kevään lintujen sisällä pidosta tietoa

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Suppis

kevään lintujen sisällä pidosta tietoa

Viesti Kirjoittaja Suppis »

meillä kävi viime viikolla läänineläinlääkäri mikkelistä ei lintu asioissa mutta kysyin kuitenni ennen hänen lähtöään että kuinka on ..

eviran sivilla mainitaan sorsalinnut ei pikkulintuja ja minun ulkotarhaani on laitettu verkko kattoon ja rastaita pienemmät kyllä pääsee survoutumalla sisään muttei isommat linnut ja ruokinta paikan päällä on katto peltiä jottei kakka sattuisi tippumaan sorsalta juuri vesi astiaan :smt003 .. että mitä tulisi tehdä että olisi lainmukainen ensi keväänä..
vastaus oli että laita pressu koko tarhan kattoon kevääksi parin kuukauden ajaksi ja kesäkuun alussa pois se on sallittu ja sopiva keino..
että ens keväänä sitten pressukatto pihahäkkiin ja avot kuukkelit pihalle jo maaliskuussa :smt006
ninnu

Re: kevään lintujen sisällä pidosta tietoa

Viesti Kirjoittaja ninnu »

Minä olen ymmärtänyt, ettei tarvitse olla tiivis "katto".
Esim. Ebaein nettikaupassa myydään kateverkkoa, joka sallittu myös sisälläpitoaikana :smt017

Tässä linkki kateverkkoon:
http://www.hautomakone.fi/PublishedServ ... mcode=NET1
maunu_muori

Re: kevään lintujen sisällä pidosta tietoa

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

Tiiättekös.. tää on ihan naurettavaa.

Lintulunssaan on kuollut koko sen ajan jälkeen, kun sitä on tavattu, vähemmän ihmisiä , ja niistä suurin osa kaakkoisaasiassa( siis jossain vajaassa 10 vuodessa) kuin meksikossa meni tähän kamalaan sikaflunssaan.. ja mitä tää nyt sitten loppujen lopuksi on.. ei yleisvaarallinen tauti, joka ehkä tarttuu vähän useempaan kuin tavis kausiflunssa., joka tilastojen mukaan tappaa vuodessa enemmän ihmisiä kuin tää sikalunssa on nyt tappanut, pelkästään suomessa useita satoja.. mie en voi käsittää, että tästä lintulenssusta on tehty mitään muuta kuin konsti päästä siipikarjan ylituotannosta ja lääketehtaille konsti rahastaa valtioilta rahaa jonotuksesta...mihinkä on meidän päättäjiltä kadonnut järki! Ei ihan kaikkien lääkefirmojen talutusnuoraan kannata hirttätyä.

Ja nyt sitten varmuuden vuokis pitäs yhä edelleen törpätä linnut sisälle tai katolliseen tarhaa, vaikka tapauksia ei oo kertaakaan ollut suomessa.... ei mee enää läpi tollaset selittelyt meikäläiselle, PÖH

(tosin en oo koko aikana uskonut, että se tauti on niin kummoinen verrattuna tavis influenssaa, ei tää sika eikä lintu, kun kattoo minkälaisia aliravittuja tapauksia ne kaakkakoisaasian maajussit on, joihin tauti on tarttunut linnuista, tiiä mitä muuta vaivaa niillä on kuin pelkkä aliravitsemus, esim malaria, tubi tai HIV, tai vain tupakan pilaamat keuhot, tai ilmansaasteitten, tai ne mexico cityn slummieissa asuvat, yks maailman saastuneimmista hornankattiloista jossa taatusti kaikkien kouhkot muistuttaa enemmän pölypussia kuin hengityselintä) !
Paltsi

Re: kevään lintujen sisällä pidosta tietoa

Viesti Kirjoittaja Paltsi »

Pakko peesata Muoria, höpsismiä koko touhu. En voisi olla vähempää huolissani lintulenssusta. Liekö jonkinlaista fatalismia mutta jos joku lenssusaisas tirppa jaksaa lentää Kiinasta Lieksaan ja tartuttaa hyvin tähdätyllä lentomiinalla ennen kuolemaansa meidän populaation niin se on sitten sananmukaisesti paskaa tuuria. (Kutsuinko juuri läänineläinlääkärin tarkastukselle :smt042 :smt043 :smt044 :smt045 )
Suppis

Re: kevään lintujen sisällä pidosta tietoa

Viesti Kirjoittaja Suppis »

Niin mäkin kyllä komppaan edellisiä, mutta kun laki on annettu niin sitä noudatetaan ..
mutta uskon että meillä tämä lintulunssa riski on hiukka eri... :smt017 meillä on tässä 18 ha kalalammikkoa ihan talosta 300metrin sisällä plus se että järvi on 200 metrin päässä länsipuolella taloa ja itä puolella on toinen lahti niin kyllä tässä niin paljon on vesistöä ympärillä että räpyläjalkaa asustaa ja muuttaa tästä .. veikkaampa satojasatoja kevään että syksynkin aikana enemmin keväällä kuuluu vissiin vanhaan muuttoreittiin. Pongarit pitävät tätä yhdestä ehkä etelä-savon parhaimmasta pongauspaikasta :smt045
joten siksi kyselen kanatarhan suojausta koska riski juuri tällä asuin paikalla on suuri..

BTW .. kesällä 2006 eleli ja pesi laulujoutsen pariskunta lähimmässä ja suurimmassa lammikossa.. poikia tuli 5 joista selvisi 1 syksyyn.. muut 4 oli löyty lammikosta kellumassa tai rannasta ilman mitään näkyvää ulkoista syytä ja pelloilta löyty useita lokkeja kuukahtaneena ... yhtään ei lähetetty kyllä mihkään.. :smt012 aateltiin että turhaa porua tulisi kuopattiin siististi hanskat kädes ja oltiin hilijaa..
naapuris on useita isoja karjatiloja mikähän meteli olis tullunna jos niistä olisi löytynnä jotain ..
maunu_muori

Re: kevään lintujen sisällä pidosta tietoa

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

Noo sillonhan se yks sekopää syötti tuolla rannikolla sorsille myrkytettyjä pähkinöitä .... siitä tuli ihan tarpeeksi paniikin aihetta... et nyt rantautu meille se lenssu---ainoo kerta, kun euroopassa on todella paljon lintuja lahdattu, oli se kun löyty vasta-aineita skotlantilaisista kalkateista(tollasenhan saa vaikka sillä lintujen rokottella aikaseksi, jota sai luvan perään ranskassa, just sinä vuonna).. 160 000 lintua tapettiin... oli mennyt just ohi paras sesonki eli marraskuu.. ja jos siihen tähättää optimaalisen painon, niin jonhan noi linnut olis jouluks olleet niin isoja, etteivät olis enää sähköuuniin mahtuneet... :smt003 .. jaa että mistä mää tiiän buttien koon... EI MAHU ENÄÄ UUNIIN NOI KEVÄÄN BUTTELIT
kukkokiekuu

Re: kevään lintujen sisällä pidosta tietoa

Viesti Kirjoittaja kukkokiekuu »

Pressuja olen käyttänyt jo kahtena kesänä ja hyvin on toiminut.Katossa on myös harvahkoa verkkoa.Keväällä heti maaliskuussa virittelen pressut ja irrottelen taas syys-lokakuussa.Mielestäni tuo Ebaen verkko näyttää aika harvalta, ei ehkä pidä pikkulintuja ulkona tarhasta.Pressuja tuen sisäpuolelta irtokepeillä, niin ettei vesi jää seisomaan mihinkään kohtaa.Kanatkin saavat suojaa sateelta ja auringon paahteelta.
mirri

Re: kevään lintujen sisällä pidosta tietoa

Viesti Kirjoittaja mirri »

olihan siinä laissa niitä "aukkoja", Niitä kun järjellä soveltaa , kaikki viihtyy.
Mites noi tavis ankat, olikos ne nyt niitä mitänenyt oli lapasia :smt017 ?
Että saako ne olla samassa suojatussa tarhassa siel kanojen keskellä läpsyttämässä? Vai suljenko ne ulos varmuudenvuoksi :smt005
Toi muuten onkin hankala tilanne, jos löytyy kuolleita lintuja ympäriinsä. Ja isot maatilat ympärillä. Siinä voi tulla pian kanojen lynkkaus mieleen naapurustolle, kun aletaan leipää kaventaan niittenkin pöydästä.
Meillä kans on aina jännää, kun on kaks navettaa, (linnut ja lehmät) et jos jotain olis, niin mitäs sitten.... millanen touhu siitä mahtais tulla. Ja millä ihmellä sitten eletään.
Mä varmaan oisin niin utelias, että lähettäisin vaikka "väärästäpaikasta löytyneenä" sen luonnonlinnun eteenpäin, jos ajattelisin siinä jotain olevan. Jotenkin tuntuu että tarttis saada tietää.
Nythän on kuulemma jänisruttoakin... että hanskatkäteen ja krematorioon ne kuolleet. Ja niillä hanskoilla ei sitten pidellä muuta.
(Tuleekohan meille nyt tarkastus..)
Suvianne

Re: kevään lintujen sisällä pidosta tietoa

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Hups, minä unohdin koko lain viime keväänä ja kanat kulki niinkuin halusivat...
Vastaa Viestiin