Seinien materiaalista

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

sannikki

Re: Seinien materiaalista

Viesti Kirjoittaja sannikki »

Mie kritisoin tota maatilavaneria! se on KALLIIMPAA kuin kunnon filmivaneri ja ei niin säänkestävää! maatilavaneri käy vain sisätiloihin, filmivaneri uloskin ja sen karkean puolen saa ihan helposti maalattua :)
SannaL

Re: Seinien materiaalista

Viesti Kirjoittaja SannaL »

Täälläkin uusi kanalan rakentaja. Miten on lautaseinä + laudan käsittely jollain aineella? Kuinka hyvin kestää? Kokemuksia. Tietysti filmivaneri olis paras, mutta se on niin kallista.
SannaL

Re: Seinien materiaalista

Viesti Kirjoittaja SannaL »

Ja onko joku kaakelonu lattian ja osan seinistä? Onko kokemuksia? Meillä olisi ylijäämää tuolla.
Iivantiera

Re: Seinien materiaalista

Viesti Kirjoittaja Iivantiera »

Seiniin meinasin sijoittaa 100 mm finnfoamin... 6 mm filmivaneri taitaa maksaa n. 30e/levy. Lattiaan laitettiin 10 mm niin makso jotain 50e.
Meilläkin muut tarpeet ollu omasta takaa. Ovi on sitten vielä seuraava ongelma... Ja rahaa palaa :oops:
Roosaliini

Re: Seinien materiaalista

Viesti Kirjoittaja Roosaliini »

Hei! Vielä tuosta lastulevystä seinämateriaalina.. Onko kellään tietoa soveltuisiko esim. Tikkurilan Luja-maali pintaan ja kestäisikö siten lastulevy paremmin? Tässä Tikkurilan sivuilta suorat lainaukset:

"Ei homehdu!
Paras valinta tilaan, joka on alttiina lialle ja kovalle rasitukselle. Kestää pesua voimakkailla pesuaineilla. Sisältää parasta homeenestoainetta. Myös kosteisiin tiloihin kuten kylpyhuoneisiin ja pukutiloihin. Vähäpäästöinen ja erittäin kestävä M1-luokan tuote, jolla on myös MED-hyväksyntä.
Maalipinnalta vaaditaan erityistä kestävyyttä muun muassa porraskäytävissä, eteisissä ja pesuhuoneissa. Tikkurilan kovaa rasitusta kestävä akrylaattipintamaali Luja on palvellut näissä erityisen vaativissa tiloissa jo vuosien ajan.
Lujalla on ainutlaatuinen kemikaalinkesto, sillä maalipinta ja värit kestävät vahvojakin puhdistusaineita ja kovaa käyttöä haasteellisissa ympäristöissä. Kemikaalinkeston ja hyvän puhdistettavuutensa ansiosta tuotetta voidaan menestyksellisesti käyttää mm. sairaaloissa, suurkeittiöissä ja teollisuustiloissa. Se on myös hyväksytty tiloihin, joissa se joutuu epäsuoraan elintarvikekosketukseen."

Olen pitkään haaveillut muutamasta omasta kanasesta ja ensi keväänä se olisi mahdollista. Ulkorakennuksessa olisi 8 m2:n tila, edellisellä asukkaalla ollut ilmeisesti jonkinmoisena kesä-/askarteluhuoneena. Ikkunat on, lattia valettu ja ilmeisesti eristettykin kohtalaisesti. Ensi talven ajattelin seurailla millaisia lämpötiloja siellä ilman lisälämmitystä on. Ainoa ongelma on nyt ne seinät, jotka ovat lastulevyä. Pitääkö ne ehjät ja siistit levyt nyt repiä pois ja pistää vaneria tilalle?
minkuliini

Re: Seinien materiaalista

Viesti Kirjoittaja minkuliini »

Meillä näin: Lattia paksua filmivaneria (vanerit Starkki) ja rypylä puoli ylös päin. Seinissä joku 1,5m ylös ohuempaa filmivaneria ja sileä pinta esillä. Seinien yläosat ja katto kuusivaneria jotka kalkkimaalilla (Kodin terra) sudittu kivan valkoisiksi :) Yhdistelmä toimii hyvin ja helppo pitää puhtaana. Kanala n. 10m2 ja siellä 2 tuplalasi ikkunaa (buggmax). Kanala on varastorakennus jonka eristimme kokonaan villoilla ja finnfoamilla. Täytyy tottakai huolehtia myös toimivasta ilmanvaihdosta!
Vastaa Viestiin