Kilpakyyhkyn synty

juttuja muista linnuista kuin kanoista

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

mikkero

Viesti Kirjoittaja mikkero »

:smt064
Volmari

Viesti Kirjoittaja Volmari »

Pigeon kirjoitti:Ei ne kyyhkyt katso, kun ulos lähtevät, että näkyykö haukkoja! Hienoa, että pystyt lukemaan kyyhkyjen ajatuksia siltä nuo kirjoitukset vähän vaikuttaa. Muutenkin neuvoista osaa jokainen rivienvälistä lukea, että teikäläisen neuvot ovat ainoat oikeat,kun olet ainakin 100-vuotta ollut niiden kanssa tekemisissä. jos toisilla on asioista eri näkemyksiä/kokemuksia niin ovat mielestäsi vähintääkin kyseenalaisia. :smt014
Mikä ihme sitä Pigeonia nyt taas puristaa?? Ja mistä!? :smt011
Tätä pulaamista on jatkunut nyt jo sen verran pitkän aikaa (siis noin vuoden), että en voi ymmärtää miksi "kenkä" edelleen hiertää ja aina pitää änkeä härkkimään. Toistuvasti on tilannetta koiteltu rauhottaa, mutta tuloksetta. Lepo vaan!
jamppa

Viesti Kirjoittaja jamppa »

No no no, mitäs meillä täällä?
Ei kai täällä nyt aleta ketään haastamaan turnajaisiin! :smt018
Moilanen

muut munivaiset

Viesti Kirjoittaja Moilanen »

Kaikella kunnioituksella toistenkin ajatuksia ja kokemuksia kohtaan; mutta, kyllä eläimen, koiran, kyyhkyn ja monien muidenkin "ajatuksia", siis kehon kieltä voidaan lukea kun vain perehtyy asiaan. Siis lukea eläimen liikkeistä, asennosta, katseesta jne.... Siis yhdistellä vaikutelmaa, koettaa kokemuksen perusteella oivaltaa, mitä eläin seuraavaksi aikoo. Se muuten ei ole inhimillistämistä.
Kyyhkyillä, kuten monilla muillakin saaliseläimiin lukeutuvilla, on tapana, että osa laumasta suorittaa eräänlaista vartiointia. Hanhet mm ovat todella hyvä esimerkki.
Katolla oleilevasta kyyhkyparvesta aina osa silmäilee yläilmoihin. Olen monasti bongannut korkealla leijailevan haukan kyyhkyjä seuraillessani.
Haukka kun ilmaantuu näköpiiriin, kyyhkyt ikäänkuin kohottautuvat varpaisilleen, silloin lentoonlähtö on vain hetken kysymys. Jotkin syöksyvät lentoon, jotkin piiloutuvat sopivaksi kokemiinsa paikkaihin. Oli muuten kerran haukkahyökkäys kun kyyhky pujahti pihakotaan ja kanahaukka perässä ja minä sitten joukon jatkeeksi. Kanahaukka syöksyi ulos ja suoraan päin persoonaani; rillit vinossa sitten hölmistelin kun haukka säntäsi yläilmoihin. Kyyhky muuten oli lentänyt suoraan kodan laipion raosta ulos ja sai näinollen riittävän etumatkan haukkaan ja kyyhkylle erävoitto 3 - 0.
Kehon kielestä keskusteltiin myöskin siellä susi/koirakeskustelussakin ja mielestäni aivan oikeilla jäljillä. Koira/koiraeläin on huomattavasti helpompi luettava kuin linnut. Kaikkihan tuntevat Pulliaisen kirjassa esiintyvän koiran/suden pään, kuusi kohtaa kertomassa eri mielentiloista. Alkujaan KZ Lorenzin piirtämä kuvasarja.
Moilanen

muut munivaiset

Viesti Kirjoittaja Moilanen »

Päivitystä kilpakyyhkyjen elämänkaareen.
Kuva
Kahdesta kertomukseni sankarista vain tämä on jäljellä, nro 13. Nyt jo lentänyt 20km harjoituksia, sen sisarus hävisi, nro 12, yli viikko sitten ja ajattelin sen eksyneen. Eilen löysin sen jäänteet lähimetsästä; haukka.
Kuva
Tässä on tulossa uusia kilpaurheilijoita Moilasen talliin.
Kuva
Eräänlaisia lakkani silmäteriä; valkoinen.
Kuva
Tämä lintu taas, harvinainen väri sekin, aivan hiilenmusta.
Näitä mustia on lakassani puolen tusinaa.
Kotopullaki

Viesti Kirjoittaja Kotopullaki »

Hei meijänkin pihalla on yks hiilenmusta ja kiinnitin siihen huomiota kun oli niin poikkeeva väritys! Aikas hieeeeno! :)
Mutta mä oon eniten heikkona noihin valkosiin... :smt007
Kauniita lintuja Moilanen, toivon että haukat oisvat jo saaneet tarpeekseen... :smt009
Vastaa Viestiin