Tämä on aivan sairaan hyvää ja helppo tehdä. Alkupeäinen ohje on blogista Getapulien. Mä tein kanin maksasta mutta kanan, kalkkunan, hanhen tai ankan maksa toimii varmaan yhtä hyvin. Blogissa käytettiin vuohen maksaa.
200 g maksaa
1 keskikokoinen sipuli
1 mieto chili
1 dl kermaa
3 rkl voita
suolaa ja pippuria
pieni maksat noin 2x2 cm palasiksi. Hienonna sipuli ja chili. Kuullota sipuli osassa voita pehmeäksi. Lisää maksapalaset ja chili. Paista miedolla lämmöllä 15 min. Lisää kerma ja mausteet ja kiehauta. Ota pannu liedeltä ja anna hieman jäähtyä. Hienonna sauvasekoittimella tahnaksi ja lisää loppu voi. Purkita ja anna jäähtyä.
Väri on aika kamala mutta maku on todella hyvä. Levittyy helposti leivälle.
Maksapasteija
Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri
Maksapasteija
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.
The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri