Puuliiteristä kanala?

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Puuliiteristä kanala?

ViestiKirjoittaja Piparkakkutalon Akka » Ma 31.12.2012 16:22

Tässä heräsi mieleen uutta kanalaa miettiessä, että saisikohan tuosta meidän puukatoksesta kyhättyä kanalan. Romuvaraston virkaa lähinnä toimittanut tämän talvea, kun olen purkanut vähän sitä sun tätä sieltä sun täältä.
Katto ja seiniäkin olisi jo mukavasti valmiina. Ei tarvitsisi kun ovi, ikkuna ja eristeet, niin siinä olisi kanoille tilaa ensi talveksi. :)
Katos on rakennettu autotallin viereen ja rakennuslupapapereissa lukee vain "katos", eli jotain lupia siihen ilmeisesti pitääpi hakea, jos muuttaisi sen maapohjaiseksi harraste/varastotilaksi. :smt003
Kuinkahan tarkkoja nuo rakennusmääräykset ovat, se hieman jännittää. En kuitenkaan haluaisi vuorata koko mökkiä muovilla, kuten nykyisin kai pitäisi tehdä joka rakennukselle.
Mitä mieltä olette, jos pitäisi tuon maapohjaisena ja päälle laittaisi turvetta reilusti? Tukipilarit on näköjään velttu betonisiin palkkeihin maan sisään, mutta kuten kuvista näkee, maan ja seinän välissä on n. 30cm ilmarako. Jos tämän muuraisi umpeen harkoilla tai vastaavalla tai vesivanerilla?
Nyt pohjalla näkyy olevan hienompaa hiekkaa ja päällä isoa soraa. Villi arvaus että pohjalla jokin kangas ja kivituhkaa. Tämän kakun päälle heitetty irtonaiset puulavat.
Tulisikohan tästä kalua, vai onko helpompi väsätä ihan erikseen koppi? :)

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Liiterissä tällä hetkellä pääasiassa vaan kaikkea purkuromua, joten aika tyhjän panttina seisoo. :D
Piparkakkutalon Akka
 

Re: Puuliiteristä kanala?

ViestiKirjoittaja Mimi30 » Ma 31.12.2012 20:41

Kyllä onnistuu! :smt023
Tuolla minun ketjussa on esim juttua meidän puuliiteristä rakennetusta kanalasta! :smt006 (Mimin kanat, viirut ja muut lemmikit..)
Pari vuotta ollut käytössä ja oon ollut tyytyväinen! :smt001
Mimi30
 

Re: Puuliiteristä kanala?

ViestiKirjoittaja Kärttyämmä » Ti 01.01.2013 12:19

Helpostihan tuon eristää, mutta miettisin vielä sitä maalattiaisuutta, rotat ovat takuuvarma vieras, niiden perässä sitten näätä, minkki, supi, kettu (kapi supissa ja ketussa myös mukana). Valmista ja muutaman vuoden käytettyä on paskamainen alkaa purkamaan kun haluaakin kunnon lattian.

Minä alkaisin raivaamaan tyhjäksi samoin tein ja kaivaisin auki sen matkaa että mahtuu routaeristeet ja betonilaatta. Tekisin reunat eristetyistä lecaharkoista ja sitten vaan seiniin ja kattoon koolausta, tuulensuojalevyä ja villaa.
Kärttyämmä
 

Re: Puuliiteristä kanala?

ViestiKirjoittaja Mimi30 » Ke 02.01.2013 00:04

Mä kans harkitsisin kannattaako laittaa maalattiaa..mutta tosiaan enemmän meiän prokkiksesta gallerias ja muitakin hyviä vaihtoehtoja löytyy monella munislaisella! :smt001
Mimi30
 

Re: Puuliiteristä kanala?

ViestiKirjoittaja HeiniS » Ke 02.01.2013 11:24

Mä kannattaisin lankkulattiaa, joka laitetaan seinän alareunan kohdalle, että lattian alle jää kissanmentävä ilmatila. Näin ei maakosteus nouse siihen. Vaan mites käy puulattian, jos kestopehkun laittaa... Ja eristystähän siinä ei ole. Seinät ja katto tietty kannattaa eristää. Etuna helppo ja halpa tehdä, mutta lupa-asiaan en ota kantaa. Ei välttämättä kai tarvi, kun vanhaa vähä kunnostaa.
HeiniS
 

Re: Puuliiteristä kanala?

ViestiKirjoittaja Pirjo » La 12.01.2013 17:38

Kerropa sitten Piparkakkutalon Akka millaiseen lattiaratkaisuun päädyitte :smt006 ...täytyy vähän itsekin jossain vaiheessa alkaa moista miettimään!
Pirjo
 

Re: Puuliiteristä kanala?

ViestiKirjoittaja Kiyry87 » La 12.01.2013 18:15

Jos laittaa lautalattian ja haluaa kestopehkun niin varmaan tiedätte sen kylpyhuoneissa käytettävän lattiamuovin?
Sellaista ja vielä seiniä pitkin ainakin 50 senttiä ylöspäin niin siinä on hyvä "kaukalo" pehkulle. Talikon kanssa luultavasti saa olla varovainen :smt017

Sellainen on kaverin pihasaunassa joka on eristetty talvikäyttöä varten.
Sen laittamisessa pitää vain olla hyvin huolellinen jotta saumat varmasti on hyvät ja kestävät. Hyvin tehtynä kestää vuosia. Mein yläkerran kylppärissä -88 vuonna laitetut muovit ja edelleen kylppäri on kuin uusi.

Siellä kaverin saunassa se muovi tulee seinille vain 10-15 senttiä kun eihän siellä saunassa pehkua ole :smt005 . Se on ollut nyt yli 15 vuotta käytössä ja muovin alla olevat lankut ovat kuivat ja kunnossa ja siellä on se kissan mentävä rako maahan. Sauna on perustettu betoni tölttien päälle.
HUOM en tiedä onko muovin ja lankkujen välissä vielä jotain mutta voin kysyä jos kiinnostaa. Laita yksäriä jos/kun asia on ajankohtainen tai kiinnostaa
Kiyry87
 

Re: Puuliiteristä kanala?

ViestiKirjoittaja HeiniS » La 12.01.2013 19:34

Tai mites muovin sijasta vanha muovimatto? Ei haittaa jos vähä huolettomasti talikoi.
HeiniS
 

Re: Puuliiteristä kanala?

ViestiKirjoittaja Piparkakkutalon Akka » Su 13.01.2013 02:41

Hieman suunnitelmat taas muuttuivat ja sain vihdoin miehen taivuteltua autotalliratkaisuun. Eli tuossa vieressä on autotalli johon mahtuu rajaamaan oman osion kanoille kokonaan. Seinään pieni reikä/luukku josta pääsee tuohon puukatokseen. Ja tämä katos verkotetaan kanoille jaloittelutarhaksi. Siinä on sitten tuulen ja sään suojaa kerrakseen. :smt003
autotallissa on betonilattia lattialämmityksellä ja ei tosiaan tarvitsisi kun yksi seinä ovineen rakentaa ja tosiaan tuo luukku ulos. Näin pääsisi ehkä suht halvalla, kun eipä me tuolla autotallissa mitään savuvehkeitäkään rassata.
Piparkakkutalon Akka
 

Re: Puuliiteristä kanala?

ViestiKirjoittaja Pirjo » Su 13.01.2013 10:59

No huh! On sulla inhimillinen isäntä; meillä ei kyllä autotallista luovuttaisi -herranjumala! Se on elintärkeää vyöhykettä -vaikkei se autotallina toimisikaan vaan esim. romuvarastona (toisinsanoen ne tavarat siellä olisivat MUN mielestä romua -ei isännän) :smt043
Pirjo
 

Re: Puuliiteristä kanala?

ViestiKirjoittaja HeiniS » Su 13.01.2013 11:00

Näin se vaan käy! Lahjoitko, kiristitkö vai uhkailitko? :smt044 Ei miehet yleensä kovin helpolla autotalliin päin anna hönkästäkään.
HeiniS
 

Re: Puuliiteristä kanala?

ViestiKirjoittaja Kiyry87 » Su 13.01.2013 13:17

HeiniS varovainen talikointi siksi että ettei mattoon tule paljon reikiä jolloin kosteus pääsee lankkulattiaan... En tiedä miten pitävän vanhasta muovimatosta saa ja miten se toimii se sen laitto :smt017 Ne saumat kun niin sanotusti hitsataan kiinni. :smt017 Mitä se sitten tarkoittaakin, en kuitenkaan rakennuspuolella työskentele :smt102
Kiyry87
 

Re: Puuliiteristä kanala?

ViestiKirjoittaja Piparkakkutalon Akka » Su 20.01.2013 13:44

Ei onneksi paljoa tarvinut lahjoa. Aluksi piti kaiken lisäksi tehdä koko tallista kanojen valtakuntaa ja jättää toinen puoli fillarivarastoksi. Auto olisi seisonut pihalla ja myöhemmin rakennettu lähemmäs tienlaitaa autokatos. Mutta mä myönnyin sitten siihen että tehdään kapeampi koppi tallin päätyyn, jolloin autonkin saa vielä talvipakkasilla sulamaan lämpöiseen. :D Vielä kun saisi äkkiä aikaseksi siivota vanhat muuttolaatikot ym rojut pois alta ja rakentaa seinän.
Piparkakkutalon Akka
 

Re: Puuliiteristä kanala?

ViestiKirjoittaja HeiniS » Ma 21.01.2013 10:09

Kiyry; en mäkään sen laitosta niin mene sanomaan onko helppo vai ei, mut sitä tarkotin ku matto on aika sitkeää ja paksua, ettei siitä talikon piikki ihan vahingossa läpi mene.
HeiniS
 

Re: Puuliiteristä kanala?

ViestiKirjoittaja Jekku » Ma 21.01.2013 17:25

HeiniS kirjoitti:Kiyry; en mäkään sen laitosta niin mene sanomaan onko helppo vai ei, mut sitä tarkotin ku matto on aika sitkeää ja paksua, ettei siitä talikon piikki ihan vahingossa läpi mene.

Matto pitää liimata lattiaan kiinni, silloin niistä ei niin helposti mene talikon piikit läpi, jos ei oo liimattu ni takuu varmasti menee.

Kaikille miehille se autotalli ei oo niin pyhä :smt002 Mut konehalliin ei kyllä oo elukoilla asiaa :smt005
Jekku
 

Seuraava

Paluu rakentelu/remontointi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa