Vinkkejä tarhan tekoon

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Iines Ankka

Nurmipohja tarhassa

Viesti Kirjoittaja Iines Ankka »

Onko millaisia kokemuksia nurmipohjaisista ulkotarhoista? Onko helppo pitää siistinä jne.?
Iines Ankka

Vinkkejä tarhan tekoon

Viesti Kirjoittaja Iines Ankka »

Osaisko joku antaa ideoita tai linkata jotain hyviä kuvia/sivustoja lintutarhojen teosta ja valmiista häkeistä? Tarkoitus uusia lintuhäkit ja tavoitteena saada yksi tai kaksi kokonaisuutta tehtyä, joissa eri lintulajit osittain kuitenkin olisi erillään. Lajeina maatiaiskanat, helmikanat, ankat, hanhi, kalkkunat, viestikyyhkyt, riikinkukkokyyhkyt, 2-3 eri fasaanilajia ja riikinkukko. Tarhan tarkoitus olla ympärivuotinen eli oltava myös sopivat asumukset talvipakkasille. Maatiaiset ja helmarithan vois varmaan olla samassa ja ankatkin voi olla niiden kanssa. Kalkkunat ja hanhi tulee juttuun keskenään, mutta hakkaavat muut. Viestikyyhkyillä pitää olla pääsy ulos häkistä. Kaikki on ihan avoinna häkin suhteen... Pää lyö tyhjää. Kettuja ja haukkoja pyörii, ne on otettava huomioon. Lintujen pitää olla hyvin nähtävillä ja tarhan helposti siistinä pidettävä. Ideoita?
vostozno

Re: Nurmipohja tarhassa

Viesti Kirjoittaja vostozno »

Kyllähän ne aika helppo on pitää puhtaana. Suurin ongelma on se, että tarhan pohja ei kauaa ole nurmea, vaan elikot putsaa sen mustalle mullalle tai savelle. Sitten kun tulee sade niin tahtooo olla aika sottainen alusta.
kaisumaria
siebenbürger
Viestit: 521
Liittynyt: 12 Maalis 2010, 12:38
Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)

Re: Nurmipohja tarhassa

Viesti Kirjoittaja kaisumaria »

Meillä oli aluksi tarhan pohja varvikkoa ja nurmea, ei oo enää. Kivet pysyy hyvin, samoin jotkut juuret,
ja aina välillä peittelen alueita vadeilla tai muilla astioilla tai oksilla ja kohta siinä onkin n. viisi minuuttia kestävä
kaurapellon alku. Tyhjentelen nimittäin kanalan pehkun pintaa tarhaan, pohjan toki kompostoin tai kannan
pellolle kurpitsapenkin aluksi.
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin
Iines Ankka

Re: Nurmipohja tarhassa

Viesti Kirjoittaja Iines Ankka »

Mikä on paras ratkaisu tarhan helpon puhtaanapidon kannalta?
Iloisten Munatalo

Re: Vinkkejä tarhan tekoon

Viesti Kirjoittaja Iloisten Munatalo »

Meillä on alkujaan ollut nurmipohja, joka on perustettu n. 30cm paksun sorakerroksen päälle. Nurmi katosi parempiin suihin pian mutta sen tilalle olen laittanut turvetta ja nyt toista kesää ovat turvepohjalla. Helposti haravoitavissa, sateen jälkeen kuivuu nopeasti, kun se sora alla ja ei muutu liejuksi eikä haise. Kanat kylpevät siinä mielellään ja kuopivat innokkaina. Todennäköisesti uuden tarhan nurmen kadottua päädyn siinäkin samaan ratkaisuun kun olen sen hyväksi todennut. :smt023
Iines Ankka

Re: Vinkkejä tarhan tekoon

Viesti Kirjoittaja Iines Ankka »

Eipä tullut mieleenkään turve! Kakka varmaan sekoittuu siihen itsestään eli ei tarvitse olla haravoimassa päivittäin ainakaan? Pölyääkö kuivalla kelillä paljon? Pysyykö pehmeänä vai muuttuuko "patjaksi"? Miten paksu turvekerros on?

Näkisin mielelläni myös kuvia erilaisista häkkiratkaisuista ja millaisia "mökkejä" linnuillanne on.
Iloisten Munatalo

Re: Vinkkejä tarhan tekoon

Viesti Kirjoittaja Iloisten Munatalo »

Ei pölyä eikä kovetu. Itse pöyhivät sen verran että kakat sekoittuvat pohjaan. Ja jos joissakin kohdissa tulee patjamaisuutta niin haralla muutama työntö ja taas on pöyheää. Minusta tämä on ollut hyvä ratkaisu meillä. Ensi keväänä meinaan kuoria turpeen pois ja kompostoida ja laittaa uuden pohjan taas. Kerroksen paksuus on noin 15 cm luokkaa alkuun ja lisään puhdasta silloin tällöin niin joissakin kohdissa sitten enemmin miten pöyhivät.
Iloisten Munatalo

Re: Vinkkejä tarhan tekoon

Viesti Kirjoittaja Iloisten Munatalo »

Iines Ankka kirjoitti: Näkisin mielelläni myös kuvia erilaisista häkkiratkaisuista ja millaisia "mökkejä" linnuillanne on.
Kurkkaapas IloMunan kuvatuksia-topic. Siellä on meidän ulkotarhat ym. kuvat mun ratkaisuista.
Vastaa Viestiin