Ilman keltuaista

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Munakaruselli
muna
Viestit: 2
Liittynyt: 28 Kesä 2022, 18:28

Ilman keltuaista

Viesti Kirjoittaja Munakaruselli »

Valkoinen kanani, Lakana, ei ole muninut päivittäin, mutta kuitenkin muninut normaalikokoisia munia. Nyt Lakana on kolme kertaa peräkkäin pukannut minimunan, ilman keltuaista. Mistähän moinen johtuu? Muut kanani, ruskeat, munivat pulskia munia päivittäin. Sama ruoka, sama kasvatus. Huolestunut munakaruselli mietiskelee.

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4380
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ilman keltuaista

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Minkäs ikäinen Lakana-kana on? Munintakauden alussa ja lopussa saattaa tulla noita minimunia, varsinkin nuorilla kanoilla.
Tonja, p: 046 666 5106

Munakaruselli
muna
Viestit: 2
Liittynyt: 28 Kesä 2022, 18:28

Re: Ilman keltuaista

Viesti Kirjoittaja Munakaruselli »

Sain Lakanan toukokuussa-21. En tiedä sen ikää. Ystäväni pyysi minua ottamaan sen, koska se oli jatkuvasti kiusattuna hänen pienkanalassaan. Ystäväkään ei tiennyt Lakanan ikää, se oli vain työnnetty mukaan talvikanalasta tuttujen kanojen jatkoksi. Ruskeat kanani, 4 kpl, + kukko olivat samaa sarjaa, keväällä - 21 syntyneitä. No, Lakanasta tuli uudessa ryhmässä kiusaaja, ihmisiä se pelkää lähes hysteerisesti. Olisikohan traumaterapian tarpeessa?
Mies on mielissään minimunista, kun ne ei ilman keltuaista vaikuta kolesteroliarvoihin. :smt023 :smt023

kissaihminen
muna
Viestit: 8
Liittynyt: 30 Joulu 2021, 15:17

Re: Ilman keltuaista

Viesti Kirjoittaja kissaihminen »

Mielenkiintoista! Gooklaamalla "yolkless egg" löyty ainakin blogipostaus Little Girl-nimisestä kanasta joka teki keltuaisettomia munia pidemmän sarjan.

Enkku wikipedia tiesi että pieni murunen irtonaista kudosta voi saada munareitin kehittämään ympärille valkuaisen ja kuoren. Näitä voi silloin tällöin tulla normaalien munien välissäkin, ja yleisesti munintakauden alussa ja lopussa muutama.

Oma teoria olisi että pitkässä sarjassa näitä munia munasarjassa on vikaa; kenties lievä tulehdus joka estää keltuaisia kehittymästä ja samalla vähän hajottaa kudosta. Näistä murusista sitten keltuaisten puutteessa muuten terve kana tekee munansa...
:cat:

Vastaa Viestiin