tipula katastrofi

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
sasu

Re: tipula katastrofi

Viesti Kirjoittaja sasu »

Sekin on mahdollista, että loukku laukeaa, rotta jää siihen, mutta joko muut rotat syövät loukkuun jääneet (kyllä, näin rotat toimivat), tai sitten itse pääpeto, joka on joku muu, syö loukkuun jääneen. Meillä rottataistossa tätä on käynyt paljon. Joskus on loukkuun jäänyt rotan pää (umpiloukku supercat), joskus ei mitään. Kerran oli nahat, kun kettu oli repinyt loukkuun jääneen.
kaakatin

Re: tipula katastrofi

Viesti Kirjoittaja kaakatin »

Tämän aamun saldo 3 rottaa, minkkiloukku lauennut syötti sisällä, mutta ei saalista. Voi kauheeta kuinkahan paljon noita rottia meillä oikeen on :smt013
Mimm@

Re: tipula katastrofi

Viesti Kirjoittaja Mimm@ »

Mikään pienpeto ei ole niin inhottava kun rotta.
Mie yritän fanaattisena pitää tallia puhtaana ettei rotat eksy meille.. Kerran penskana juossu sellasta karkuun ja toiste en halua.
Toivottavasti tipujen tappaja löytyy, tosiaan se riistakamera olis hyvä. Tiedätte jahtaatteko jotain olematonta, ja hiiret ja rotat on aiheuttaneet kaiken.
Hansu

Re: tipula katastrofi

Viesti Kirjoittaja Hansu »

Hmm... Meillä tuossa naapurissa maitotila ja sieltä on pari kertaa rotta eksynyt meillekin... Toissa talvena asusi tuossa yläkerran välikatossa ja yhden kerran sain sen kiinni karkkia syömästä tässä yläkerran tietokonepöydälläkin :smt037 . Mutta siis ainakin tämä yksi yksilö piti TODELLA hiljaiseloa. Mistään et olisi tiennyt sen talossa olevan, ellet kuullut sen kulkua tuossa väliseinässä (kun meni ulos/tuli sisään ylös). Ei papanoita, ei mitään syömisiä tms., ulkonakaan. Tosin meiltä se ei syömistä löydä kuin eläinten kupeista. Ruoat olen kaikki piilottanut kannellisiin astioihin...eli tuokin kävi aina naapurissa aterioimassa (talvella näki hyvin jäljet hangessa). Mutta siis omasta kokemuksesta rottaa (jos niitä vain yksi tai kaksi, ei enemepää) on vaikea huomata jätöksistä tms., myyrät/hiiret taas sitäkin helpommmin.

Minä olen loukuttanut ihan jopa päiväsaikaan peltomyyriä tuolta navetasta. Niitä näkeekin helposti jopa päivällä... Hiiret taas ovat arempia (fiksumpia?) ja niitä harvemmin näkee livenä... Noista myyristä osa on niin pieniä/kevyitä, että eivät laukaise loukkuja (perinteinen ja giljotiini) ellei se ole tosi herkälle viritetty eli ihan siihen ''reunaan''.

Noita isompia (ehkä fiksumpia) elikoita on kyllä vaikea saada loukuilla kiinni... Minäkään en onnistunut sitä rottaa koskaan loukulla kiinni saamaan. KErran kyllä kirjoituspöydän laatikostoon :smt003 ... Itsekseen sitten keväällä hävisi...
helleena

Re: tipula katastrofi

Viesti Kirjoittaja helleena »

Karmee näky saatikka siun olos! En ihmettele et sivistyssanat sinkoo! Meitin Veera kissa 6 vee varastoi kans; linnut, hiiret, myyrät, päästäiset ja lumikot on siististi viety säilöön talon kuistin alle. Kätkö paljastu hajun perusteella tämmösenä kuumana kesänä. Kärpäsetki väheni iha olemattomiin ku kätkö siivottiin. En kyl siitä huolimatta kissaa epäile. Varmasti asial on joku petoeläin, ei kissa kertateurastusta harrasta. Voi että voimahalit siul!
SaMaTa

Re: tipula katastrofi

Viesti Kirjoittaja SaMaTa »

Minä saan nyt eläin(rottien)suojelijat kimppuun mutta vanha keino hävittää rottia isoja määriä on iso saavi täynnä vettä, kippaava kansi ja kannella herkkuja rotalle. Kansi kippaa ja menee uudestaan kiinni, rotta hukkuu....
SaMaTa

Re: tipula katastrofi

Viesti Kirjoittaja SaMaTa »

Ja meillä kävi tänään 2 kanahaukkaa tsekkaamassa kanatarjonnan. Onneksi olivat vankassa häkissään eikä ulkoilemassa pihalla. Uskaltaakohan niitä enää ulkoilemaan päästää ollenkaan, ei varmaan koiratkaan ehdi mitään tehdä jos haukka hyökkää ? :shock:
kaisumaria
araucana
Viestit: 519
Liittynyt: 12 Maalis 2010, 12:38
Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)

Re: tipula katastrofi

Viesti Kirjoittaja kaisumaria »

Meillä on koko loppukesän ajan vieraillut öisin joku peto, epäilen lumikkoa, joka ei ole mennyt ansoihin.
Ensin katosivat fasaanin poikaset, parin päivän vanhat, sitten kananpoikaset, joita oli 3 kappaletta, jo edesmenneen faverollin
hautomat. Nyt viime yönä meni viimeinen riikinpoikanen, toinen katosi jo pari viikkoa sitten. Linnut ovat kaikki samassa tarhassa, verkon läpi poikaset eivät mahdu menemään vaan joku tulee varmaankin tarhan kattoverkon kautta ottamaan.Yönsä kanat nukkuvat kopissa, jossa tosin on kulkuaukko tarhaan auki.
Muutenkin olisi jo lintujen uudistamisen aika, pari vuotta sitten kun muutettiin tänne Ukiin niin tuotiin Tohmajärveltä vanhat elukat mukaan. Lintujen taivaassa ovat jo kotsit ja brahmat ja faverollit. Viime kesänä sain lahjaksi puolisenkymmentä hy-lineä, jotka munivat viime kesän ja talven hyvin ja nyt kesällä ei olla saatukaan munan munaa. Vanhoista ovat jäljellä enää hollanninhuntukana, 9-vuotias, kultabrahma- ja kääpiökotsikukot. Ainoa hankaluus "rotukanojen" ostolle on Vakka-Suomen alueen kanapula. Maatiaisia näkyy olevan mutta muita rotuja ei ole.
No, eiköhän jotain löydy vielä täältäkin päin.
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin
kaakatin

Re: tipula katastrofi

Viesti Kirjoittaja kaakatin »

Olen saanut rotanloukuilla kaikkiaan 9 rottaa, noin viikkoon ei loukkuihin ole jäänyt yhtään. Minkkiloukussakin syötti on pysynyt pitkään. Viikon päästä on tulossa uusia tipuja ja ajattelin rakentaa niille kanalaan sisälle häkin minkkiverkosta jossa 0.8 cm silmä. Siinähän sitten lumikot ja rotat saavat yrittää tipurosvousta. :smt027
Ajattelin myös hankkia kanalaan sellaisen jyrsiöiden "ulträänikarkottimien", näytti K-raudassa maksavan 25€. Se pitäis karkoittaa jyrsijät 50 neliön alueelta, eikä häiritse kanoja eikä ihmisiä.
Maattari
lindell
Viestit: 1724
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: tipula katastrofi

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Meillä on keittiössä sellainen eikä ainakaan viime talvena ollut hiiriä roskiskaapissa. Laitoin pari viikkoa sitten kanalaan ja kerran ainakin olen nähnyt siellä hiiren sen jälkeen, uusi reikä oli ilmestynyt myös seinän viereen, kanalassa maalattia, joten en ole ihan varma toimiiko.
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
sasu

Re: tipula katastrofi

Viesti Kirjoittaja sasu »

Meillä taas lumikko teki comebackin... Pari yötä sitten oli hävinnyt kolme kuukauden ikäistä ja yksi viikon ikäinen. Toissayönä lähti 1,5 kuukauden ikäistä, kanihäkistä, eli tosi pienet raot. 1 siis kokonaan, toisesta jäänyt koipi häkin rakoon. yhtä tipua oli purtu kaulasta, mutta on kovasti pirteä, joten selvinnee... emo myös aika pommin jäljiltä, kun ilmeisen raivokkaasti puolustanut lapsiaan.

Nyt siirsin kanat toistaiseksi talliin, purettiin toi vanha kanala, ja uuden rakennus käynnistyy tällä viikolla. Se verkotetaan jo rakennusvaiheessa tiheäsilmäisellä verkolla. Nyt loppu petojen visiitit. Meidän rotatkin on sitäsorttia, että vaan niitä nuoria jää loukkuihin ja ansoihin, niitä isoja ja vanhempia ei. Lumikkoa en ala edes jahdata.

Sitä ihmettelen, kun meilläkin rotat asuu varustehuoneen katossa puruissa, mutta mitä ne syö? Kesällä kai saavat ulkoa, mutta meillä kaikki hevosten ja kanojen rehut on metallitynnyreissä, ja tositositarkkaan katson, ettei mitään jää "tyrkylle". Kanoillakaan ei ole enää notkuvat pöydät, vaan ruokitaan usein, mutta vähemmän kerrallaan, ja sellaisessa isossa laatikossa on niiden ruokalaatikot, ettei sinne kuivikkeisiin mitään ruokaa jäisi. Ja yöksi siivoan kupit pois.
mona

Re: tipula katastrofi

Viesti Kirjoittaja mona »

Minkkiä epäilen minäkin, jostain hommaa minkkiloukkuja pari virität toisen ulos ja toisen sisälle siihen se jää jos minkki on, kärppäkin menee siihen.
Meillä kävi kanatarhassa joku tappamassa kanoja viritin tarhan ympärille minkki- ja supiloukkuja ja kahdessa viikossa sain kolme kettua, siihen loppui
kanojen ryöstely.Jos jollain tutulla on riistakamera niin se olisi varma keino saada syyllinen selville virittää vaan ulkopuolelle luukkuun päin.Toivottavasti
saat äkkiä syyllisen kiinni ettei tuollainen toistu :smt009
sasu

Re: tipula katastrofi

Viesti Kirjoittaja sasu »

Tosiaan meillä lumikon tuhojen takia vedettiin kanala maan tasalle ja uuden rakennus on käynnissä. Parvi siirrettiin talliin sairaskarsinaan "turvaan", vaan nyt ilmeisesti rotat hakevat tipupaisteja. Huoneessa on lankkulattia, jonka alla tiedän rottien kulkevan. Parina viime päivänä on kadonnut 3 kuukauden ikäistä ja yksi pari viikkoinen. Jäljellä enää 4+1. Taidan siirtää nuo yöpymään puulatikkoon...
Alice

Re: tipula katastrofi

Viesti Kirjoittaja Alice »

Meillä on käynyt hilleri pari kertaa ja tehnyt ihan samanlaista jälkeä.Jäikö yhtään henkiin?Jos jäi niin tulee varmasti takaisin.ja sen varalta laita joku noist raadoista syötiki loukkuun ja ota se sillä kiinni.Näin me olemme saaneet pari todella hienoa ja isoa uroshilleriä kiinni.Paikallinen metsästäjä lopetti ne meille sitten.Kun ovat oppineet menemään sisään jonnekin niin tulevat varmasti uudelleen.
kaakatin

Re: tipula katastrofi

Viesti Kirjoittaja kaakatin »

Tänään sitten lähti neljäkuinen kukkopoika. Iltapäivällä kun tulin töistä kotiin ihmettelin mitä kanat niin innokkaasti tarhassa nokkivat, keskellä tarhaa näkyi sulkakasa. Yksi kukko oli joukosta pois, se makasi raatona tarhassa ja toiset kanat tyynen rauhallisesti nokkivat sen lihaa. Kukolta oli nokittu pää ja kaula kokonaan, vain luut jäljellä. Reisi- ja rintalihat syöty, maha auki, mutta sisälmykset jäljellä.
Muut kanat aivan kunnossa ja kaikki olivat tyyniä ja rauhallisia.
Onkohan kukkopoika voinut kuolla omia aikojaan ja kaverit vaan alkaneet nokkia sitä :smt017
Tappelusta tuskin on ollut kyse koska muilla ei näy haavoja. Kuollut kukko oli porukan isoin ja rohkein, ei siis mikään pikkumies enää. Jos olis haukka käynyt, eiköhän se olis vienyt saaliin pois, eikä jättänyt sitä kanojen nokittavaksi :smt017 Kettu tai supi eivät tarhaan pääse, mutta voihan syyllinen olla myös tuon toisen kanalan alla piileskelevä rosvo.
Ainoa lohtu tässä on, että pataan nuo kukot ovat joka tapauksessa ensiviikolla menossa. Täytyy vaan toivoa. ettei rosvo tule uudelleen.
Vastaa Viestiin