Maailman Paras Pannari !!
Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri
Maailman Paras Pannari !!
Tätä herkkua kannattaa tehdä suosiolla 2 pellillistä, koska tämä on tajunnanräjäyttävän herkullista !!!
3 munaa
1/2 litraa maitoa
3 dl Vehnäjauhoja
tilkkanen suolaa
1/2 dl (n. 55g) sulaa voita/margariinia
Sikinsokin sekaisin ainekset, paistoa 225 asteessa 15 - 20 minuuttia, tai kunhan vuoristo on suklaanruskeaa.
NAM
3 munaa
1/2 litraa maitoa
3 dl Vehnäjauhoja
tilkkanen suolaa
1/2 dl (n. 55g) sulaa voita/margariinia
Sikinsokin sekaisin ainekset, paistoa 225 asteessa 15 - 20 minuuttia, tai kunhan vuoristo on suklaanruskeaa.
NAM
Re: Maailman Paras Pannari !!
VAROITUS: Aivan liian herkullista vielä lakkahillon ja kermavaahon kanssa...
Re: Maailman Paras Pannari !!
Meilläkin sanotaan tuota ropsuks
Tähän torppaan kun tulin, niin ihmettelin että mikä ihmeen ropsu .
Taijampa tänään tehä lapsille välipalaks, nam nam
Tähän torppaan kun tulin, niin ihmettelin että mikä ihmeen ropsu .
Taijampa tänään tehä lapsille välipalaks, nam nam
Re: Maailman Paras Pannari !!
Jep. Pannariin kun laittaa paljon munia ja VOITA, niin tulee ihan käsittämättömän hyvää
Ja omien kanojen munia kun käyttää, niin sen kyllä huomaa maussa!
Ja omien kanojen munia kun käyttää, niin sen kyllä huomaa maussa!
Re: Maailman Paras Pannari !!
ja jos tykkää, niin voi pannaritaikinaa maustaa vielä hunajalla ja kanelilla.. Nam.
Re: Maailman Paras Pannari !!
Kokeilkaapas lisätä tohon em. pannaritaikinaan vielä sekaan edellispäivän kylmää riisipuuroa, joka on keitetty kermaan
Re: Maailman Paras Pannari !!
Ja ruskistaa ensin sen voin pellillä uunissa, siihen päälle muu taikina..... ja nautitaan mansikkahillon ja kylmän maidon kansssa...
Re: Maailman Paras Pannari !!
vähän vielä vaniliinisokeria taikinaan, niin joutuu tekee 4 pellillistä
Re: Maailman Paras Pannari !!
Tinkimaitoa haettu, tätä voiskin kokeilla... yleensä pannari on meillä tehty vaan ternimaidosta, mut noi omat munat on kyllä ihan huippuhyviä. Tulee carbonarapastakin ihan omaa luokkaansa noista omista munista..
Re: Maailman Paras Pannari !!
Minnehän ketjuun mahtaa oikeasti kuulua, mutta laitampa tänne. Löysin reseptin, joka syö 8 munaa kerralla ja sopii keliaakikoille. Nimittäin ranskalaisen Créme Au Caramellin, paahtovanukkaan.
8 annosta
2,5 dl sokeria
5 dl kermaa
5 dl maitoa
8 kananmunaa
1/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
kiehuvaa vettä
kaksi sisäkkäin mahtuvaa kakkuvuokaa sisempi 25cm halkaisijalta ja vähintään 4 cm syvä. Vuoat mielellään lieden ja uunin kestäviä.
Karamellisoi lieden avulla puolet sokerista pienempään vuokaan ja kieritä niin että sulaa karamellia on myös vuoan reunoissa. Saa jäähtyä kovaksi odottamaan, eikä haittaa vaikka halkeilee kovettuessaan.
Lämmitä uuni 165 asteeseen
Lämmitä maito ja kerma yhteen kattilassa miedolla lämmöllä, mutta älä kiehauta tai keitä ja vatkaa vaahdoksi munat, suola, valinljasokeri ja loppu sokeri. Lisää sokeri vasta vatkauksen lopussa, niin ei ole niin raskas. Kaada kuuma maitoseos munavaahtoon koko ajan sekoittaen. Aseta vuoat sisäkkäin ja kaada 'taikina' sokeroituun vuokaan ihan reunaan asti, se ei kohoa. Kaada varovasti kiehuvaa vettä ulompaan vuokaan vanukkaan puoleenväliin asti ja paista näin vesihauteessa 35-45 minuuttia.
Kun vanukas on kypsä, sen keskelle pistettyyn veitseen ei jää taikinaa kiinni. Ota se uunista ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Kuljeta veistä sisemmän vuoan reunaa pitkin ja kumoa sitten tarjoiluvadille. Vadissa pitää olla reunaa, koska karamelli valuu! Tarjoa jäähdytettynä tai huoneenlämpöisenä.
Tein tällä ohjeella ja tuli muuten tosi hyvää, mutta taidan ensi kerralla vähentää rasvaa tekemällä kokonaan täysmaitoon. Nyt käytin kermaa ja kevytmaitoa. Jos jättää vastaamatta puhelimeen ja käyttää sähkövatkainta, luulen valmistuvan alle sen 4 tunnin, joka mulla meni maratonpuhelun kera. Väittäisin että tunnilla selviää jäähdytykseen asti. Työkaverit sanoi että SAAN tehdä useamminkin, kaikki tuli syötyä.
Tein ruskealla ruokosokerilla, sen maku karamellisoituna on MUN MIELESTÄ valkoista parempi.
Uunista riippuen oli mulla uunissa tunnin, kokeilin veitsellä koska on kypsä.
8 annosta
2,5 dl sokeria
5 dl kermaa
5 dl maitoa
8 kananmunaa
1/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
kiehuvaa vettä
kaksi sisäkkäin mahtuvaa kakkuvuokaa sisempi 25cm halkaisijalta ja vähintään 4 cm syvä. Vuoat mielellään lieden ja uunin kestäviä.
Karamellisoi lieden avulla puolet sokerista pienempään vuokaan ja kieritä niin että sulaa karamellia on myös vuoan reunoissa. Saa jäähtyä kovaksi odottamaan, eikä haittaa vaikka halkeilee kovettuessaan.
Lämmitä uuni 165 asteeseen
Lämmitä maito ja kerma yhteen kattilassa miedolla lämmöllä, mutta älä kiehauta tai keitä ja vatkaa vaahdoksi munat, suola, valinljasokeri ja loppu sokeri. Lisää sokeri vasta vatkauksen lopussa, niin ei ole niin raskas. Kaada kuuma maitoseos munavaahtoon koko ajan sekoittaen. Aseta vuoat sisäkkäin ja kaada 'taikina' sokeroituun vuokaan ihan reunaan asti, se ei kohoa. Kaada varovasti kiehuvaa vettä ulompaan vuokaan vanukkaan puoleenväliin asti ja paista näin vesihauteessa 35-45 minuuttia.
Kun vanukas on kypsä, sen keskelle pistettyyn veitseen ei jää taikinaa kiinni. Ota se uunista ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Kuljeta veistä sisemmän vuoan reunaa pitkin ja kumoa sitten tarjoiluvadille. Vadissa pitää olla reunaa, koska karamelli valuu! Tarjoa jäähdytettynä tai huoneenlämpöisenä.
Tein tällä ohjeella ja tuli muuten tosi hyvää, mutta taidan ensi kerralla vähentää rasvaa tekemällä kokonaan täysmaitoon. Nyt käytin kermaa ja kevytmaitoa. Jos jättää vastaamatta puhelimeen ja käyttää sähkövatkainta, luulen valmistuvan alle sen 4 tunnin, joka mulla meni maratonpuhelun kera. Väittäisin että tunnilla selviää jäähdytykseen asti. Työkaverit sanoi että SAAN tehdä useamminkin, kaikki tuli syötyä.
Tein ruskealla ruokosokerilla, sen maku karamellisoituna on MUN MIELESTÄ valkoista parempi.
Uunista riippuen oli mulla uunissa tunnin, kokeilin veitsellä koska on kypsä.