovitaan. Yhteydenotot sähköpostitse mini (at) iki.fi (tai Muniksen yksityisviestillä).

mirri

Re: Tervetuloa tutustumaan kanalaan/lintulaan - luettelo

Viesti Kirjoittaja mirri »

Tervetuloa meillekkin tutustumaan kotikanalaan , kanalliset, ja kanojen pitoa suunnitelevat. Tila sijaitsee Keski-Pohjanmaalla, Yli-Ullavassa. Lähellä Kaustista.
Tilalla runsas joukko kanoja, maatiaissekoituksia,käppänöitä,hybridejä. Lisäksi fasaaneita, tavallisia ja kultaisia, kalkkuja pronssia ja Buttia, ankkoja, myskejä, vuohia, Lapinlehmiä...
Kaikki suloisessa sekamelskassa :smt005
Vieraita otan vastaan sopimuksen mukaan
parhaiten minut tavoittaa sähköpostilla ritvallepostia (at) yahoo.com ja soitella saa 044 2771009 arkisin klo 11.00- 21.00 välillä

tracopan

Re: Tervetuloa tutustumaan kanalaan/lintulaan - luettelo

Viesti Kirjoittaja tracopan »

Tervetuloa tutustumaan,oikein super pien kanalaan ja lintulaan tänne puutteenperäntielle.
Paikka sijaitsee Lopella (Läyliäisissä) noin 20 km Riihimäeltä-Hyvinkäältä-Lopelta-Karkkilasta-Nurmijärveltä.

Tiedustelut: Puh: 040-7387032

aurinkomäki

Re: Tervetuloa tutustumaan kanalaan/lintulaan - luettelo

Viesti Kirjoittaja aurinkomäki »

:smt006 Tervetuloa tutustumaan kanalaan, jossa asustelee Ilmajokisia maatiaiskanoja kukon kera.
Kanala sijaitsee Maalahdessa Pohjanmaalla (Vaasasta 20 km etelään). :smt045 Meillä voi vierailla pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin ja meidät tavoittaa parhaiten tekstiviestillä tai soittamalla meille numeroon 0503079706 tai myös muniksen yksärillä tavoittaa.
Viimeksi muokannut aurinkomäki, 08 Loka 2015, 07:02. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

Vastaa Viestiin