Smart Fiem hautomakone petti

keskustelua koneellisesta haudonnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Smart Fiem hautomakone petti

ViestiKirjoittaja pikkupi » Pe 02.06.2017 19:38

Koneessa oli hautoontumassa 12 munaa. Neljä araucanan ja loput maatiaiskanojen munia. Kaikki meni ihan hyvin haudontapäivään 19 asti jolloin koneen tuuletin alkoi äännellä. Se piti kovaa ääntä hetken ja sen jälkeen taas vaikutti normaalilta. Pyörimisessä en huomannut muutosta. Vähitellen "tauti" paheni oireet lisääntyivät ja kuului jo ihmeellistä lähes jatkuvaa pörinää. Otin koneen kannen käsiini ja ravistelin sitä voimakkaasti samalla pidin sille puhuttelun. Laitoin kannen takaisin ja ihmeitten ihme, kahden tunnin seuraamisen aikana se pelasi ihan kuin pitikin.
21 haudontapäivänä koneesta kuoriutui 2 tipua jotka sain lämpölevyn alle. mutta kun jouduin päiväksi töihin oli kotiuduttuani kkaksi tipua kuoriutunut lisää ja olivat huonoissa hapessa. Toinen toipui, toinen ei. Isot komeat araucanat. En tiedä mitä kone oli tehnyt niille lämpötila oli kohdillaan mutta oliko ollutkoko ajan???? entä kosteus. Jos tuuletin ei ollutkoko aikaa pyörinyt...se nimittäin temppuili kamalasti. Pysähteli ja surahteli ja kirahteli. Vein kannen uloskin ja yritin sitä kompuralla puhaltaa jospa jotain pölyä olis strategisiin kohtiin juuttunut. Peitin munat siksi aikaa lämpimällä kostealla pannumyssyllä.
Mutta ei kohentunut. Sain vielä kaikkia konsteja käytettyäni neljä tipua kuoriutumaan, mutta loput neljä se p.....n vekotin tappoi. kuivasi yöllä kuoriin kun ne olivat jo tehneet reiän kuoriutuakseen. Ja minä kanamuori olin mennyt nukkumaan.... Kun aamuyöllä menin katsomaan koneeseen ei enää ollut mitään tehtävissä. Ja kaikki munat olivat onnistumismaisillaan...Hrrr

Onko mitään tehtävissä muutakuin hommata uusi laite? Koneeni on 4 vuotta vanha, mutta sillä ei ole haudottu kuin alle 10 ryhmää. Tähän asti se on pelannut moitteetta. Ole n saamassa kesäkuun lopulla erikoisia munia, siis harvinaisia kanan sellaisia, ja aion haudottaa poikasia. Tekniikka ei silloin saa pettää.
pikkupi
mille fleur
 
Viestit: 265
Liittynyt: Su 18.09.2011 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Smart Fiem hautomakone petti

ViestiKirjoittaja pikkupi » Pe 11.05.2018 14:15

Joo, näytin tuota koneen raatoa tietokonemonttöörille ja hän käden kä'änteessä vaihtoi siihen uuden tuulettimen. Nyt se pelittää taas kuten ennenkin siis vuosi sitten.
pikkupi
mille fleur
 
Viestit: 265
Liittynyt: Su 18.09.2011 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa


Paluu hautomakoneet ja konehaudonta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa