Kanalan sijoitus talonsisätiloihin

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

helmiinanne

Re: Kanalan sijoitus talonsisätiloihin

Viesti Kirjoittaja helmiinanne »

Kyllä täsä aletaan kanalaa remontoimaan. :smt001

Ensin vaan on sitä raivaamista. Suunnitelmat oon jo tehnyt, että mitä tulee mihinkin nurkkaan. :smt001
mapekor

Re: Kanalan sijoitus talonsisätiloihin

Viesti Kirjoittaja mapekor »

Olen itse toteuttanut osan tiloista niin, että olen tehnyt häkit noin metrin korkealle lattiasta, joten alle jää hyvät tilat rehuille ja kaikelle muulle tarpeelliselle tavaroille. Järjestys säilyy ja tilan saa jaettua mukavan kokoisiin lohkoihin.
Esim: zapo pariskunta on noin 1,5 neliön tilassa ja toisessa 1,5 neliön lohkossa on kultafasaani pariskunta alle jää se 3 neliötä rehusäkkien säilytystilaa. :smt002
Nyt jos olisin tehnyt lattialle asti olevan tilan molemmille rehuille olisi pitänyt etsiä tila joka olisi pois muusta käytöstä.
Se on varmaa, että aluksi tilat vaikuttaa isoilta, mutta ajan kanssa tulee hankittua lisää mielenkiintoisia rotuja ja sitten tilat loppuu.
Laitan kuvia sivuilleni rakentamistani häkeistä. Toivottavasti ne auttaa tilojen suunnittelussa.
Helpompi myös siivota kun ei tarvitse kumarrella :smt003 Tilat olivat aikaisemmin metalliverstaana, sen jälkeen puuverstaana nyt kanalana :smt002
Eri aikakausi tuo erilaiset tarpeet tiloille. Nyt voidaan sanoa, että eri kotkotukset :smt003
http://mapekor.pp.fi/kanasivut/
kukkokiekuu

Re: Kanalan sijoitus talonsisätiloihin

Viesti Kirjoittaja kukkokiekuu »

Minulla on käytävällä 2 tuolia joissa istuskelen ja seurailen tipusia, pöytä operaatioita varten on myös hyvä olla,Ja hyllytilaa.Kannattaa tehdä heti kunnon ovet ja seinämät, ne sitten jälkenpäin harmittaa, kaikenlaiset puolivalmiit rakenteet, vaatteet rikkoontuu ja kädet raapiutuu.On myös hyvä ajatella miten verkkokoppien tyhjäys tapahtuu, lattiatila mahdollisimman vapaaksi ylimääräisestä roinasta.
Onnea rakennusurakkaan!
Suvianne

Re: Kanalan sijoitus talonsisätiloihin

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Minusta ei taida ikinä tulla rotupuhtaan kanan kasvattajaa.
En tykkää yhtään kun ovat häkeissä ja erikseen.
Paljon kivempaa kun ovat sekaisin yhtenä laumana ja kulkevat omien halujen mukaan.
Nytkin laiduntavat kalkkunoitten kanssa pihalla.

Sehän siinä on ongelma, ettei kovin montaa kukkoa voi pitää.

Minä ottasin huoneen kokonaan käyttöön tai rehuille häkin ja sitten kanoille vapaa pääsy ulos ikkunan tai luukun kautta. Jos se siis on mahdollista.
En itse tekisi missään nimessä kanalaa ilman mahdollisuutta itsenäiseen kulkuun ulos.

Tietenkin on eri asia jos on monta rotua, jotka pitää pitää erikseen.
Kannattaa miettiä etukäteen haluaako sellasta.

Ja mieti tämäkin. Jos on kesä ja talvi asumus erikseen, niin se on syksysin kantamista ja jahtaamista ja muninta taukoja kun ympäristö vaihtuu.
Kun on sama asumus kesäisinkin, niin muninta tapahtuu tuttuihin pesiin, eikä piilopesiin pihalle.
Ja jos on vapaa kulku, niin kesällä kanala ei sotkeudu oikeastaan ollenkaan.
Siellä vain munitaan ja levähdetään. Joten kakat on orren alla lantapöydällä

mieti kaikkia mahollisia asioita etukäteen :)
Volmari

Re: Kanalan sijoitus talonsisätiloihin

Viesti Kirjoittaja Volmari »

Suvianne kirjoitti:Ja mieti tämäkin. Jos on kesä ja talvi asumus erikseen, niin se on syksysin kantamista ja jahtaamista ja muninta taukoja kun ympäristö vaihtuu.
Kun on sama asumus kesäisinkin, niin muninta tapahtuu tuttuihin pesiin, eikä piilopesiin pihalle.
Ja jos on vapaa kulku, niin kesällä kanala ei sotkeudu oikeastaan ollenkaan.
Siellä vain munitaan ja levähdetään. :)
Jos on vähän kanoja ja nekin aluksi ihan lemmikkeinä kotitarvemunatuotannon lisäksi, niin eipä siinä kyllä paljoa kanoja tarvitse jahdata, kun niitä muuttaa kesäkodista talvikotiin! Kanat kun oppivat äkkiä yhdistämään kutsuhuudon herkkuihin, niin tulevat kyllä perässä vaikka kellariin, jos kerta tarvii! :smt045 Eli tässä tapauksessa tuskin kesäkodin ja talvikodin välinen liikutus tuottaa sen suurempaa murhetta. Jahtaamista ja munimattomuutta ei tarvitse pelätä, nimittäin kana oikein käsiteltynä on harvinaisen nopea "toipumaan" muutoksista ja asettuu miltei heti muina kanoina kodiksi uuteen asuinpaikkaan.
Ja tuskin tuota ongelmaa piilopesiinkään munimisen takia tulee, jos saavat kesäkodissaan ensin totutella pesäkoppien paikat ennen ulos laskua. Yhtä lailla ne voivat saman asumuksen ympäri vuoden olleessa munia minne sun sattuu, jos vapaasti pääsevät kuleksimaan (kuten niiiin ihanaa olisi!) jos pesintäintoa päälle pukkaa.

Ja toisaalta puolustuksena tähän talvikotiin vielä senkin verran, että tuskin se kesäkotina niin siisti olisi, jos kanat vapaasti saisivat kulkea talon kieppeillä. Nimittäin ikkunalla ja sen välittömässä läheisyydessä (ulos mentäessä) on aina julmettu määrä yks kakkaa, kaks kakkaa ja sitä rataa. :smt045

PeeÄs: kanan kantaminen kyllä kainalossa on itsestäni mitä mainiointa puuhaa! Siinä on kanaa kiva samalla tarkastella päästä varpaisiin ja saattaapa tuo kutale siihen jopa torkahtaakin, jos rennosti osaa ottaa. Enkä tällä tarkoita, että kana mikään sylieläin olisi, mutta kun kana on tottunut käsittelyyn, niin kivempi sitä on kanniskella ja kuljetella, kun se ei kaula suorana huuda kun pölkylle olisi menossa!
helmiinanne

Re: Kanalan sijoitus talonsisätiloihin

Viesti Kirjoittaja helmiinanne »

Kanojen olisi siis tarkotus olla tuossa uudessa tilassa, joka on 8,6neliötä talvikauden eli loka-toukokuun ja kesäkauden eli kesä-syyskuun nykyisessä, jo tutussa tilassa, missä 2neliötä lämmintä sisätilaa ja 25 neliön ulkotarha. Haluan, että kanoilla liikkumatilaa reippaammin kuin suositukset,siksi uutta talviasumusta haaveilen.

Nykyinen ulkotarha on niin hyvin juurrutettu maahan ja kasvustoltaan kuin sijainniltaan, etten halua vaihtaa sitä. Ja en halua uutta rakennusta rakentaa. Kanojen irti oleminen pihalla ei meillä onnistu, koska omistan kaksi riistaviettistä koiraa ja naapurit myös mehtäkoiria pullollaan. Koirat hätyyttelis turhaa kanoja ja saisivat stressata turhaan. Koirat kuitenkin niin kiintyneitä ihmisiin ja laumaamme, ettei niitä voi tarhata.

Mutta kiitos taas kaikille hyvistä näkökulmista ja kommenteista. Sain paljon ajateltavaa ja lisäpontta hommalle. :smt001
Vastaa Viestiin