Laittakaas kuvia ankkaloistanne...

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Kaakattaja

Laittakaas kuvia ankkaloistanne...

Viesti Kirjoittaja Kaakattaja »

Kaksi pikku ankkaa tuli eilen ja miehen kanssa pohdittiin jo aiemmin, että minkähänmoista asumusta sitä kesäksi ja talveksi tehdään niille,
se läträys paikka on tietty oltava, mutta minkälaista muuten!
jaanahi

Re: Laittakaas kuvia ankkaloistanne...

Viesti Kirjoittaja jaanahi »

Samaa mietitään täälläkin, nyt siirrettiin n kk ikäset ankat lopulliseen tilaansa poikashäkistä. Tästä uudesta tilasta on nyt kulku myös ulos tarhaan että pääsevät jo pihalle. Tarviiko nämä minkälaisen pesäpaikan? Nyt kun laitoin yhteen nurkkaan olkikasan niin hetihän nuo sinne menivät somaan kasaan. Karsinassa, joka on entinen karjakeittiö on lattiakaivo, jonka päälle laitoin perunalaatikon ja sen päälle vatin, tarkotuksena että roiskittu vesi valuisi siitä sitten kaivoon. Tosiaan, kuvia olisi kiva nähdä!
Ushva

Re: Laittakaas kuvia ankkaloistanne...

Viesti Kirjoittaja Ushva »

Rakensin kierrätysmateriaalista tällaisen eristetyn kopin ankoille ja hanhille. Siinä on käytetty ovitehtaan ylijäämälevyä, meidän navettaremontin ylijäämä styroksia ja lankkua, ilmaiseksi saatua käytettyä eristevillaa, meidän yläkerran kamarin muovista lattiamattoa ja levyä vanhasta vaatekaapista. :smt001 Kaunis se ei ole ja vielä maalausta vaille, mutta ilmainen!
Koppi on sijoitettu latoon ja siinä on ympärillä verkkoaitaus. Mitat on laskettu niin että siinä saisi pitää kuutta hanhea ilman ulkoilumahdollisuutta, mutta koska tuo minimivaatimus on aika säälittävä niin mulla on tässä vain neljä hanhea ja kaksi ankkaa ja saavat ulkoilla joka päivä. Toivottavasti pystyvät ulkoilemaan myös kovimmilla pakkasilla jonkin verran, vähän mietityttää että osaavatko mennä suojaan jos palelee.
Oviaukkoon pitäisi vielä laittaa jokin verho, mutta en tiedä millainen olisi hyvä? :smt017 Jos näyttää että tarve vaatii niin tuohon koppiin on mahdollista laittaa esim. koirankopin lämmitin ja myös valaisin sillä tuossa on vieressä pistorasia.

Kuva
viiperi

Re: Laittakaas kuvia ankkaloistanne...

Viesti Kirjoittaja viiperi »

Voisko joku laittaa tänne ankkojen talviasumuksista kuvia? :smt003 Pitäis semmonen värkätä ja etsin vähän malleja...
Vastaa Viestiin