Meniköhän ihan pilalle...

juttuja muista linnuista kuin kanoista

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
mirri

Meniköhän ihan pilalle...

Viesti Kirjoittaja mirri »

:wallbash: No niih.. ny se sitten pimahti täälläkin termostaatti.. Onneksi ukko kulta oli älynnyt . Kone oli käynyt kokoajan ja oli menny vilkaseen. Lämmöt oli kai käyneet yli 40 asteessa. mutta .. hajotin sattumanvarasesti muutaman munan, ja ne näytti ihan ok olevan. Minkälaisia noiden ois pitäny olla jos ne on pilalla, pitääkö valkuaisen hyytyä tai jotain????? Uus termostaatti tulee sähkömiehen kyydissä huomen illalla ( onneksi).
Käytin tollasia "akkojen konsteja" . ohitin lämpövastuksen kytkennät, ja jätin flektin pyöriin, mutta mutta. Tuo vara lämmitin ei nosta lämpöä kun 36,5 asteeseen. että sillee...
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4447
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Voi harmi, että on tuo tekniikka epäluotettavaa :smt085 Mä oon lueskellut niin, että ylilämpö lyhyeksikin aikaa on huomattavasti vaarallisempaa kuin alilämpö pidemmäksikin aikaa. Vrt. emolintu ei taida millään ylikuumeta, mutta saattaa käydä useitakin tunteja pois pesältä touhuilemassa omia hommiaan.
Mimmi

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Siitä Hiltan laittamasta linkistä selvisi, että jos lämpö on yli 39,5 useita tunteja, niin menee pilalle ja jo hetkellisesti yli 40,5 niin sama homma. Sitä en tiedä, miten sen voi nähdä munasta. Ei kai se sentään hyydy vielä siinä lämmössä. Se vain lakkaa kehittymästä.
Pootsi

Viesti Kirjoittaja Pootsi »

Mulla on käynyt tuo(kin) moka, lämmöt oli puoli vuorokautta neljässäkympissä. Ilmeisesti osa munista kuoli siinä, mutta osa jatkoi kehittymistään. Elikä Mirrinä en heittäis ihan vielä kirvestä kaivoon. Jonkun ajan kuluttua voi tarkistaa läpivalaisulla, että ollaanko siellä hengissä vaiko eikö.
mirri

Viesti Kirjoittaja mirri »

:smt005 :smt005 :smt005 yes!!!
ainakin kananmunat oli säilyneet hengissä, läpivalaisussa näkyi liikettä ja pieni sydämensyke!
Noita Fasaanin munia oli vähän hankala saada valaistua... mutta näytti niissä ainakin jotain olevan. Ja nyt haudontakone toimii taas.
Mimmi

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Ja sarjassamme maailman typerimpiä kysymyksiä.. Voiko noita viirujen munia läpivalaista ja miten? (Haittaako tummenpi kuori näkyvyyttä?) Entä onko toivottu näkymä saman tapainen kuin kananmunissakin? (Siis ilmatila ja tumma möntti, muuta mä en saa näkymään kananmunissakaan???)
pekkis-68

Viesti Kirjoittaja pekkis-68 »

kaikkia munia voi läpivalaista on vaan eri asia näkyykö mitään .tietty värikkäät munat ovat myös hankalia läpivalaista,eikä sieltä juurikaan muuta näy kuin mainitsemasi asiat.sit on myös toinen keino mut sekin on suuntaa antava ainoastaan eli se vesikoe.
mirri

Viesti Kirjoittaja mirri »

No nyt se selvisi, kuinka oli käynyt. Ensimmäinen erä joka lämpeni liikaa tuotti yhden elävän poikasen. Ja toisessa on nyt yksi kaveri kuoriutunut. Kaksi jäi kuoreensa ei päässeet ulos. Pari päivää ois vielä munilla laskettua aikaa jäljellä. Kolmatta erää nyt sitten vielä jännitän kuin on käynyt. Voihan se olla ettei joka hyllyssä ollut niin kuuma. :smt017
monnilainen

Viesti Kirjoittaja monnilainen »

Ja kirjavilla munilla käytetään usein UV-valoa, tai voishan kysyä saisko käydä vähän kokelemassa röntgeniä pariin viirumunaan :smt001
Pootsi

Viesti Kirjoittaja Pootsi »

Siinä oliskin oiva keino aiheuttaa miehelle musta silmä: Pistää se kyselemään hoistuilta, että ottaisko ne kuvia sen viirumunista.... :smt005
Vastaa Viestiin