Viirujen häkki

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

PieniHopea

Re: Viirujen häkki

Viesti Kirjoittaja PieniHopea »

Ai sotkevatko paljon? Entä jos katossa luukku? Jos koko katto aukeaan niin hilppasevatko siitä siivouksen yhteydessä? Onko teillä jotain kuivikkeen alla, esim. sanomalehteä, vai miten siivoatte häkin? Kaikki ulos ja uusi kuivike tilalle vai koukitteko likoja pois?
siimis

Re: Viirujen häkki

Viesti Kirjoittaja siimis »

Jos avaat koko katon, niin taatusti hilppasevat :smt003

Mulla on sivulta aukeavat häkit, sellainen reilun kokoinen luukku - eikä kynnystä. Siitä vaan vetelen vanhat purut ulos. Häkit on siis "katselukorkeudella" seinällä, eli ämpäri vaan alle ja siihen voi vedellä kuivikkeet äyskärillä tai muulla työkalulla (iso pakkelilasta on aika kätevä!). Sitten nostelen ämpärillä uudet kuivikkeet tilalle. Ja armoton kuopsutus ja kylpeminen alkaa :smt003

Tuollaisen "pohjallisen" häkin - esim. kanihäkki - kanssa on varmaan kätevintä nostella linnut eka johonkin toiseen häkkiin/laatikkoon/kuljetuskoppaan siivouksen ajaksi.
PieniHopea

Re: Viirujen häkki

Viesti Kirjoittaja PieniHopea »

Miten se minimikorkeus? Osaako joku sanoa paljonko on?
Ja kiitos kaikille jotka vastaavat mulle joka tulin kyselemään toisen ketjuun!
siimis

Re: Viirujen häkki

Viesti Kirjoittaja siimis »

Ei mulla ainakaan ole 60 senttiä korkeita. Ihan tarkkaa korkeutta en osaa lonkalta heittää, voin ottaa mitan mukaan kun kohta lähden iltakierrokselle :smt002 Ei ole kukaan niin pahasti kattoon hypännyt, että olis vammoja tullut :smt017 Tosin katto on melko pehmoista tuulensuojalevyä. Noi mun viiriäiset ei ole kyllä kovia hyppimäänkään, aika rauhallista sakkia kaikenkaikkiaan.
maunu_muori

Re: Viirujen häkki

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

mie jossain vaiheessa mietin niitä viiruja enemmänkii.. ja et olisivat sillain melkein katonrajassa.. se pohjahäkin tossa olan korkeuella, jäis tilaa alle muille elikoille.. mut onneks tuli järki.. kerrankin päähän.. mitä mää sellaisella munanpaljouella, ite en voi syyä ja jäärällä ei kolesterit kestä..satoja viikossa :smt001...ja kun on noita vesilintuja .. ja haluun antaa niille keväällä mahollisuuen ees tarhaan .. niin pienmuotonen munatinkikin menee mahottomaksi... :smt011 .. PENTELEEN EVIRAN PANIKOINNIT.. :smt009 tulipas taas mieleen offtopikit.. muistaako kukaan oliko se 15.2-31.5 sisässäpito ny pysyväinen asetus vai miettiikö ne sitä enää uusiksi :smt011 pitäsköhän jonkun kysästä? MOILANEN .. onko sulla mitään ennakkotietoo.. huhuu :smt102
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4445
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Viirujen häkki

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

PieniHopea: minimikorkeutta ei ole ilmeisesti määritelty ehdottomasti missään...MMM:n suositus on tuon kokoluokan linnuille 60cm. Nyt on hävinnyt netistä se viiriäissivusto, jossa oli kuvia ammattilaisten viiriäishäkeistä, mutta ulkomuistista sanoisin, että häkin korkeus heillä oli n. puolet suosituksesta. Meillä oli aikoinaan toinen häkki 50cm ja toinen 60cm korkea.

maunu_muori: tällä hetkellä ei ole voimassa olevaa ulkoilukieltoa, koska edellinen ulkonapitokielto päättyi 31.05.09. Ootellaanhan parisen kuukautta, niin sitten on varmaan taas uusi kielto päällä :smt016
Hazze

Re: Viirujen häkki

Viesti Kirjoittaja Hazze »

viiriäiset kirjoitti:60 lintua(viirua) saa olla neliöllä
Mitä viiriäisiä? Japanin vai Sini?
Ihan pikku ero eläimen koossa, toinen voi painaa 225-250g ja toinen 40-85g!
Viimeksi muokannut Hazze, 01 Tammi 2010, 14:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Rusina

Re: Viirujen häkki

Viesti Kirjoittaja Rusina »

Viirujen lentokyvystä pikkaisen. Ne ovat ihan näppäriä lentäjiä ja ainakin nuoret näyttävät kovasti nauttivan siitä! Tänä aamuna aukaisin taas häkin viirujen ruokkimista varten (mulla on kokonaan avattava verkkokatto häkissä). Yksi 6-viikkoisista vilkaisi arvioivasti huoneen kattoon ja pyrähti siivilleen. Se nousi kuin helikopteri suoraan pystysuoraan katonrajaan :shock: , muutti siellä kurssia ja pöristeli katonrajaa myöten kirjahyllyn päälle tutkimaan maisemia (asuvat siis meillä sisällä vielä). Ja pari kaveria perässä, tosin vaatimattomammilla pyrähdyksillä. Muut palasivat aikansa lattialla vipellettyään häkkiin ruokakupille, mutta tämä yksi lentäjäsankari piti käydä hakemassa kirjahyllystä (olisko korkeanpaikankammo iskenyt :smt002). Nämä lentävät siis ihan huvikseen, eivät säikkyyttään. Ne saa poimia käteen ihan vapaasti, eivät protestoi yhtään. Taidan kesäksi laittaa niille ulos korkean häkin, jossa saavat kunnolla tilaa lentää :smt045. Nyt aion kokeilla niitä talliin korkeaan häkkiin, jossa on jo kultafasaaneja ja kääpiökotseja. Jos yhteiselo sujuu, niin saavat majailla siellä väljissä tiloissa. Ei oikeen raaski pitää niitä matalassa häkissä, jos ei oo pakko...
siimis

Re: Viirujen häkki

Viesti Kirjoittaja siimis »

Minullakin pääsevät välillä (tahallaan tai vahingossa :smt002 ) noista kopeistaan lentelemään. Kopit on kanalassa just tuollain katonrajassa, kuin muorin haaveissa :smt003 Sieltä ne pyrähtävät lattialle ja saattavat ottaa korkeaakin spurttia yläilmoihin. Eivät minustakaan kuitenkaan ole mitenkään paniikissa ja ihan rauhallisesti suhtautuvat kun käyn ne sitten koppaamassa käteeni.

Nyt on taas ollut vähän levotonta viiriäisporukassa, kun tiput on tuleet täysi-ikäisiksi... Nuoret kukot kiekuvat kilpaa ja vanhemmat kukot viereisissä häkeissä ottavat siitä stressiä! Ihan seinänvieruskaveri on ihan sekaisin, keekoilee vain höyhenet pörhöllään ympäriinsä ja astuu kanojaan minkä ehtii! :shock: Häkkien väliseinät on vaneria, eli näköyhteyttä ei ole, mutta näköjään erottavat uudet kiekujat vanhoista tutuista!

Noista nuorista kukoista pitäis pistää henki veks pikimiten, mutta odottelen edelleen niitä 7 viikkoa sitten tilaamiani fiskarssin lintusaksia :smt012 Kaksi fiskarssin edustajaa jo tehnyt oharit toistamiseen, eivätkä ne teräaseet ole vieläkään löytäneet tietään kauppaan! Kohta menee hermo!
PieniHopea

Re: Viirujen häkki

Viesti Kirjoittaja PieniHopea »

Hmm.. jos pitäisin niitä sitten siinä kanihäkissä ja päästäisin joka päivä lentelemään, se onnistuisi kyllä koska häkki olisi tallissa. Täytyy vaan katsoa että on kissa ulkona silloin!

Siimis - mitä pieniä sulla on vielä jäljellä, onko muita kuin kukkoja?
siimis

Re: Viirujen häkki

Viesti Kirjoittaja siimis »

On niitä jäljellä! Yllättävän monta kanaa näyttäis olevan - viskelin tänään kaikki selkeät pojat "poikamiesboksiin", yhteen kanalan osastoon jossa on nyt vain kaksi kyyhkyparia ja yks silkkikukko. Siellä on tilaa mellastaa. Viisi munaa keräsin "tipuilta" jo tänään, eli aloittevat munintaa!
Vastaa Viestiin