Riki-kyyhky hävisi

juttuja muista linnuista kuin kanoista

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Volmari

Viesti Kirjoittaja Volmari »

Maassa maan tavalla :smt005

Tänään ku kurkkasin rottabaarit läpi, niin KAIKKI oli tyhjiä! Joka ikinen murenakin syöty. Ja eilen lisäsin täyteen kaikki. Ja tänään taas lisäsin...kyllä kohta on hiljasta rottien osalta!
Ja enää en päästä niitä näin lisääntymään. Baareja jätän vakituiseksi ihan ympäri vuoden olemaan parissa paikkaa navetan nurkilla.
hannaw

Viesti Kirjoittaja hannaw »

Jos mein eläintiloissa olisi rottia, niin mun on pakko sanoa, että muahan ei sinne yöllä ja pimeellä sais menemään edes pakottamalla. Saati, että siellä ihan vaan rauhallisesti niiden seurassa olisin.... mua puistattaa jo ajatuskin :smt013
Kotopullaki

Viesti Kirjoittaja Kotopullaki »

Rotat ei mielestäni ole mitään hirmusen ihania tietenkään :smt002 mutta jos tästä rottaisuudesta on pakko jotain positiivista keksiä, niin olen aatellut että eikös nämä maalaisrotat kuitenkin ole vähän ns. puhtaampia (enkä ny meinaa mitään ROTUpuhtautta!!! :smt005 ) kuin ne kaupunkkeissa viemäreissä seikkailevat rotat? :smt017 Täällä ne syö mitä luonnosta löytyy (ja kanalasta :smt013 ) ja asustelevat kaiken maalimman koloissa, eikä viemäreissä. Ja ainoa p... on kanalan p... Vaiko olenko päätellyt väärin ja joudun keksimään uuden positiivisen puolen...?

Joka tapauksessa, meilläkin operaatio Hallumi :smt003 jatkuu, kunnes ei enää siimahäntiä löydy! :smt068
siimis

Viesti Kirjoittaja siimis »

Aitoja kyproslaisia luomurottia siis! :smt002

Kaveri just kertoi, että heille on tullut rotat sisälle taloon! Syksyllä oli vaan myyriä, mutta nyt ei ole enää myyristä huolta, kun rotat on pistäneet ne poskeensa :shock: Yökaudet kuulemma kuunteli niiden myyrien parkunaa, kun rotat jahtas niitä seinien välissä!! Ne asuu sellaisessa kivassa vanhassa talossa, todellinen rotanpesä koko tönö. Juu en mee yökylään!
Volmari

Viesti Kirjoittaja Volmari »

Tänään, äskön sain korjata satoa... :smt041
Humaltuneita rottia toikkaroi kolmisen kappaletta pitkin navettaa.
Yhden sain lapiolle je kannettua ulos kokemaan viimeisen läjäyksen.Pari muuta "luikki" (eli hoippu) koloihinsa. En viittiny alkaa navetassa roimiin lapiolla niitä kahta, että ei sit myrkkyä vahingossa leviäisi.
Jip jip jip...taitaa olla bileet ohi hissukseen. Yksikin rotta oli aamulla jumiintunut seinän väliin puoliksi (eturoppa navetan puolella) ja nikeltynyt siihen.
Nyt vaan ootellaan, että alkaa myrkyn kulutus vähetä ja sit lopulta jätän vaan muutaman lootan ihan varoiksi navettaan vakituiseksi, niin ei tuo kanta enää räjähdä käsiin...
Volmari

Viesti Kirjoittaja Volmari »

Mä en ala, rontaan niska limassa jo sadannetta kertaa myrkkyä kaupasta kotiin ja aina on aamulla syötit tyhjinä! Mää meen konkurssiin! :smt005
Kyllä meillä asuu täällä varmaan monisatapäinen rottalauma!!
Ja on niitä tokkuraisia näkynytkin.
Kauankohan tää sota kestää, että uskovat loppunsa tulleen... :smt012 :smt019
jamppa

Viesti Kirjoittaja jamppa »

Kanna nyt vaa sitä myrkkyä kaupasta kotiin!!! Ne rotat on pakko saada hengiltä!
Vai tarttiskohan mun tuoda sulle muutama kilo myrkkyy, ettet ihan konkkaan mee niiden takia :smt003
Skuukkeli

Viesti Kirjoittaja Skuukkeli »

Jamppa tulitikut se tarvii ja vähän sytykettä... :smt003 :smt005
Käyt näyttämässä mallia miten tehdään rottapaistos...
Volmari

Viesti Kirjoittaja Volmari »

Tänään oli syöteissä jopa myrkkyä jäljellä! Jipii!
Kai se sitten tästä alkaa tahti hidastumaan.

Ja Jamppa on ihan huoletta vaan....voin vannoa, että jos se siitä on kiinni että onko täällä rottia, että saanko Jampan visiitille, niin ihan takuuvarmasti ei näy rotan rottaa meidän nurkissa! :smt008
kanamummo

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

Nih.. tai sitten te että vaan nää niitä rottia.... :smt008
TiPu

Viesti Kirjoittaja TiPu »

Oho, on näköjään muillakin rottasotaa käyty ku meillä! Koko hiton talven ajan on rotat riehunut kanalassa ja kyyhkyjen luona... Loukuilla saatu kiinni aika monta. Kanalassa asustaa ilmeisesti koko rottaperhe kun on näkynyt pari isompaa rottaa ja sitten noita pienempiä.

Ja aikalailla tuhoja on saanut aikaan. Kanalaan tulivat oven ja seinän läpi, kaivoivat eristeet pois välistä ja tuhosivat seinät. Myös betonilattiasta (!) on tultu läpi.

Lintumenetyksistä puhumattakaan sitten... Talven saldoksi on tähän mennessä tullut 2 pariskuntaa riikinkukkokyyhkyjä, 1 pariskunta sekarotuisia kyyhkyjä, muutama pari puluja + munat ja poikaset. Ja on saatu myös rysän päältä kiinni noita kun on lintuja syöneet ja vieneet. Ei ole mitään hirveän pieniä rottia. Kesäksi rotat painuvat pihalle ja pelloille mutta pelolla odotellaan ensi talvea. Hrr.

Hmm, voisi muuten pikkuhiljaa taas heräillä talviunilta ja ruveta kirjottelemaan foorumille... :smt006
Eepi

Viesti Kirjoittaja Eepi »

Jep TiPua ei olekaan näkynyt foorumilla vähään aikaan :smt004
Hakalan emäntä

Viesti Kirjoittaja Hakalan emäntä »

Juu et ole yksin rottien kanssa, myös tänne on jälleen rantautunut rottia, yäk eilen yks napotti minua ja meni pokkana juomaan kanojen vesiastiasta. Ostin eilen myrkkyä niitä syöttipaloja ja niihin sellaisen laatikon jonne ne laitetaan. Nyt on laatikko kanalassa ja otottelen saalista :smt019
Vastaa Viestiin