Kanojen stressi

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Kanatytsy
muna
Viestit: 20
Liittynyt: 26 Maalis 2023, 10:50

Kanojen stressi

Viesti Kirjoittaja Kanatytsy »

Tämä on vähän hölmö kysymys :-" Meillä on viisi munivaa kanaa, kukko ja kolme seitsemänviikon ikäistä kananuorikkoa kukot nimittäin paripäivää sitten teurastettiin ja nyt ne pienen nuorikot välillä paapattaa niitä kukkoja. Ja kun pikkukanat laitettiin kanalaan, :smt054 kaikki kanat rupesivat sukimaan sulkiaan entistä enemmän.
ne vaikuttaa kovin stressaantuneilta. (Myös pienet)
Ja sitten että vaikuttaa siltä että nuorikot ovat kukon ja kanojen uhri. Aina kun tilaisuus koittaa, kanat nokkivat nuorikoita ja joskus kanat vaanii hautomakopissa ja kun päätön nuorikko tulee siihen eteen tölläämään niin kana juoksee ja nokkii pikkukanoja.Tiedän että yleensä käyniin ja se on vaan sitä kun "ylempiarvoinen" kana näyttää olevansa "ylempiarvoinen" .
HÖLMÖ kysymys, :smt016 mutta miten kaikkia voisi auttaa :smt062
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4445
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kanojen stressi

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Kannattaa laittaa monta ruoka- ja vesiastiaa, että nuorikotkin saavat osansa ja piilopaikkoja, joihin nuorikot voivat mennä. Jos teillä on ulkotarha tai mahdollisuus vapaaseen ulkoiluun, niin se helpottaa stressiä, kun saavat lisää tekemistä ja lisätilaa. Jos ulkotarhaa/vapaata ulkoilua ei ole, niin tarjoile paljon nokittavaa esim. näin kesällä heinäsilppua, vesiheinää yms. luonnonantimia.

Jos vanhemmat kanat sukivat sulkiaan normaalia enemmän, niin tee myös ulkoloistarkistus eli tutki löytyykö kanoista mitään ylimääräisiä vipeltäjiä iholta mm. siipien alta ns. kainaloista ja peräpäästä.
Kanatytsy
muna
Viestit: 20
Liittynyt: 26 Maalis 2023, 10:50

Re: Kanojen stressi

Viesti Kirjoittaja Kanatytsy »

Kiitos! :smt041
Vastaa Viestiin