Mitä kannattaa ottaa huomioon perusteellisessa remontissa?

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Mitä kannattaa ottaa huomioon perusteellisessa remontissa?

ViestiKirjoittaja tipsi » Ma 27.03.2017 18:07

Vihdoin ja viimein näyttäisi sille, että saan minäkin maapalstan :smt003 Jos kaikki vaan menee putkeen, kauppoja ei vielä olla tehty.

Joka tapauksessa, tontilla on vanha pieni navetta, missä kaksi pientä huonetta, hieman isompi huone sekä päädyssä pieni lato. Seinät ovat betonitiiltä ja lautaa. Latia betonia muualla paitsi ladossa. Takana on betonista valettu lantala, mutta en tiedä, onko siinä valettu latia vai ei (pitää valaa jos ei ole). Joudumme purkamaan rakennuksen siten, että pystyyn jää vain betonitiiliosa ja latia. Mitä te ottaisitte huomioon rakennusta uudelleen kasatessa, jotta linnuilla sekä mahdollisella muutamalla muulla elukalla olisi mahdollisimman hyvät oltavat?

Itse mietin, että toisesta pienestä huoneesta tulisi huolto- & rehutila, jossa olisi maatilavanerista sisäseinät ja jotain lämpöeristettä välissä. Tuohon tilaan saisi tulla juokseva vesi. Toisesta pienestä huoneesta tulisi tila kanoille / ankoille, ja siinä saisi olla vastaavanlainen seinärakenne. Mietin, että jos isoimpaan tilaan tulee joskus lampaita tai alpakoita, niin tarvitseeko betonitiiltä olla muuta kuin kalkittu kalkkimaalilla? Tarkoitan tällä sitä, että pitääkö seinään saada lämmöneristys? Jos miettii, että kestopehku olisi ainoa lämmönlähde isossa tilassa? Pieniin huoneisiin pitää laittaa matalalämpöpaneelit tms.

Pitääkö ilmanvaihtoon olla joku koneellinen ratkaisu? Olisiko pintaveto paras sähköpiuhoille, vai kannattaako ne saada rakenteen sisään?

Ainakin tämänhetkisten ajatusten perusteella yrittäisimme tehdä tuon suurremontin omalla porukalla ja talkoilla. Vaikka remontissa on luultavasti hurjan paljon suurempi homma kuin mitä tässä itse tajuaa! Toisaalta, ei pidä ottaa stressiä, vaan remontoida pikkuhiljaa.
Neljä ankkaa (Martti, Lyyli, Hilma ja runneri Mini). Kokovuotinen ankanpitolupa taajamassa. Maallemuuttoprojekti aluillaan.
Avatar
tipsi
riikinkukko
 
Viestit: 1085
Liittynyt: Ke 30.05.2007 06:02
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Mitä kannattaa ottaa huomioon perusteellisessa remontiss

ViestiKirjoittaja kukkopoika » Ti 28.03.2017 11:33

Minkälainen laipio on kanalassa?

Vastaan tuohon ilmanvaihto kysymykseen,miten se meillä toimii.Vanhan kivinavetan sisään tehty 3,5x3,5 kanala.Suunnilleen samanlainen,seinissä betonia,lautaa ja valkeaksi maalattua sileää peltiä.
Betonilattia.Matalalämpöpaneeli seinällä.
Ei ole mitään koneellista ilmanvaihtoa eikä kanalan kohdalla laipiossakaan poistoilma -aukkoa.Seinässä yksi tuloilma-aukko ja sekin talvella tukittu umpeen.
Laipio on lankuista,eristeenä sahanpurua,turvetta,olkea ja silppua.Laipio hengittää niin hyvin,että ilma on kuiva eikä seinissä ,lattia silpuissa ole kosteutta.
Nyt siellä lämmintä on lähemmäs +10 ja kovimmilla pakkasilla +5 asteen molemmin puolin.
Näinä lauhoina ja aurinkoisina päivinä kanat käyvät ulkotarhassa.Eilenkin olivat pari tuntia,ulosmeno ikkuna oli auki niin siinä samalla tuli kanalan tuuletus hoidettua.
kukkopoika
mille fleur
 
Viestit: 281
Liittynyt: La 05.05.2012 19:52

Re: Mitä kannattaa ottaa huomioon perusteellisessa remontiss

ViestiKirjoittaja tipsi » To 06.04.2017 07:42

Kiitos vastauksesta. Tarkoitatko laipiolla siis välikattoa? Joudumme siis rakentamaan senkin uudestaan. Eli kaikki betonitiiltä ja latiaa lukuunottamatta pitää purkaa. Katto ei siis ole ehjä, ja kaiken lisäksi sisäkatto on hirmu matalalla. sinällään tilan poikki menisi ihania hirsiä, jotka olisivat huikean koristeellisia, mutta nekin taitaa joutua purkamaan :(
Neljä ankkaa (Martti, Lyyli, Hilma ja runneri Mini). Kokovuotinen ankanpitolupa taajamassa. Maallemuuttoprojekti aluillaan.
Avatar
tipsi
riikinkukko
 
Viestit: 1085
Liittynyt: Ke 30.05.2007 06:02
Paikkakunta: Jyväskylä


Paluu rakentelu/remontointi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 5 vierailijaa