Tajuaako kana kavereitaan?

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Kanafanitar4

Tajuaako kana kavereitaan?

Viesti Kirjoittaja Kanafanitar4 »

Hei,

kolmesta kanastani kaksi hautoo tyhjää (ja turhaan, kun ei ole kukkoa). Ainoa ei-hautomakuumeinen kana vaeltelee yksinään tarhassa. Mitenhän on, tajuaako kana, että kaverit ovat hautomassa, siis onko sillä ymmärrys, että se ei oikeasti ole yksin?

Hyvää juhannusta näin kanafilosofisten mietteiden siivittämänä :)

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4351
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Tajuaako kana kavereitaan?

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Käykö ei-hautova kana muiden luona päivällä tai viettääkö se yönsä samassa tilassa? Jos se näkee muut päivittäin, niin tuskin se luulee olevansa yksin. Kanalla on yllättävän hyvä muisti.

Onko tiput ehdoton no-no? Jos on, niin koetapa sitten kaikki konstit lopettaa turhat haudonnat. Jos tipuja saisi tulla, niin kannattaa hankkia hedelmöittyneitä siitosmunia asap.

Hauskaa Jussia! Kanafilosofia on mukavaa :smt023
Tonja, p: 046 666 5106

Kanafanitar4

Re: Tajuaako kana kavereitaan?

Viesti Kirjoittaja Kanafanitar4 »

Hei,

ainoa ei-hautova kana näkee kyllä kaverinsa monta kertaa päivässä. Nostan hautojat pesästä päivän aikana useita kertoja ulkoilemaan.

Meillä ei ole kukkoa, joten munista ei voi tulla tipuja. Kanala on myös pieni, ideaali muutamalle kanalle.

Nyt ei ole tämä hautomaton kana muninut muutamaan päivään, joten mietin, joko sekin valmistautuu hautomaan, vai onko mahdollista, että se "pidättelee", kun kaverit ovat täyttäneet pesän? Toisaalta alkuviikosta hautojien alta kyllä löytyi muna, jonka toki täytyy olla hautomakuumeettoman kanan tekosia.

Aika vaikeaa tuota haudontaa on saada loppumaan. Vaikka otan pesän yöksi pois, ainakin toinen kana jää lattialle hautomaan. Mutta jos joku on keksinyt jonkin hyvän konstin, niin mielelläni kuulen sen. Toisaalta haudontavietti on luonnollinen osa kanan eloa...

Kanafanitar4

Re: Tajuaako kana kavereitaan?

Viesti Kirjoittaja Kanafanitar4 »

Luin vanhoja viestejä hautomisesta ja nyt päätin niiden innostamana kokeilla kanojen eristämistä. Kävin äsken viemässä hautojat tarhaan, meillä on aivan juuri tehty tarhaan lisäosa, jonka saa eristettyä vanhasta osasta. Eli nyt hautojat ovat uudessa osassa ruuan ja juoman kanssa, mutta ne eivät pääse kanalaan. Yksi hautomakuumeeton kana on ruokineen ja juomineen vanhassa tarhassa, josta pääsee kanalaan. Kanat näkevät toisensa verkon läpi. Toivotaan, että tämä auttaa!

Yöksi toki päästän hautojatkin kanalaan, nostan orrelle, jos eivät itse mene.

Kanafanitar4

Re: Tajuaako kana kavereitaan?

Viesti Kirjoittaja Kanafanitar4 »

Taitaa olla niin, että häviän taistelun luonnolle. Pidin tosiaan kanoja eilen erillään, ne säntäilivät vasten verkkoaitaa ja pyrkivät tutulle puolelle. Illalla päästin ne taas rajoituksetta kanalaan: toinen meni orrelle, toinen jäi maahan ja nostin sen orrelle. Pesän olin ottanut yöksi pois.

Nyt aamulla molemmat hautojat istuivat hautomassa lattiaa...

Sitä paitsi kolmaskaan kana ei ole muninut pian viikkoon. Varmaan sekin alkaa kohta hautoa.

Luovutan...

Tuutikki
muna
Viestit: 17
Liittynyt: 28 Kesä 2020, 15:47

Re: Tajuaako kana kavereitaan?

Viesti Kirjoittaja Tuutikki »

Mitä hautojille mahtaa kuulua, onko tilanne edelleen päällä?
pieni parvi suloisia hy-linejä

Kanafanitar4

Re: Tajuaako kana kavereitaan?

Viesti Kirjoittaja Kanafanitar4 »

Hei,

kiitos kysymästä.

Kolmesta kanastani kaksi tosiaan hautoi, yksi ei, mutta ei sekään muninut - solidaarisuudesta toisia kohtaan? :) Hautomahomma alkoi siis joskus juhannuksen paikkeilla.

Hautoivat tosi sitkeästi, ja jossain kohtaa heinäkuussa otin koko pesän pois, kun yksikään kana ei muninut. Tämä toimi auttoi, eivät siis jääneet lattialle enää hautomaan, vaikka aikaisemmin joskus ovat niinkin tehneet.

Sitten pian alkoikin kunnon sulkasato, varsinkin kahdella hautoneella. Nyt viime viikolla tuli jo yksi muna. :) Yksi on vielä aika vähäsulkainen. Eli näillä näkymin haudonta on historiaa. :)

Vastaa Viestiin