Naapurin koirat!

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
munakas

Naapurin koirat!

Viesti Kirjoittaja munakas »

Naapuri päästi koiransa (3kpl) irti kun meidän kanaset olivat vapaana. Tuloksena hirveä kaaos. Lentäviä kanoja ja juoksevia koiria ja ihmisiä. Etsittiin kanoja toista tuntia ympäri omaa ja naapurin tonttia ja metsää. Kukko oli lentänyt naapurin aidattuun koiratarhaan eikä osannut tulla pois. Ainakin yhtä kanaa oli haukattu kun löytyi kasa höyheniä. Onko teidän mielestä oikein pitää koiria irti omalla tontilla jos ne eivät pysy siellä? Niillä on aidattu tarha mutta tonttien välillä ei ole aitaa ollenkaan. Meidän kanat o joskus eksyneet metrin verran naapurin puolelle josta olen ne hakenut pois. Naapurin koirat o vuosien varrella karanneet useita kertoja meidän pihaan ja pelotelleet lapsia ja kerran melkein tulivat taloon sisälle. Pitävät myös kissojaan irti mutta toistaiseksi ovat jättäneet kanat rauhaan. Asumme haja-asutusalueella.

kochin-fani

Re: Naapurin koirat!

Viesti Kirjoittaja kochin-fani »

Kyllä ne koirat pitäisi siellä omalla tontilla pitää. On aika vastuutonta koirien omistajalta, että antaa niiden mellastaa toisten pihoilla miten tykkää, vieläpä lasten ja kanojen kimpussa. Sinuna ottaisin asian naapurin kanssa puheeksi (ellet ole sitä jo tehnyt).

Avatar
Titiuu
sussex
Viestit: 607
Liittynyt: 27 Loka 2013, 15:42

Re: Naapurin koirat!

Viesti Kirjoittaja Titiuu »

Ei saa pitää koiria irti jos eivät ole välittömästi kytkettävissä tai omistajan hallinnassa, tai aidatulla alueella! Huutia hurtille ja omistajilleen. Tai vie löytöeläintaloon niin taatusti rupee naapureitakin jurppimaan jatkuvasti sieltä lunastaminen.
"Huikea viidakko, ja ihmissyöjä kanoja!"

Anna

Re: Naapurin koirat!

Viesti Kirjoittaja Anna »

Jäitä hattuun! Ei taida kanatkaan olla "hallinnassa".
Itsellä ollut dobbereita ja muita koiria sekä kanoja.

kochin-fani

Re: Naapurin koirat!

Viesti Kirjoittaja kochin-fani »

Anna kirjoitti:Jäitä hattuun! Ei taida kanatkaan olla "hallinnassa".
Itsellä ollut dobbereita ja muita koiria sekä kanoja.
En tiedä, mitä tarkoitit sillä etteivät kanat olisi hallinnassa, mutta se ei ole enää kanojen omistajan syytä jos toisten koirat tulevat pihaan hätyyttämään kanoja, minkä vuoksi linnut räpistelevät paniikissa minne sattuu. Säikähtäneen pakoeläimen pitäminen "hallinnassa" on käytännössä aika mahdotonta, varsinkin jos kyseessä on lintuja.

Kanat harvemmin tekevät reissuja toisten pihoille aiheuttaen tuollaista jälkeä, mitä aloituksessa mainittiin. Meillä kanat pysyivät pihassa vapaanakin. Omalla vastuullahan ne ovat jos joku peto sattuisi hyökkäämään, ja se riski on pidettävä mielessä jos pitää kanoja vapaana, MUTTA ihmisen omistuksessa olevat koirat (ja muutkin kotieläimet) ovat asia erikseen.

Avatar
Titiuu
sussex
Viestit: 607
Liittynyt: 27 Loka 2013, 15:42

Re: Naapurin koirat!

Viesti Kirjoittaja Titiuu »

Omalla tontillaan saa pitää kanoja ihan miten itse haluaa, ja sinne ei vierailla/naapureiden koirilla ole mitään asiaa, eli kyllä se vaan niin on että ne piskit kuuluu pitää hallittavissa ja omistajat voi kahtoa sinne peiliin jos ei kykene vastuutaan kantamaan.
"Huikea viidakko, ja ihmissyöjä kanoja!"

kochin-fani

Re: Naapurin koirat!

Viesti Kirjoittaja kochin-fani »

Titiuu kirjoitti:Omalla tontillaan saa pitää kanoja ihan miten itse haluaa, ja sinne ei vierailla/naapureiden koirilla ole mitään asiaa, eli kyllä se vaan niin on että ne piskit kuuluu pitää hallittavissa ja omistajat voi kahtoa sinne peiliin jos ei kykene vastuutaan kantamaan.
Aamen!

Mörkyli

Re: Naapurin koirat!

Viesti Kirjoittaja Mörkyli »

Näin koiranomistajana ja kanojen pitäjänä, totean, että jos koirat eivät pysy omalla tontilla, oli siinä aitaa tai ei, on koirien omistajan tehtävä järjestää asia niin että koirat eivät mene toisten pihoille mylläämään. :smt021
Ja taas toisinkin päin, kanat pitää olla omalla pihalla, koska ne myös tuhoavat kasvillisuutta, nurmikkoa, kakkaavat, nokkivat naapurin siemeniä kasvimaasta jne...
Meidän koira on vapaana, asumme toki maalla, mutta koira tietää reviirinsä, meillä nyt kuitenkaan ihan pieni piha ole, mutta yksi naapuri aika liki, mutta ei oma koiramme sinne mene lainkaan, on opetettu alusta asti minne ei ole asiaa.

Jokainen kun pitää omat lemmikkinsä omalla tontillaan niin eipä tule riitoja.
Toki jos kanat menevät naapuriin ja ovat koiran reviirillä ja koira ne teloo, niin ei siitä voi myöskään koiraa syyttää.
Ei meidänkään koiran reviirille ole ulkopuolisilla mitään asiaa, oma tontti on yksityisaluetta ja ilman lupaa, sinne on pääsy kielletty, se kannattaa kaikkien muistaa. :smt023

Avatar
Titiuu
sussex
Viestit: 607
Liittynyt: 27 Loka 2013, 15:42

Re: Naapurin koirat!

Viesti Kirjoittaja Titiuu »

Kyllä meiltäkin useampi koira löytyy taloudesta, vaan irralleen en niitä miten sattuu päästä, ihan jo siksi että nuo pari jättirotuista pelottaa monesti ihmisiä, pienemmät ei niinkään mutta periaate on periaate. Juuri siksi halveksunkin tätä ajatusmaailmaa että toiset kuvittelee voivansa tehdä ihan mitä lystää sillä "koira on perheenjäsen"-nimityksen varjolla. (Enkä nyt tarkoita että joku täällä semmoista olisi tehnytkään tai sanonutkaan tekevänsä vaan yleisesti ottaen, joten ne hernepussit voi laskea :smt023 )

Samoin kun lintuni pysyvät myös omalla tontillani, naapureitahan meillä ei onneksi ole muuta kuin ison tien toisella puolella pari hassua naapuria. Mutta joka tapauksessa jokainen on vastuussa siitä omasta eläimestään niin ettei se eläin joudu kokemaan tarpeetonta kärsimystä ja samoin myös ettei se oma eläin pääse aiheuttamaan sitä kärsimystä muille.
"Huikea viidakko, ja ihmissyöjä kanoja!"

Helenals

Re: Naapurin koirat!

Viesti Kirjoittaja Helenals »

Hei!
Ota selville mitä Suomen koiralaissa sanotaan ja viestitä naapureille.
Täällä Norjassa saa koiran joka on uhkana ihmisille tai kotieläimille tappaa välittömästi tilanteessa. Koiranomistajat ei usein tunne lakia. Lampaiden omistajana tulee perehdittyä tällaisiin asioihinkin.
Koiralaki tiukkeni täällä muutama vuosi sitten kun jostain koiratarhasta karanneet koirat tappoivat 7-vuotiaan pojan koulumatkalla.

Kanarakas
muna
Viestit: 15
Liittynyt: 29 Huhti 2020, 17:07

Re: Naapurin koirat!

Viesti Kirjoittaja Kanarakas »

Heh. Olen tuon ap viestin joskus kirjoittanut. Alkoi vain naurattaa, kun joku varoitti ettei kanaset mene sotkemaan naapurin pihaa ja syömään istutuksia. Se on kyllä ihan totta, mutta ko naapuri ei edes leikkaa ruohoaan saati istuta tai viljele mitään 😂... Eikä niillä taatusti olis edes ruohoa jollei olisi vanha tontti jonka nurmikon on joku muu laittanut aikoinaan. Eikä meidän kanat enää sinne heinikkoon eksy, nykyinen kukko ei ole niin seikkailunhaluinen.

Vastaa Viestiin