Pikaista neuvoa ankan räpylästä kaivaten...

juttuja muista linnuista kuin kanoista

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
AY

Pikaista neuvoa ankan räpylästä kaivaten...

Viesti Kirjoittaja AY »

Eli...nuorin myskiankoistani palellutti syystä taikka toisesta räpylänsä.On tainnut läträtä vedellä ja kokematon kun vielä on niin palellutti sitten ne.Vanhemmat ankat ovat ok.
No toissailtana kun huomasin paleltumisen (käveli kyllä!) otin ankan pesuhuoneeseen lämmittelemään.
Eilen vein takas muitten joukkoon koska oli pirteä ja käveli jne.(ja haluaisin itsekkin päästä suihkuun :smt002 )Räpylöisssä oli muutama pieni kohta jotka ovat tummentuneet.Tänään aamulla menin katsomaan potilasta niin oli yhden räpylän väliin,siihen nahkaan ilmesstynyt turvotus.Olisikohan siihen kerääntynyt nestettä?No nyt ankka on taas pesuhuoneessa ja kävelee kyllä.Osaisko kukaan neuvoa mitä pitäis ja vois tehdä?
Kovasti toivoisin ankan hengen säästyvän... :smt010
Suvianne

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Ankan paleltumasta ei ole kokemusta mutta koiran kovalehden ja ihmisen sormista on jonkin verran.
Ei saa puhkaista rakkulaa. Piti suojata ihmisellä sormeta ja antaa vain parantua. Koiralla korvien annettiin vain olla. Eli niinkauankuin on vain turvotusta eikä tulehdusta on ok.
Eli paleltuma tekee saman kuin polttaminen. nousee rakkulalle.
Avatar
tipsi
riikinkukko
Viestit: 1075
Liittynyt: 30 Touko 2007, 06:02
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja tipsi »

Luin ankkakirjasta (eng. kielinen) että paleltuman ensiavuksi annetaan lämmin kylpy jaloille, ja huoneenlämpöistä juomavettä. Aluetta ei saa hieroa. Jalkojen annetaan parantua itsestään (luulisi ettei niitä saa altistaa enempää kylmälle parantumisaikana). Paleltunut alue saattaa tippua pois (tai se voidaan joutua amputoimaan) minkä jälkeen aluetta hoidetaan kuten avointa haavaa. Antibiootit vähentävät infektion mahdollisuutta.
Ankkoja, kanoja ja lampaita.
Suvianne

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Juu ei missään nimessä kylmälle enää!

Meillä jääty dobberin korvat vetokilpailussa. Kun se ravisteli maalissa kuolaa veke naamasta niin kalina vain kuului. Olin pyörtyä..

Siitä lähtien oli sukka vedettynä korvien yli.
Pitäsko nuorellekkin laittaa tossut jalkaan??
AY

Viesti Kirjoittaja AY »

Eli annetaan ankan räpylät olla aivan rauhassa.
Niin kyllä vähän arvailinkin mutta kiva kun täältä voi kysyä neuvoa mikäli siltä tuntuu tai on epävarma,suuri kiitos siitä kaikille!

Vanhemmat ankat ovat edelliessä kodissaan pärjänneet kylmässä tilassa ja niin ovat tehneet nyt täälläkin mutta tämä onkin toissakesänä syntynyt nuorikko.
Pistin nyt kuitenkin eilen lämmittimen päälle ankkalassa/lampolassa jotta voisin pian palauttaa potilaan takas toisten joukkoon.En ole mitannut paljonko on asteita,mutta plussan puolella on kyllä.
Ajattelin kyllä viedä sen vielä tänään takas.
Vastaa Viestiin