Taimiturinat 2017

munivaisiin kuulumattomat jutut tänne

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Avatar
Aleksandra
kalkkuna
Viestit: 1159
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Taimiturinat 2017

Viesti Kirjoittaja Aleksandra »

Kyllä tässä alkaa kohta taimi-into hyytyä. Sää on niin jäätävän talvinen eikä kevät etene yhtään. On kylmempää kuin jouluna oli! :smt013 Kasvihuonekin on siivoamatta. Enkä kyllä siivoakaan ennen kuin lämpenee.

Kukkapenkeistä. Mullakin on kukkapenkit ihan retuperällä ja rikkaruohottuneita. Jotenkin niitä ei viitsi hoitaa samalla innolla kuin kasvimaata ja muita hyötykasveja. Yritän tänä keväänä ryhdistäytyä asian suhteen. Toi juuriestekangas voisi olla hyvä investointi.

Tomaatinsiemenistä iti jostain syystä vain puolet, mutta niistä jotka itivät on tullut oikein vahvan ja hyvännäköisiä taimia. Saavat olla kuistilla vielä kuukauden verran ennen siirtoa kasvariin.
T_intti
kana
Viestit: 82
Liittynyt: 08 Touko 2016, 18:43
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Taimiturinat 2017

Viesti Kirjoittaja T_intti »

Huomasin ilokseni että paprikat itää, MEni muuten 4viikkoa! Saa nähdä ostanko kaupasta kunnon taimet jos jotain satoakin haluan. Tällä viikolla laittelen varmaan keltaisen kesäkurpitsat siemenet multiin.
Kanoja: sekarotuisia
Kalkkunat
Helmikanat
kaisumaria
araucana
Viestit: 519
Liittynyt: 12 Maalis 2010, 12:38
Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)

Re: Taimiturinat 2017

Viesti Kirjoittaja kaisumaria »

Kyllä on kevään odotus venynyt, samoin taimet! Ostin sellaisen minikasvarin, joka on nyt tässä "toimistossa" selän takana,
ilman huppua. Tukevahkot hyllyt, 47 x 68 cm ja korkeus päälle metrin, joka hyllylle mahtuu 6 karkkilaatikollista taimia.
Lähdetään perjantaina matkalle ja tullaan seuraavana torstaina takaisin. Ajatus oli että laittaisin hyllyt tohon avokuistille
ja hupun päälle mutta taas on yöpakkasia luvattu ensi viikoksi, nytkin -1,5. Saa siis jäädä sisälle.

Meillä asuu tilapäisesti isännän tyttärenpoika, joka tuli tänne autotehtaalle töihin, ja hänet sitten perehdytän kasteluun.
Siivekkäitä käy naapuri ruokkimassa kuten joka matkan aikana tähänkin asti.

Kasvarissa kävin eilen vähän harsoja poistamassa ja siellä talvehtineita tsekkaamassa, vielä pitäis uusi muovi saada päälle
ja tuttavalta saatu pieni kennolevykasvari koottua. Se oli edellisessä paikassa vähän lennellyt tuulen mukana ja on
periaatteessa melkein ok, pari tankoa vähän vääntynyt ja tietysti purettu osiin. Olis nyt tää toukokuu oikein pitkä
että ehtis kaikki hommat tehdä!

Kasvimaalla ja kukkapenkeissä kaikki on ihan lepotilassa vielä, ei edes valkkareita näkyvissä :smt009
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin
Avatar
Aleksandra
kalkkuna
Viestit: 1159
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Taimiturinat 2017

Viesti Kirjoittaja Aleksandra »

On tää kyllä erikoinen kevät. Kylmää tosiaan on. Eilen oli maa taas hetken valkoinen kun lumikuuro yllätti. Laitettiin sunnuntaina vähän perunaa maahan ja porkkanoita pari riviä. Kaivettiin maa-artisokkaa ylös ja tehtiin niille uusi penkki johon laitettiin pari riviä mukuloita.

Kun kevät ei kerran etene, niin palataanpas jouluun. :) Osaisko joku neuvoa? Mulla on toissajouluinen joulutähti, joka vastoin kaikkia odotuksia kukki uudelleen aivan upeasti tammikuun 2017 alusta asti. Nyt se on alkanut viimeisen kuukauden aikana väsähtää. Mitä sille kannattaa nyt tehdä? Leikata? Lopetin lannoituksen noin kuukausi sitten. Pitäisikö sitä sittenkin jatkaa?

Tähän saakka tapahtunut: sain sen lahjaksi jouluna 2015. Se kukki ja kasvoi hyvin joten istutin sen maaliskuussa 2016 uuteen isompaan ruukkuun ravinteiseen multaan kokeeksi. Punaisten lehtien pudottua se voi oikein hyvin viherkasvina yli kesän kasvaen pensasmaiseksi. Syksyn tullen en tehnyt sille mitään. Oli luontaisesti pimeässä siten, että kyseisessä huoneessa pidetään harvoin valoja pimeään vuodenaikaan, eikä meillä ole ulkovaloja siinä kohtaa häiritsemässä. Joulun 2016 aikoihin alkoivat latvalehdet vähän punertaa. Kauniit keltaiset kukkapallerot ilmaantuivat lehtien keskelle tammi-helmikuussa ja punaiset lehdet sen kun lisääntyivät ja kasvista tuli tosi hieno! Kasvi on ollut koko ajan aurinkoisen puolen ikkunalaudalla, enkä ole siirtänyt sitä mihinkään, enkä edes kääntänyt, koska luin joskus jostain, että liikuttelusta ei joulutähti tykkää.

Muut joulun 2015 (ja 2016 ettei sen puoleen) joulutähdet ovat samalla ikkunalaudalla ja samalla hoidolla kuolleet vähitellen muutaman viikon jälkeen.
Maattari
lindell
Viestit: 1724
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Taimiturinat 2017

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Mä tapoin kaikki mun hienot melonintaimet :smt010 . Kuskasin niitä sisään illalla kasvarista, jätin ne maitokärryyn rappusten eteen ja menin viemään kaneille vihreää ja unohdin taimet yöksi ulos. Nämä olivat hienoimmat melonintaimet ikinä.
Muuten kevät kyllä junnaa, mitään en ole kylvänyt kasvimaalle vielä paitsi laatikollisen salaattia. Ensi viikolla menen sormileikkaukseen, enkä tiedä kuinka yksikätinen olen sen jälkeen, saa nähdä miten kylvöjen käy. Kasvimaan saan kyllä kunnostettua, ettei muuta tarvitse kuin kylvää jos tuo ilma nyt ikinä lämpenee.
Leikkasin viiniköynnöstä ja juurrutin uusia taimia, saa nähdä lähtevätkö kasvamaan. Ajattelin istuttaa ulos monta pitkin pihaa jos joku sitten menestyisi, vievät pienessä kasvarissa melkoisesti tilaa. Ensi vuonna juurrutan lisää ja sitten tämäkin homma lähti lapasesta.
Meillä oli Kiinassa asuessa valtava joulutähti ruukussa monta vuotta, ei sille muuta tehty kuin kasteltiin. Ymmärtääkseni joulutähti haluaa pitkän pimeän yön pitääkseen värinsä, täällä kesällä hankalampi järjestää, siellä niitä oli myynnissä pitkin vuotta ja ne olivat isoja, sellaisia pieniä pensaita, noin vajaan metrin korkuisia.
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Avatar
Aleksandra
kalkkuna
Viestit: 1159
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Taimiturinat 2017

Viesti Kirjoittaja Aleksandra »

Voi harmi melonintaimia. Ei taida enää ehtiä laittaa uusia? Vaikka tulisikin pitkä ja lämmin syksy kylmän kevään vastapainoksi.

Kiitos tiedoista! Siispä jätän joulutähden rauhaan ja vain kastelen sitä. Huomasin tänään, että siihen on kasvamassa uusia pieniä sivuoksia, joten ei tosiaan taida tarvita leikkausta. Aloitan kevyen lannoituksen uudelleen kuitenkin ja lopetan sen kun illat syksyllä pimenevät. Joo, toi pimeys taitaa olla avain siihen, että joulutähti kukkii uudelleen. Viime syksy ja joulunaika oli käytännössä lumeton, joten se varmaan auttoi siihen, että oli luonnostaan riittävän pimeä kausi joulutähdelle. Muuta selitystä en uuteen kukintaan keksi. Haluan kyllä yrittää, jos se vielä kolmannenkin kerran kukkisi. :smt002

Tää kuva on maaliskuulta.

certificity.comKuva
Maattari
lindell
Viestit: 1724
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Taimiturinat 2017

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Hieno!!!
Joo taitaa melonit jäädä tänä kesänä, ensi vuonna uusi yritys.
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Maattari
lindell
Viestit: 1724
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Taimiturinat 2017

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Pillisipulista... on monivuotinen mutta miten se korjataan :oops: ??? Katkaistaanko varsi vai nykäistäänkö kokonaan maasta? Nyt on tosi tyhmä olo mutta kun ei googlaamalla selviä
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4443
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Taimiturinat 2017

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Samoin kuin ruohosipuli.
Katso tästä linkistä kohta: korjuu ja käyttö.
https://hyotykasviyhdistys.fi/tuote-osa ... llisipuli/
Avatar
mimmu
sussex
Viestit: 598
Liittynyt: 06 Touko 2007, 12:59
Paikkakunta: Etelä-Savo/Sulkava

Re: Taimiturinat 2017

Viesti Kirjoittaja mimmu »

Viileä kolea on ollut huhti/toukokuun alku parina päivänä lämmintä, joten monet kasvit/kukat myöhässä.
Kellarissa on talvehtinut pelargoniat, daaliat mut nyt ei yhtään vihreää näkynyt joten se siitä sitten.
Maaliskuun paikkeilla aletaan hissukseen kastelemaan mutta nyt vaan jostain syystä ei alkanut yhtäkään kukkaa kasvamaan :smt017
Joka vuosi 15-30 daalian sipulia vien syksyllä turve/puru laatikoihin ja monet vuodet olen niistä saanut ihania kukkia penkkiin sekä pelargoniat viime vuonna omista kasvatin kymmenkunta ja nyt ei yhtään.
Ainoa mikä on verenpisara joka on samassa kukkaruukussa ollut jo varmaan viisi vuotta siinä oli vihreää ja näkyy hyvin lähteneen kasvuun :smt023 Tätä en ole edes multaa uusinut tai lannottanut ja aina se vaan kukkii komiasti kesällä ja talvehtii hyvin.
Mansikoista myös osa ei talvehtinut maassa osa laitettiin kasvihuoneeseen purkkeihin niin ne kasvaa jo vihreää. Joten pari vuotta vanhoista mansikan taimien pistokkaista saatiin tilalle uudet ja amppeleihin.
Myös viime vuonna ei onnistunut kurpitsa yhtään, kun edellinen vuosi antoi satoa niin että tuli ikkunoista ja ovista asti kurpitsaa. Saa nähdä kuin käy tänä vuonna ostin kaksi kurpitsaa se riittää.
Samoin ostan basilikaa, selleriä ( parina vuonna ei saanut), tilliä, persiljaa, tinjamia, salvia, tomaattia, kurkkua taimina sekä siemeniä paljon kaikkea erilaista: salaattia, papuja, herneitä, porkkanaa, retiisiä ym....
Meillä on pieni kasvihuone jossa taimet kasvaa siemenistä oleville on kohopenkit. Sato on ollut hyvä joka vuosi ja siihen lisäksi viinimarjat, karhuvatukat, vadelmat

Kukkapenkit on minun heikkous :smt005 paljon kesäkukkia ja monivuotisia kukkia. Isäntä joskus heittää vitsiä että pitäisi koko piha varmaan istuttaa kukkia täyteen, kun ei riitä sinne tänne eri kokoisia laitetut istutukset enää emännälle. Ne on vaan niin ihania kauniita ja sekin siinä vielä kuka ne rikkaruohot kitkee no isäntä ite tietysti kun emäntä jalkapuolena ei kykene enää ( ollut pari vuotta toispuoleinen jalasta ei kiva)
No vielä hyvässä yhteisymmärryksessä mennään kukkien ja kasvien ym. kanssa kiitos siitä siipalle.
Väri maailma on tänä vuonna tietysti sini-valkoinen ja muuta väriläiskää antaa uudet surfinia värit lila/valkoinen oikein ihanan tumma. Loput on monivuotisia erivärisiä mutta aina joka vuosi pitää saada jotain uutta.
Liljoja tulee paljon väriltään keltainen, oranssi ja lila ja pionia ostin lisää.
Ulkomuratin (2kpl) ostin joku vuosi sitten ja nyt ovat talvehtineet sisällä kaksi talvea. Siirrän ne kesäksi sitten ulos ja kun siirrän ne lokakuussa sisälle niin versoaa lisää ja ovat tuuheita. Tämä on ollut mukava yllätys.
Joten hyötykasveja riittää ja jotain ihanaa silmän iloakin meidän puutarhassa, jossa saa kanat/kukotkin nauttia kesästä siellä seassa ja lannoittaa.
Niin ja alkoi kukkimaan kaktus uudestaan sekä orkidea, jees
Yritän laittaa jotain kuvia jos onnistuu.
Tämmöistä meidän taimitarhassa.
http://aijaa.com/jWDKcU
mummo ja kanaset :biggrin:
kaisumaria
araucana
Viestit: 519
Liittynyt: 12 Maalis 2010, 12:38
Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)

Re: Taimiturinat 2017

Viesti Kirjoittaja kaisumaria »

On ollut niin uskomattoman kylmää tähän asti, että kasvihuoneessakaan ei ole vielä kun kymmenkunta tomaattia istutettuna. Kaikki muut
odottaa edelleen tossa selän takana hyllykössään, siis tomaatit, ananaskirsikat, paprikat, chilit, munakoisot ja muut. Kasvihuoneessa astioihin
kylvetyt maissit, kurpitsat, kukat ja muut on sentään kiitettävästi itänyt.

Mökillä hyvin talvehtineet pelakuut odottavat vieläkin kotiin tuontia. Vanhat joriinin jurakotkin on edelleen talvilevossa, täytyy ne kohtapuolin
tuoda tänne ja pistää kuoppaansa. En koskaan niitä ihmeemmin esikasvattele.Tämä viileys ja jatkuva tuuli ei kyllä houkuttele mihinkään
ulkotöihin. Onhan tässä vielä aikaa. :smt002

Kukkamaita olen eilisen sateen jälkeen onnistunut perkaamaan, rikkoja lähti uskomattoman helposti irti märästä maasta. Kesää ja kukintaa
odotellaan yhä. Naapurin poisheitetyistä juurakoista otetut forsythian alut ovat vihdoin kukkineet ensimmäistä kertaa, varmaan neljä vuotta siihen
meni. Kummasti vaan tota keltaista väriä kertyy vaikka ei olekaan mun suosikki lainkaan.
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin
Annir85

Re: Taimiturinat 2017

Viesti Kirjoittaja Annir85 »

Täytyypä tännekin taas nokka työntää :smt002

Isännän kanssa valloitettiin läheinen joutomaapläntti, sinne istutettiin perunaa parikymmentä metriä, kasvulavoja on kolme jo paikoillaan, niissä saalaattia, kaalia ja avomaankurkkua. Vielä tarttis viisi lavallista täyttää, ensin kanankakkaa alle palamaan ja ihan säkkimultaa päälle johon istutukset. Tarkoitus laittaa vielä porkkanaa, hernettä, tomaattia, sipulia... pari vesimelonintainta mikäli pysyvät hengissä kasvarissa.. sitten kaikki ylimääräinen kakka tuosta läjästä täytyis kärrätä myös kasvimaan lähelle ja kolme kurpitsaa istuttaa sen peitoksi. Viime kesänä kasvoikin komeat kurpitsat suoraan palamattomaan kakkakasaan istutettuna :smt003

Ruukkuihin istutin yrttejä niin siemeninä kuin ostotaimina, ne sijoitin omasta mielestä hienosti leikkimökin viereen kivikasaan, ainakin siinä on lämmin, täytyykin nakittaa muksut kastelemaan niitä kun ei aina itse tahdo muistaa hoitaa.
Kesäkukkia tilasin suomi100-satsin, eli 100 kesäkukkaa :smt024 , ne on jo pihalle istutettuna ja toistaiseksi ovat selvinneet viileistä öistä, pelkästään poutapilvien latvukset oli vähän paleltuneen näköisiä.
Istuttamista odottaa vielä kiivi, sekä kolmen viiniköynnoksen mix, näyttää nuo kolme vaativan hapanta havu-rodomultaa. Sitä siis tarttis ostaa.

Syksyllä istutetut valkosipulit on jo vartta kasvattaneet hienosti, tosi jykevän näköisiä ovat. Toivottavasti alkaa maan allakin jotain tapahtumaan! Amppelimansikat talvehti hyvin, kaivoin ne maahan amppelin kera ja maan sulettua kaivoin ylös ja siivosin roskat pois, nyt kukkii jo hienosti punaisin kukin! Kukkapenkkiin istutetut tavis-mansikat kukkii myös, viiniköynnös selvisi suojaamatta ja pukkaa uutta kasvua, mintuista selvisi ainakin piparminttu, muita ei vielä näy. Iisoppi talvehti myös hienosti.
Päärynäpuu on täynnä kukkia/kukan nuppuja, toivotaan että pölyttäjät jaksaa lentää jo. Yhtä lukuunottamatta kaikki pihaan siirretyt kirsikka- ja luumupuut on hengissä :smt023 samoin jäiseen maahan istutettu omenapuu myös! Oli -70%... myöhään syksyllä..
Avatar
Aleksandra
kalkkuna
Viestit: 1159
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Taimiturinat 2017

Viesti Kirjoittaja Aleksandra »

Ekat mansikat kypsyivät eilen ja päästiin niitä maistelemaan. Huomenna saa jo varmaan tehtyä mansikkakakun. :smt001 Aloitin eilen sadonkorjuun pakastamalla tillisilppua ja ryöpättyä mangoldia.

Kaikki on myöhässä. Perunatkin ovat vielä liian pieniä syötäväksi. Tomaatit ja kesäkurpitsat kukkivat, ei vielä hedelmänalkuja niissä.

Omenoita, luumuja ja kirsikoita näyttäisi tulevan melko vähän. Viinimarjoja, karviaisia, vadelmia ja pensasmustikoita sen sijaan ihan hyvin.
Maattari
lindell
Viestit: 1724
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Taimiturinat 2017

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Mulla ei mene hyvin :smt009 Pavut ja herneet eivät itäneet, kylvin uudestaan, noin puolet kylvetyistä iti, saa nähdä tekevätkö satoa, parisen viikkoa siiten tein uusintakylvön. Mangoldi ja punajuurikaan eivät itäneet kuin muutama hassu, ne on harattu nurin ja penkki peitetty kuivalla heinällä. Kurpitsat ja avomaankurkut kituvat, eivät varmaankaan jaksa tehdä satoa kun kukkia ei näy. Maissi kasvaa hyvin, samoin salaatti, peruna,sipuli, valkosipuli, mansikat, herukat, luumut, saskatoonit ja omput. Tomaateissa, paprikoissa ja chileissä on raakileita mutta myöhässä ovat ja kasvihuonekurkutkin kituvat yhdessä vesimelonin ja munakoison kanssa. Porkkanaa tulee kohtalaisesti. Onneksi näistä ei ole taloudellisesti riippuvainen, huonosti menisi ensi talvena.
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
rilla

Re: Taimiturinat 2017

Viesti Kirjoittaja rilla »

Onneksi tosiaan tällä viljelyllä ei tarvi elää!

Omenia ja viinimarjoja näyttäs tulevan.
Avomaankurkku kituu,samoin kurpitsat.

No,huonossa kunnossa olen itekin. Katotaan ny mitä tulee.
Vai tuleeko yhtään mitään. Ja perunanversot viotti halla! :smt009 :smt003
Vastaa Viestiin