Tipujen/nuorikoiden ruokinnasta

kysymyksiä ja vinkkejä kanojen ruokinnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Krahu

Tipujen/nuorikoiden ruokinnasta

Viesti Kirjoittaja Krahu »

Kun tuommoisen kuukauden-parin vanhat piipittäjät muuttivat kanalaan ihan aikuisten kanojen joukkoon iski ongelma.

Nuo kanathan syövän munitusrehua, ja sitä samaahan ne poikaset sitten syövät siellä. Ja jos laitan poikasrehua, niin sitten kaikki syövät sitä.



Kanat kyllä saavat ruoantähteitä ja viljaa ja sitä sun tätä joka päivä ainakin jonkin verran, mutta tarvitseeko kananpoika kasvaakseen jotain erityistä?
Kuinka 'poikasrehu' ylipäätään eroaa 'munitusrehusta'?




Eiköhän ne ihan tyytyväisinä tuolla kasva joka tapauksessa... kunhan pohdiskelen. Kesätipuilla oli pelkkää munitusrehua ja jyvärouhetta ja hienoja kanoja niistä on kasvanut, mutta kesällä tuota muuta ruokaa oli niin kosolti paljon enemmän kuin nyt.
rilla

Re: Tipujen/nuorikoiden ruokinnasta

Viesti Kirjoittaja rilla »

En nyt mikään asiantuntija ole,mut eiköhän ne tiparat siellä seassa kasva.
Voithan laittaa jostain verkosta sinne kojun,minne tiput mahtuu,mut isot kanat ei.

Sinne voi sit laittaa niille erikoisherkkuja. :smt023
SimplySix

Re: Tipujen/nuorikoiden ruokinnasta

Viesti Kirjoittaja SimplySix »

Silloin kun meillä kana hautoi neljä tipua, pistin ne kuoriutumisen jälkeen omaan karsinaansa, että saavat olla rauhassa muilta ja ruokkiminen on helpompaa.
Evääksi annoin kauraa, rypsiä, kaurahiutaleita, keitettyä munaa, ruuantähteitä, kasviksia jne.
Kun tiput oli kuukauden ikäisiä, nakkasin ne emoineen muitten sekaan ja lopetin "erikoisruuan" antamisen. Hyvin ovat kasvaneet ja emo kyllä pitää huolen, että tiput saa herkkupalansa. :smt002
SannaKle

Re: Tipujen/nuorikoiden ruokinnasta

Viesti Kirjoittaja SannaKle »

Minulla kans kanat hautoo nyt ensimmäisiä munia. MIetin ostanko erillistä tipurehua vai menisikö samalla ruualla kuin kanatkin. Kanat syövät tällä hetkellä Lassilan luomurehua, kauran ja ohranjyviä sekä salaattia/vihanneksia/hedelmiä ja leipiä mitä saan kaupalta hävikkikuormasta. Jos alkuun tipuille syöttäsi keitettyä kananmunaa niin pärjäisivätkö samalla ruualla. Tarkoitus olisi että ne pysyisi tuolla isojen kanojen seassa kuoriuduttuaan enkä eristäisi.
rilla

Re: Tipujen/nuorikoiden ruokinnasta

Viesti Kirjoittaja rilla »

Mä en ainakaan syötä erikoisrehua.
Just sitä kananmunaa ensin pienenä ja sit joskus jotain erikoisherkkuja tarjonnan mukaan.
Muuten samalla kuin isot! :smt023
longi

Re: Tipujen/nuorikoiden ruokinnasta

Viesti Kirjoittaja longi »

Moi

Meilläkin oltiin aluksi huolissaan, että mitä ekalle tipulle rehuksi (ekasta haudonnasta tuli vain yksi tipu yhdestä kananmunasta ja kaksi viirua kahdesta viirunmunasta, kana hautoi). Eipä olla enään, hyvin ovat Lassilan rehulla kasvaneet ja kaikki poikueet ollu kokoajan kanalassa eikä missään eristyksissä, kyllä se emo huolehtii niistä (paitsi viiruista, ne piti tuoda taloon). Nyt on taas yksi pikkuinen siellä, tästä viimeisestä haudonnasta kuoriutui kaksi kahdesta munasta, mutta toinen kuoli). Aikaisemmin on kuollut yksi, oli ilmeisesti pudonnut pesästä ja paleltunut. Noi meidän tyrnäväläiset on ihme talvihautojia, meilla on viime talvelta kolme poikuetta ja tältä talvelta tuo yksi. Kesällä oli kaksi toisessa annoin neljä ja toisessa viisi munaa olla kanojen alla, kaikki kuoriutui ja selvisi ja koko kesän seurasivat emojaan pihalla vapaana. Mistälie johtuu rehusta vai mistä kukkoja suurin osa. Mutta pirunhyvän makuisia:)

On muuten ihan OK munijiakin tyrnikset nyt on yhdeksän kanaa ja kukko ja tulee kokoajan 5-8 munaa/päivä vaikka yksi leikkii emoa. Koko talven sama tahti. Osaavat jotenkin vuorotella sulkasadossaan, sillä kai ne niitäkin pitää, kun on tota irto höyhentä/sulkaa suolla mökissä.

Saahan ne toki muutakin kotiruokaa eikä pelkkää Lassilaa

Longi
jenni89

Re: Tipujen/nuorikoiden ruokinnasta

Viesti Kirjoittaja jenni89 »

Oletteko liottanut tipujen valmisrehun puuro muotoon vai voiko antaa ihan sellaisenaan. Saako kanoilla olla valmis rehua kokoajan saatavina vai onko ruoka ajat?
Maattari
lindell
Viestit: 1724
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Tipujen/nuorikoiden ruokinnasta

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Tipuruoka sellaisenaan. Rehu voi olla tarjolla koko ajan, napsivat minkä tarvitsevat.
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
jenni89

Re: Tipujen/nuorikoiden ruokinnasta

Viesti Kirjoittaja jenni89 »

kiva tietää, kiitos :smt041
Vastaa Viestiin