Tallista kanala

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Tallista kanala

ViestiKirjoittaja Karnati » Ke 27.01.2010 15:20

Me olemme nyt päättäneet rakentaa pihamme tyhjään tallitilaan pienen kanalan, ja ajattelin että teiltä voisi saada neuvoja ja vinkkejä siitä, miten kanala jo alun alkaen järjestettäisiin, ja näin ollen säästyisimme ehkä edes muutamasta virheestä. :smt002

Tämä on lähtötilanne:

Talli ulkoa, kuvan ulkopuolelle jää näpsäkkä katos, johon ajattelin mahdollisesti sijoittaa kesätilaa kanoille, mutta se on vasta keväämmän projekti sitten:
Kuva

Epäselvä kuva ulko-ovelta. Heti oikealle avautuu on se karsina (vai miksi sanotaan hevosen yksittäistä tilaa?), johon ajattelin kanoja sijoittaa
Kuva

Kanoille tuleva tila:
Kuva

Kuva

Viereinen osio on tällä hetkellä heinävarastona, mutta sinne voisi tarvittaessa laajentaa kanojen tilaa:
Kuva

Tallitilaan jää vielä yksi pienempi karsina, josta olisi myös mahdollinen uloskäynti, mutta se on kaikkein huonokuntoisin ja sen uloskäynti vie takapihalle,jonne en ollut ajatellut kanojen ulkoilutilaa laittaa. Ensimmäisessä sisäkuvassa tämä karsina on suoraan edessä.

Hauskana yksityiskohtana on tilojen välissä olevat koristeelliset puolat, mistä lien otettu aikoinaan..?
Kuva

Tuon suunnitelmani tilan koko on suurinpiirtein 10 neliötä, lattia on betonia (tällähetkellä se on päällystettynä tujulla muutaman vuoden vanhalla hevosenlannalla johon rotat ovat kaivelleet omia käytäviään), ikkunoista löytyy kaksi ja sähköä on mahdollisuus käyttää. Nyt pitäisi vain aloittaa.
Karnati
 

Re: Tallista kanala

ViestiKirjoittaja Xaus » Ke 27.01.2010 15:52

Tuonne saa kyllä hienon kanalan tosi helposti. Ja pari lammasta ja kalkkunaa ja ja ja... :smt003
Xaus
 

Re: Tallista kanala

ViestiKirjoittaja Karnati » Ke 27.01.2010 16:43

Kiitos Xaus! Tuo on kyllä humalluttavan suuri tila (ja lisänä meillä on kaksi liiterihuonetta, iso konehalli ja kolmiseinäinen karsina sekä "autotalli" eli jotenkuten pystyssä pysyvä piharakennus), täällä oli edellisellä asukkaalla kaksi hevosta, vuohia ja koiria sekä kissoja, että eiköhän meidän kanat tänne saada sopimaan...

Tähän mennessä on tallin lattiaa siivottu, lantaa riittää ja riittää, ja tahdon sen pois kun en tosiaan tiedä varmaksi kuinka kauan se on siellä hautonut. Tosin kanat eivät varmaan pistäisi pahakseen tuollaista lähes maatunutta multaa, mutta minä tahdon aloittaa puhtaalta lattialta. Onneksi työssä apuna on lapsi ja koira, se kummasti jouduttaa työskentelyä (as if... :smt036 )

Kuva

Täysiä kottikuormallisia on pieneltä näyttäneestä lantakerroksesta tullut jo neljä, eikä vielä olla kuin puolessa välissä.
Karnati
 

Re: Tallista kanala

ViestiKirjoittaja Suvianne » Ke 27.01.2010 17:35

Tulee hieno!
Olispa itelläki noin tilaa!
Suvianne
 

Re: Tallista kanala

ViestiKirjoittaja Xaus » Ke 27.01.2010 17:37

Onko rottia ollut lähiaikoina? Kannattaa tarkkaan peittää/verkottaa kaikki aukot.
Xaus
 

Re: Tallista kanala

ViestiKirjoittaja Karnati » Ke 27.01.2010 19:50

Kiitos Suvianne! Olipa hyvä että mainitsit Xaus, tuolla kun selvästi on ollut rottia aika lailla ja vieläkin tallin isommassa osassa joku asustelee. Tukitaan raot verkolla. :smt045
Karnati
 

Re: Tallista kanala

ViestiKirjoittaja Xaus » Ke 27.01.2010 20:13

Ja myrkyt peliin jo ennen kanoja!
Xaus
 

Re: Tallista kanala

ViestiKirjoittaja kukkokiekuu » Ke 27.01.2010 20:34

Valmista tavaraa, eiku tiput sisälle vaan, onnea hienosta tilasta. :smt006
kukkokiekuu
 

Re: Tallista kanala

ViestiKirjoittaja Karnati » Ke 27.01.2010 23:13

Kiitos teille, katselinkin tuossa juuri tietoja siitä, millä aineella kannattaisi tilat desinfioida. Mitenköhän senkin kanssa pitäisi toimia, riittääkö jos tuon varsinaisen tilan putsaa, vai pitäisiköhän koko talli siivota ja desinfioida? Onkohan esimerkiksi viereinen heinävarasto jonkinlainen ongelma desinfiointia ajatellen..? :smt017
Ihanaa pähkäilyä, ja kovasti jo kanarotujakin ollaan harkittu. :smt047
Karnati
 

Re: Tallista kanala

ViestiKirjoittaja PieniHopea » Ke 27.01.2010 23:33

Tässä ei nyt tule mitään järkevää tietoa, mutta mun on pakko sanoa että ihana talli - olen kade!
PieniHopea
 

Re: Tallista kanala

ViestiKirjoittaja HiltaHelikopteri » To 28.01.2010 00:34

Onpa mukavaa saada rakennusprojekti seurattavaksi! Kun jo lähtökohdat ovat noin mainiot, niin oonpa samaa mieltä edellisten kanssa, että tulee upea kanala :smt038

Heittelen jonkun mieleen tulleen ajatuksen kuitenkin...
-Miten talli on eristetty? Nyt olisi hyvä tilaisuus lisäeristykselle, jos sille on tarvetta.
-Kanojen karsinan väliseinien yläosat kannattaa verkottaa kattoon saakka, jos haluaa lintujen pysyvän omassa boxissa :smt003
-Toisesta ikkunasta näyttää puuttuvan puurimoja eli siihenpä lisärimoitusta tai verkkoa.
-Onko muuta valaistusta kuin loisteputki? Kanoja saattaa häiritä loisteputkien vilkkuminen, joten sitä voisi käyttää silloin, kun hoitaja itse tarvitsee nähdä tarkasti ja muuten pitäisi päällä hehku- tai energiansäästölamppua.
-Mä laiskana en viitsisi ruveta desinfioimaan, koska siellä ei ole ollut aiemmin kanojakaan :smt001 Putsaisin vain sen mikä mekaanisesti irti lähtee eli vanhat kuivikkeet ja heinät pois koko tilasta...homeiden ja rottien jätösten vuoksi.
Tonja, p: 046 666 5106 sp: tonjaätnettipistefi
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
 
Viestit: 4176
Liittynyt: Ti 01.11.2005 18:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Tallista kanala

ViestiKirjoittaja harrastaja » To 28.01.2010 08:42

Mielestäni juuri niiden rottien takia ois lattia jos on sementtiä niin desifioida niithän ne kanat nokkii mitä lattialla on ja myyräkuumeen vuoksi ole varovainen siivotessa kun on vanhaa tavaraa
iski hautomakone kuume
harrastaja
fasaani
 
Viestit: 972
Liittynyt: La 18.04.2009 20:43
Paikkakunta: Askola

Re: Tallista kanala

ViestiKirjoittaja smari » To 28.01.2010 11:12

Ihanan näköinen paikka. :smt048
Edellisiin neuvoihin lisäisin vielä että jos haluat desifioida, niin sopiva aine on Virgon S, sitä saa maatalouskaupoista. Itse en desifioisi. Eikä viereinen heinävarasto ole mun mielestä yhtään ongelma, päinvastoin on hienoa kun on tilaa.
Valoisuutta tulisi lisää kun ottaisi rimat pois ikkunoista, kanat ei niitä tarvii. Tilalle voisi laittaa verkon tai jättää laittamatta mitään. Jos laittaa verkon, niin kannattaa kiinnittää niin että on helppo ottaa ikkunanpesua varten pois.
Lisäeristyksen tarvetta miettisin myös tarkkaan, on huomattavasti helpompi pitää kanoja kun ei tarvitse pelätä niiden paleltuvan. Ja lämmittäminen on kallista ja lisäeristäminen oikea ekoteko.
Onnea projektiin, tuosta ei voi tulla kuin hyvä!
smari
 

Re: Tallista kanala

ViestiKirjoittaja Karnati » To 28.01.2010 14:37

Kiitoksia hyvistä vinkeistä, kävin taas siivoamassa muutaman kottikärryllisen lantaa ja roskaa, ja olin katsovinani että seinälankkujen välistä näkyi jonkinlaista kiiltelevää materiaalia, osaakohan joku kertoa mitä mahtaa tuollainen metalli olla ja riittääköhän se..? Samoin rottien kaivamasta kolosta on tippunut jonkinverran eristevillaa, eli todennäköisesti ainakin jossain päin tallia on seinissä villaakin. :sign7:
Olisi ollut ehkä fiksua käyttää jonkinlaista hengityssuojaa, nyt on röörit täynnä mustaa limaa. Oppia ikä kaikki (myyräkuumetta odotellessa) :smt011 .

Muoks. Sekin piti lisätä että ulkona oli -22 astetta, ja sisällä vain -17 vaikka tallissa ei ole minkäänlaista elämää, että ainakin sen verran on jo nyt eristystä.
Karnati
 

Re: Tallista kanala

ViestiKirjoittaja kanamummo » To 28.01.2010 17:00

..mistä tulikin mieleeni, jotta onkos tuolla tulisija ja hormi? Ne olis vallan näppärät sekä ilimastoinnin että lämmityksen kannalta.
Hienot tilat,ja hyvä että sulla on katos ulkona josta saa sitten jatkaa ulkotarhaa.
Ihanat apulaiset :smt023
kanamummo
 

Seuraava

Paluu rakentelu/remontointi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa