Yhden ankan nokka kesii ja toisen jalka ontuu - neuvoja?

juttuja muista linnuista kuin kanoista

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Ketula

Re: Yhden ankan nokka kesii ja toisen jalka ontuu - neuvoja?

Viesti Kirjoittaja Ketula »

Hävettää ihan tunnustaa: vuoden. Viime kesä meni kuitenkin ihan ok, vaikka se ontui. Meillä on lampi pihan toisella puolen, jossa ne aiemmin olivat käyneet, mutta koska matkaa sinne on n. 50-100 m (matkojen arviointi ei ole vahvuuksiani :smt001 ) ei päästetty niitä sinne viime kesänä. Kunnes ne karkasivat, ekaa kertaa jäi portti auki, ja meillä on kuitenkin ankkoja ollut seitsemän vuotta... Löysimme ankat tuolta lammelta, ja sen jälkeen johdattelin ne sinne silloin tällöin kulkien itse edessä tukkona, koska juoksemaan jalkavaivainen ei pystynyt, ja laumalla oli tapana ottaa loppuspurtti ja illalla takaisin päin koko matka juosta syömään yöaitaukseen.

No, nyt on uusi lampi yöaitauksen vieressä, siihen ei ole kuin viisi meträ matkaa. Talvikin meni ihan ok, ontuihan se, mutta muuten joukon mukana. Nyt keväällä se on mennyt huonompaan kuntoon, mutta katsotaan nyt, auttaisiko "terapiakellunta" lähilammella. Joku saattaisi pitää tätä eläinrääkkäyksenä, mutta kuten sanoin, se on niin pirteä, etten usko sillä olevan kipuja. Siitäkin huolimatta, että saaliseläimet peittelevät vaivojaan...

Ell katsoi vain, että niinhän tuo ontuu. Siitä on kohta vuosi, ja ankka oli ollut vasta niin vähän aikaa kipeänä, että uskoin sen menevän ohi itsekseen, kuten aiemminkin. En siis itsekään tajunnut vaatia tarkempaa tutkimusta. Olisi pitänyt, näin jälkeen päin ajateltuna. No, syksyllä soitin toiselle ell:lle, se määräsi puhelimessa kipulääkekuurin, mutta eipä se auttanut. Ei kehottanut tuomaan vastaanotolle, kun sillä ei ole röntgeniä. Ja lähimpään eläinröntgeniin on meiltä matkaa lähes 100 km, ja hinnat alkaa satasesta ylöspäin (tästä siis kateus Tipsiä kohtaan :smt002 )... Voishan sitä antibioottia ehkä vielä kokeilla, jos vaihtoehtona on lopettaa ankka joka tapauksessa.

Harmi vaan, kun kyse on johtajanaaraasta, joka on sekin pitänyt asemansa (meillä on ihana ukkoankka, jos tämä vaivainen on sisällä eristyksissä, juoksee ukko välillä sisään sitä katsomaan, että kaikki on ok, ja syö sen kanssa sisällä...somaa) Arvelen, että paletti menee uusiksi kun yhden laittaa pois. Muuten: osaako kukaan kertoa, onko parempi ottaa uusia akkoja samaan syssyyn vai odottaa, että kolme (2 akkaa + ukko) jäljelle jäävää saa nokkimisjärjetsyksen kuntoon? Meillä on ollut aina ongelmia, kun on laumaa kasvatettu, riidat kestää monta viikkoa eikä sitä oo kiva seurata.
tyleet

Re: Yhden ankan nokka kesii ja toisen jalka ontuu - neuvoja?

Viesti Kirjoittaja tyleet »

Aivan, okei :) Meille selvis tänään syy tuolle ontumiselle, kun soitettiin miehelle, jolta nuo ostettiin. Syynä on hyvin todennäköisesti ylipaino :D Tänään toinenki alko ontua. Kun ankan keskimääräinen koko on noin 1,8-2,7 kg, niin nuo, ainakin Natsi, on reippaasti yli (se painaa about 4kg :s ) :D Joten laihikselle menevät nyt poijat.
Ketula

Re: Yhden ankan nokka kesii ja toisen jalka ontuu - neuvoja?

Viesti Kirjoittaja Ketula »

Miten olet punninnut ankat?
Avatar
tipsi
riikinkukko
Viestit: 1075
Liittynyt: 30 Touko 2007, 06:02
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Yhden ankan nokka kesii ja toisen jalka ontuu - neuvoja?

Viesti Kirjoittaja tipsi »

Ankan lihavuus pitää tarkastella yksilökohtaisesti. Eli ankka voi painaa 4kg. Tunnustelisin siis ekaksi rintalastaa miten se tuntuu ennen kuin tekisin lihavuudesta johtopäätöksiä.
Ankkoja, kanoja ja lampaita.
tyleet

Re: Yhden ankan nokka kesii ja toisen jalka ontuu - neuvoja?

Viesti Kirjoittaja tyleet »

Eläinlääkärillä punnittiin yks ankka ja se painoi reippaat neljä kiloa. Kun kyseltiin mieheltä, jolta ankat ostettiin, niin se arveli ylipainoa syyksi, kun selitettiin tilanne sille.
Pitääkin kokeilla tuntuuko rintalasta kuinka :) Oikeastaan toivoisin, että se johtuu ylipainosta, sillä se olisi huomattavasti parempi kuin että olisi jokin vakavempi homma :/
Vastaa Viestiin