KotKot...mm. foorumin käyttöohjeita

foorumin toimintaan liittyviä asioita

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4248
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

KotKot...mm. foorumin käyttöohjeita

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 05 Maalis 2009, 23:44

Tässäpä siivottu, suurin piirtein päivitetty ja lyhennetty versio: (kooste vanhan Muniksen ajoilta)

ILMOITUKSISTA:
Jos myyt/annat tai ostat/otat jotain ja jos/kun saat kaupat tehtyä, voisitko kertoa siitä ko. ketjussa---näin vältät turhat yhteydenotot.

Laitoin noihin ilmoitus-palstoihin sellaiset säädöt, että ilmoitukset poistuvat automaattisesti 30 päivää viimeisimmän viestin jälkeen.
Muista siis uusia ilmoitus, jos se on edelleen voimassa kuukauden päästä!

Toivottavaa olisi, että ne jo vanhentuneet ilmoitukset poistuisivat...joko ilmoituksen laittajan toimesta tai, jos se ei jostain syystä onnistu---ylläpitäjät tai valvojat poistavat ne pyydettäessä...

Jos huomaat oman ilmoituksesi, joka ei ole enää voimassa, voit kirjoittaa siihen perään ’vastaa viestiin’-painiketta käyttäen , että saa poistaa. Huomaa, että otsikon muokkaus, jossa ilmaistaan ilmoituksen vanheneminen, ei välttämättä satu heti ylläpitäjien+valvojien silmiin.

AVATAR:
Omista kuvatiedostoista voi laittaa avatarin seuraavasti:
-Ensin pitää olla omissa kuvatiedostossa sopivan kokoinen kuva (alle80x80 pikseliä ja koko alle 6kB)
-Kuva pitää pienentää jollain kuvankäsittelyohjelmalla tai esimerkiksi tällä netissä olevalla ohjelmalla:
http://online-image-resize.kategorie.cz/
-Mene käyttäjätietojen kautta avatarien ohjauspaneeliin ja etsi sieltä kohta Lataa avatar omalta koneeltasi ja klikkaa SELAA
-Sitten valitset omista kuvatiedostoista sen sopivan pienen kuvan
-Ja lopuksi muista klikata sitä lähetä-painiketta

KÄYTÖSTAVOISTA:
Tjaahas---laitanpas vaikka tähän ketjuun...välillä näitä ikävämpiäkin asioita
-Asioista saa (ja pitääkin) olla eri mieltä, mutta silloin on oltava erittäin tarkkana, että ilmaisee asiansa omana mielipiteenään eikä niin, että mollaa sen toisen mielipiteen.

-On toki hienoa, että foorumi pysyy "puheliaana", mutta provosointi EI ole hyväksyttävä tapa ylläpitää keskustelua! Jos ei keksi muuta sanottavaa kuin provon, niin pitää muistaa silloin, että joskus vaikeneminen voi olla kultaa.

-Kielenkäyttöäänkin voi tarkistella---suorille kirosanoille löytyy kyllä ihan varmasti jokin kiertoilmaisu. Jokaisella on toki oma puhetyylinsä, mutta kirjoitellassa julkiselle palstalle voisi vähän ajatella myös lukijoita.

-Tuosta rekisteröitymiskohdasta voisi palautella mieleen, että mitäs siellä sanotaan noista laittomuuksista.

-Meillä annetaan noin suurin piirtein ja pienin kaartein pari/kolme "varoituslaukausta". Sen jälkeen, jos ei tahti muutu, seuraa porttikielto.

Huoh! monnilainen ihmetteli toisaalla yhden ketjun outoa alkua. Ketju oli pätkäisty kahdeksi erilliseksi, kuten Mimmi toisaalla sanoikin. No---minäpä sitten kuitenkin satuin tutkaamaan, että missä mennään ja kävi ilmi, että tämä ko. ketjussa esiintynyt käyttäjä oli kirjoittanut vajaat 30 viestiä ja oli jälkeenpäin muokannut jokaikisin viestinsä muotoon: "poistettu". Pah---lennätinpä pellolle!

Esim. haun käyttäminen on turhauttavaa, jos sitten törmääkin ketjuun, josta puuttuu vaikkapa aloittava kysymys tai ratkaisun avaimet antava vastaus. Osoittaa aika lapsellista käytöstä poistella omat viestinsä keskustelupalstalta!

Korostan nyt, että muokkaus-toiminto on tarkoitettu esim. kirjoitusvirheiden korjaamiseen/kuvan lisäämiseen yms. pieneen hienosäätöön, joka ei olenneisesti vaikuta keskustelun kulkuun. Jos huomaatte vanhempia keskusteluja lukiessanne vastaavia poisteluja, niin ilmoittakaa minulle...kiitos!

LOGOSTA:
Ja sitten seuraa "Suuri Paljastus":
Logon meille taiteili caddy! Kiitos siitä hänelle!
Ja katsokaapas tarkkaan: kuvasta löytyy jippo!

MODERAATTOREISTA:
Per Hei 20, 2007 21:35
Meilläpäs on nyt muuten uusi moderaattori: Pootsi! Kaikille varmaan vanha tuttu jo ennestään, mutta kerrottakoon kuitenkin vielä sen verran, että hän yleensä osaa auttaa foorumin teknisissä ongelmissa

Toinenkin uusi mode on vireillä, mutta palaan asiaan kunhan saan häneltä vastauksen...

Ja perustelut: täällä kun porukka lisääntyy todella kivasti ja kirjoitukset sen myötä, niin muutama apusilmäpari alkaa olla tarpeen...vaikken uskokkaan joukkoomme eksyvän ns. häiriköitä...niin aina tulee vahingossa viestejä vääriin ketjuihin ja tupla/triplapostauksia.

Lau Hei 21, 2007 15:22
Nytpäs saapi sitten onnitella Volmariakin moden hommista

FOORUMIN KÄYTÖSTÄ:
Jos haluat vastata jo olemassa olevaan ketjuun: klikkaa VASTAA VIESTIIN

Jos haluat aloittaa uuden aiheen johonkin aihealueeseen: klikkaa UUSI AIHE

Meillähän on aika hyvin ryhmitelty nuo aiheet...niinpä pikkupyyntönä esittäisin, että mietittäisiin mihin aiheeseen uusi juttu parhaiten kuuluu ja tehtäisiin siihen mahdollisimman hyvin asiaa kuvaava otsikko. Tämä ehkä helpottaisi uusia käyttäjiä ja myös meitä vanhoja. Jos haluaisi tutkia esim. kaikki ruokintajutut---ne löytyisivät helposti saman otsikon alta...Tottakai jutut rönsyävät milloin mihinkin suuntaan (varsinkin meillä naisilla, joita enemmistö ollaan)---ei siinä mitään...niinhän keskustelussa kuuluu ollakin! Mutta tarkoitan nyt juttujen aloituksia.

Pari sanaa noiden uusien aiheiden aloittamisista...
Ennen kuin aloitat uuden aiheen vilkaise löytyykö jo olemassa oleva (vaikkapa vanhakin!), johon voisit jatkaa.

Huomaa, että se aihe, johon on kirjoitettu viimeisin viesti, nousee listalla ylimmäksi riippumatta aloituspäivämäärästä. Sinun viestisi ei jää siis huomioimatta, vaikka herätät henkiin vanhankin ketjun!

Ja sitten vielä siitä Kirjaa minut sisään aina automaattisesti-ruksista. Jos olet kotikoneella, se kannattaa laittaa, jos surffailet sivustolla pitkään yhdessä istunnossa. Silloin ei pitäisi kirjautumisen vanheta kesken kaiken.
Viimeksi muokannut HiltaHelikopteri, 29 Maalis 2009, 23:52. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Tonja, p: 046 666 5106

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4248
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 05 Maalis 2009, 23:46

Sen jälkeen, kun muutimme uuteen paikkaan, saimme Mimmin uudeksi moderaattoriksi :smt002
Tonja, p: 046 666 5106

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4248
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 29 Maalis 2009, 23:49

FOORUMIN SIIVOUKSESTA:
Jotta foorumin toiminta pysyisi nopeana ja tietokanta kohtuullisen kokoisena, foorumia siivoillaan silloin tällöin mm. seuraavasti:

-poistetaan semmoisia käyttäjiä, jotka eivät ole sisäänkirjautuneet vuoteen.

Jokainen poistettu käyttäjä voi toki rekisteröityä uudelleen!

Lisäksi poistetaan aika-ajoin semmoisia “turhia” viestiketjuja, joissa ei ole mitään hyödyllistä, ajankohtaista asiaa.
Esimerkkeinä: uusien käyttäjien esittelyt niputetaan tiiviimmäksi, toimimattomia linkkejä/kadonneita kuvia sisältävät ketjut poistetaan jne.

Kenenkään ei tarvitse hätääntyä foorumilla tapahtuvista siivoustöistä. Näitä tehtään yhteisen edun nimissä. Eivät ole mistään henkilökohtaisista syistä johtuvia.

REKISTERÖITYMISESTÄ:
Rekisteröityminen on tätänykyä ylläpidon aktivoitava ennen kuin uusi käyttäjä voi kirjoittaa. Tämä toimenpide kestää tilanteesta riippuen muutamasta minuutista puoleen vuorokauteen.
Eli n. puolen vuorokauden kuluttua rekisteröitymislomakkeen täyttämisestä kannattaa kokeilla joko tunnukset ovat käytössä. Rekisteröitymislomakkeessa taitaa lukea jotain, että aktivoinnista tulee säpoa, muttei sitä tarvitse jäädä odottelemaan. Itse huomasin vasta nyt, viikko Muniksen päivityksen jälkeen, kun rekisteröin yhden käyttäjän ns. käsin, että rekisteröitymislomakkeen kuittaukseen on kirjoitettu, että aktivoinnista tulee säpoa. Nyt sitten pitänee lähettää varulta säpot niille, jotka kilttinä sitä odottavat eivätkä hoksaa kokeilla tunnusten toimivuutta.

Huom! Uusilla säädöillä ei ole mitään vaikutusta jo rekisteröityneisiin käyttäjiin. Ja jos jollakin uudella ja oikealla siipikarja/possuharrastajalla on jatkossa ongelmia rekisteröitymisen kanssa, niin saa ottaa reippaasti yhteyttä minuun. Säpo löytyy kotisivuiltani.
Tonja, p: 046 666 5106

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4248
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 30 Maalis 2009, 00:28

HYMIÖISTÄ:
-Jos sinulla ei ole mitään muuta kommentoitavaa/sanottavaa edelliseen viestiin kuin pelkän hymiön laittaminen, niin jätä silloin mieluummin kokonaan vastaamatta.
-Viestiin ei tarvinne laittaa monta samaa hymiötä peräkanaa. Yksi hymiö kertoo tunteesi/mielialasi aivan yhtä hyvin (tai jopa paremmin!) kuin pitkä liuta samoja hymiöitä.

LAINAAMISESTA:
-Kun kommentoit edellisen kirjoittajan viestiin, niin asia tullenee ymmärretyksi, vaikka et lainaakaan sitä edeltävää viestiä (ainakaan kokonaan). Jos vastaat vain tiettyyn lauseeseen, niin silloin lainaus on oivallinen keino kohdistaa sanottavasi juuri siihen ko. lausahdukseen samoin kuin silloin, kun vastaat jo kauempana viestiketjussa olevaan viestiin.
Tonja, p: 046 666 5106

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4248
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: KotKot...mm. foorumin käyttöohjeita

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 15 Kesä 2009, 20:03

Tuli vähän muutoksia valvojiin (entiseltä nimeltään moderaattoreihin). Pootsia ei ole näkynyt linjoilla noin puoleen vuoteen, joten hänen tilalleen saimme uudeksi valvojaksi maatiaiskukon, joka on muuten ihan atk-alan ammattilainen :smt002 Teknisissä pulmissa varmasti monelle suureksi avuksi!
Tonja, p: 046 666 5106

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4248
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: KotKot...mm. foorumin käyttöohjeita

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 25 Tammi 2010, 23:54

Hilta kotkottaa vaikka tähän ketjuun pari juttua...

-maatiaiskukosta on tullut siis ylläpitäjä, Volmari ja Mimmi jatkavat valvojien hommissa.
-Lukekaa ystävät hyvät tuosta pikkuisen ylempää noiden hymiöiden käytöstä: älkää lähettäkö pelkkää hymiötä sisältävää viestiä! Se on turhauttavaa sen näkökulmasta, joka odottaa vastausta viestiinsä tai seuraa muuten vaan, että onko tullut uusia viestejä.

TEKIJÄNOIKEUKSISTA:
-Älä lähetä aineistoa, johon et ole kysynyt etukäteen julkaisulupaa! Esimerkiksi vaikkapa tämmöinen: sinulla on kaverisi ottama valokuva, jonka haluat näyttää täällä. Kysy ensin lupa ja jos sen saat, niin lähetä kuva vasta sen jälkeen. (Esimerkkini ontuu, mutta ymmärtänette sen tarkoituksen :smt002)
Tonja, p: 046 666 5106

kochin-fani

Re: KotKot...mm. foorumin käyttöohjeita

Viesti Kirjoittaja kochin-fani » 07 Maalis 2012, 20:03

HiltaHelikopteri kirjoitti: LOGOSTA:
Ja sitten seuraa "Suuri Paljastus":
Logon meille taiteili caddy! Kiitos siitä hänelle!
Ja katsokaapas tarkkaan: kuvasta löytyy jippo!
Onko se logo tuo katkoviivaneliö tuolla välilehden vasemmassa reunassa? Vai onko se tuo jossa lukee "Munanetti" ja siinä on ruskea kana sekä valkea kukko?
Ja kiinnostaisi tietää se jippo :smt003

kochin-fani

Re: KotKot...mm. foorumin käyttöohjeita

Viesti Kirjoittaja kochin-fani » 23 Maalis 2012, 15:21

Onko jippo se että kana ja kukko saavat munia (joista poikasia)..? :D
Viimeksi muokannut kochin-fani, 29 Elo 2014, 15:05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4248
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: KotKot...mm. foorumin käyttöohjeita

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 23 Maalis 2012, 21:31

Niin se logo on siis tuo kuva, jossa on ruskea kana ja valkea kukko. Kuvasta se jippo löytyy...sen joko hoksaa tai ei hoksaa :)
Tonja, p: 046 666 5106

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4248
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: KotKot...mm. foorumin käyttöohjeita

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 15 Elo 2012, 00:02

- Älä lähetä samaa viestiä moneen eri ketjuun!

- Pysyttele ketjun otsikon ja aiheen mukaisessa keskustelussa!

- Pelkästään hymiön/hymiöitä sisältävät viestit poistetaan.

- Markkinoilta poistetaan "up/nosto"-viestit.
Ilmoitus on voimassa kuukauden ilman 'upitustakin'.

- Jos myyt/ostat useampaa eri lintulajia/-rotua, niin laita ne yhteen ilmoitukseen!

- Vältä rönsyilyä, keskity siipikarjaan!
Tonja, p: 046 666 5106

kochin-fani

Re: KotKot...mm. foorumin käyttöohjeita

Viesti Kirjoittaja kochin-fani » 20 Maalis 2013, 13:09

**** Olin tyhmänä spoilannut joskus innoissani sen jipon tähän viestiin, sori! Olin outo :D En tiedä hoksasinko oikein vaiko en, mutta poistin tekstin nyt ettei ketään häiritse... Ainahan se on hauskinta tajuta jokin tämmöinen "arvoitus" itse ;) ****

Vastaa Viestiin