Kestopehku ja eristys

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

tuomas_n

Kestopehku ja eristys

Viesti Kirjoittaja tuomas_n »

Osaisiko joku auttaa talvisuojan rakenamisasioissa. Meillä kanat ensimmäistä vuotta ja talvisuojan rakentaminen ois edessä. Ollaan ajateltu kestopehkua alustaksi, mutta olen jostain lukenut, ettei toimi eristetyissä tiloissa, onko näin? Siis millainen talvisuoja kanoille tulisi rakentaa, jotta pehku toimisi? Kanoja on 5sekä lisäksi yksi kukko. Näiden seuraksi tilassa viettäisi talvea myös pari vuohta.
pirtti

Re: Kestopehku ja eristys

Viesti Kirjoittaja pirtti »

Meillä koppero on eristetty + maalattia. Viime talvi oli ensimmäinen. Teimme nähtävästi kestopehkun liian myöhään - tänä syksynä olemme viisaampia ja alamme syyskuussa sitä kokoamaan ja ruokkimaan. Kävi tuokin välillä... :)
hemulikana

Re: Kestopehku ja eristys

Viesti Kirjoittaja hemulikana »

Voiko joku laittaa tiivistelmän kestopehkun tekemisestä, kun en jaksa selata kaikkia keskusteluja läpi?
kaisumaria
siebenbürger
Viestit: 521
Liittynyt: 12 Maalis 2010, 12:38
Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)

Re: Kestopehku ja eristys

Viesti Kirjoittaja kaisumaria »

Eilen vasta tyhjensin loppuja viime talven pehkusta (siemenen jätin) ja olin oikein iloisesti yllättynyt siitä että oli melkein täysin palanut pohja. Upeaa, muhevaa multaa melkein kaikki. Kuinka paljon sitä vanhaa siementä pitää jättää? Nyt alkaa kohta lopun sekoitus ja uuden kasaaminen, ja vanhoilla opeilla siis mennään. Lehtiä, ruohoa, purua ja sitten kun viilenee niin pissaa päälle. Tarvittaessa turvetta. Voisin kokeilla olkipellettiäkin kunhan tili tulee.
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin
Aberkios

Re: Kestopehku ja eristys

Viesti Kirjoittaja Aberkios »

Minkä takia ilmojen viilenemistä pitää odotella? :smt017 Sitä virtsaahan lisätään, jos lisätään, juuri sen kompostoitumisen käynnistymisen vuoksi. Siis optimaalisen hiili-typpi -tason saavuttamiseksi. Tällöinkin alkulämpö on eduksi.
Vastaa Viestiin