Kanoille talviasuttava mökki

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

nipukka

Kanoille talviasuttava mökki

Viesti Kirjoittaja nipukka » 17 Elo 2015, 15:19

Löysin tälläisen jonka voi muuttaa kanoille talvi asuttavaksi.
http://kauppa.savenmaa.fi/PublishedServ ... =Kanakoppi#
Onko kellään kokemusta tästä?

Eme

Re: Kanoille talviasuttava mökki

Viesti Kirjoittaja Eme » 17 Elo 2015, 15:58

Kokemusta ei ole, mutta ennen ostopäätöstä miettisin seuraavia seikkoja:

* Kopin ala on noin 1,1m2. Onko kanoille tarjolla jokin toinenkin tila jaloitteluun? Talvisaikaan esim. kylmässä varastossa, kuitenkin tuulelta ja sateelta suojassa? Jos ei, niin on surkea ajatella esim. myynti-ilmoituksessa mainittua kolmea kanaa kököttämässä kylkikyljessä koko talven noin ahtaasti.

* Siivoaminen tapahtuu kokonaan ulkokautta. Kovalla pakkasella siis aukaiset lähes koko takaseinän kokoisen luukun ja siivotessasi pakkasilma työntyy kanalaan. Tila ei lämpene uudestaan kovin nopeasti ilman sähkölämmitintä. Tilanne on sama päivittäin, kun viet kanoille ruokaa ja tarkastat niiden oltavat. Et mahdu itse sisälle tarkkailemaan kanojen toimintaa.

* Neliskanttiset orret eivät ole optimaaliset, niiden tilalle kannattaisi vaihtaa pyöreää puuta olevat.

*Ilmoitetut sisämitat koskevat kesäkäytössä olevaa mökkiä, lämpieristettä pitäisi laittaa ainakin 10cm. Mökin pinta-ala pienenee lämpöeristyksellä alle 0,7m2. Tässä on huomioitu vain 10cm villan viemä tila, lisäksi pitäisi kuitenkin saada tuuletusrako villan ja ulkoverhouksen väliin sekä sisäpuolelle esim. vaneri pintamateriaaliksi. Miten käynee munintapesän koolle eristettynä? Entä miten saat eristettyä munistapesän aukeavan katon niin, ettei sieltä puske vinka sisälle kokoajan?

-> Jos tuon ostaisi talvikäyttö-ajatuksella, niin pitäisi olla jokin varasto tai puolilämmin autotalli, jossa sitä voisi pitää ja jossa kanat voisivat ulkoilla ja käydä syömässä kopin ulkopuolella. Ja jos välttämättä haluaa tuollaisen kopin kanoilleen laittaa, niin on paljon helpompi rakentaa itse jo valmiiksi lämpöeristetty koppi, kuin alkaa jäljestäpäin eristämään tuota. Pelkästään jo sen ulkoverhouksen alle kuuluvan tuuletusraon tekeminen tuohon on melkoinen prosessi, kun sinne ei ole jätetty alunperin edes mahdollisuutta sen tekemiselle. Lämmitettävässä kanalassa pitää käyttää samoja rakennusperiaatteita, kuin omakotitaloissakin, jotta rakenteet pysyvät terveinä. Tilassa, jota ei lämmitetä, tilanne on toinen.

Mitä enemmän ajatusta mietin, sitä voimakkaammin olen sitä vastaan.

tuohis

Re: Kanoille talviasuttava mökki

Viesti Kirjoittaja tuohis » 06 Syys 2015, 12:33

Olen Emen kanssa samaa mieltä, että aika hankala ja huono ratkaisu talveksi. Tuossa ei ole kuin kallista, eristämätöntä lautaa eli kaikkiaan aika kalliskin. Vaikka olisi eristetty, esim. koirankoppi, niin huono suomalaisessa talvessa kanoille.

Ennen lähtisin jostakin varastokopista, kuten:
http://www.tori.fi/keski-suomi/Varastor ... m?ca=7&w=1

Siihen vain hiiripellitykset ja kanoille tulevan osan pinnat maatilavanerista. Etuosaan jättäisin tilan ruokasäkeille.

pingu

Re: Kanoille talviasuttava mökki

Viesti Kirjoittaja pingu » 07 Syys 2015, 10:04

Kuvassa tuo savenmaan mökki näyttää isolta, mutta kun miettiikin lukuina pinta-alaa, niin tukehtuuhan noin pienessä kopperossa ammoniakkiin jo kanat talvella.... :smt009 kaikkee sitä ihmisille koitetaankin kaupata kalliilla hinnalla. Kyllähän tuo kesäkoppina menee, jos on tilava ulkoilutarha tai mahdollisuus olla vapaana ulkosalla, mutta talvella....aatelkaapa ite, käpöttää tuossa melkein samoilla sijoillaan kuukausikaupalla. Sama kun ite asuis jossain ulkohuussissa talven, joku aukasis oven kertapäivään kolmekymmenen asteen pakkaseen ja viskais ruokaa, muun ajan oisi siellä hämärässä ahtaudessa :smt012

Vastaa Viestiin