Juoma-asioista kyselyä seuraavaksi:

kysymyksiä ja vinkkejä kanojen ruokinnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
lasikatti

Juoma-asioista kyselyä seuraavaksi:

Viesti Kirjoittaja lasikatti »

Surffailtuani on pää sekaisin valikoimista :smt017 . Mutta, ennen kuin hankimme ensimmäistäkään juoma-astiaa, kysyn, mikä olisi järkevin ja siistein sekä toimivin? Mielessä on se nipallinen systeemi, mutta oppiiko tottumaton kana käyttämään sitä helposti? Tai jokin roikkuva malli miellyttäisi myös. Vinkkaa siis, minkä olet kokenut hyväksi. :smt041
ellikki

Re: Juoma-asioista kyselyä seuraavaksi:

Viesti Kirjoittaja ellikki »

Meiän kanat on oppineet nopeasti käyttämään nippaa, en ole varma että juovatko kaikki, mutta ainakin suurin osa. Jos se oudoksuttaa kanoja aluksi, niin siihen nipppaan voi laittaa vaikkaa murusen jauhelihaa tai jotain muuta herkkkua aluksi. Ja kun yksi kana oppii, niin muut seuraavat perässä.
Jos haluaa roikkuvan jutun, niin nipat voi laittaa vaikkaa ämpäriin (pohjaan tai sivulle, huomaa nippojen eri mallit) ja ämpärin roikkumaan johonkin.
Nippa-astioiden rinnalla meillä on käytössä myös yksi perinteisempi juoma-astia (mutta se likaantuu paljon, paljon nopeammin).
lasikatti

Re: Juoma-asioista kyselyä seuraavaksi:

Viesti Kirjoittaja lasikatti »

Kiitos. Ja muita... :smt001
Maru

Re: Juoma-asioista kyselyä seuraavaksi:

Viesti Kirjoittaja Maru »

Minulla on roikkuva malli ja en muuhun vaihtaisi :smt023

Mielestäni todella hyvä. Voi laittaa mihin kohtaan haluaa. Ja kun sen verran ylös, et on kanan kaulan korkeudella alareuna, niin ei pehkutkaan mene sekaan. Ketjussa jos roikkuu voi helposti nostaa/ laskea pehkun paksuuden mukaan. Eikä kaadu, eikä läiky. Helppo pestä ja vaihtaa vesi.

Riittävän iso, niin riittää hyvin koko päiväksi. Ja ympärille mahtuu monta kanaa yhtäaikaa juomaan.

Ruoka (siis jyvä) kippo samanlainen roikkuva. Siinä ehdottomasti oltava kansi (ei ole täys pehkun pölyä) ja ne ritilät siinä mistä syövät, niin eivät heittele kaikkia pehkuun :smt048

Muoks. Toki vesi likaantuu kun kanat siitä juovat, kun niillä nokka täys jotain mustaa multaa tms kun kuopivat sillä nokalla kaikkea. Mutta sitä vartenkin, kun joka päivä pesee ja vaihtaa veden, pysyy hyvänä.

Muoks2: Viestiketju "ruoka- ja juoma-astiat" siellä kotopullalla kuva juoma-astiasta mikä minulla on. Valkoinen mis vihreä lautanen. Se huippu hyvä minustakin.
Siinä ketjussa myös paljon muita hyviä ideoita :smt045
Vastaa Viestiin