Pickled eggs

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

kanamummo

Pickled eggs

Viesti Kirjoittaja kanamummo » 08 Heinä 2009, 19:47

eli säilötyt kananmunat, kuulemma hyvää oluen kyytipoikana :smt003
http://allrecipes.com/Recipe/Pickled-Eg ... etail.aspx

Pickled Eggs II SUBMITTED BY: Rayna Jordan PHOTO BY: Cook4U

"I made these when I had my bar, and they were always a big hit. I made them in large batches because of the standing time, but have scaled the recipe for home use. Extra large eggs are boiled, then pickled in a simple brine solution. For a variation, add dry minced onion flakes, crushed red pepper or hot sauce to the brine."

PREP TIME 15 Min
COOK TIME 15 Min
READY IN 7 Days 23 Hrs 40 Min
Original recipe yield 12 eggs
.SERVINGS (Help)


.INGREDIENTS (Nutrition)
12 extra large eggs
355 ml distilled white vinegar
355 ml water
3 g pickling spice
1 clove garlic, crushed
1 bay leaf
..DIRECTIONS
1.Place eggs in a medium saucepan and cover with cold water. Bring water to a boil and immediately remove from heat. Cover and let eggs stand in hot water for 10 to 12 minutes. Remove from hot water, cool and peel.
2.In a medium saucepan over medium heat, mix together the vinegar, water and pickling spice. Bring to a boil and mix in the garlic and bay leaf. Remove from heat.
3.Transfer the eggs to sterile containers. Fill the containers with the hot vinegar mixture, seal and refrigerate 8 to 10 days before serving.

siimis

Re: Pickled eggs

Viesti Kirjoittaja siimis » 09 Heinä 2009, 22:43

No nyt kun sais meidän kääpiökotsit vielä munimaan XL-munia! :smt003

Onko joku joskus oikeasti maistanut tällaisia? Voiko niitä syödä..? Ajatus on mun mielestä jotenkin ällö...

Miten muuten munia vois säilöä? Entä jos rikkoo pakastusrasiaan ja pakastaa? Mitä niistä tulee..? Voiko sellaisen pakastetun munan sulattaa ja tehdä vaikka kokkelia tai kakkutaikinan?

kanamummo

Re: Pickled eggs

Viesti Kirjoittaja kanamummo » 10 Heinä 2009, 06:36

Pikkelssimunien pitäs säilyä ainaki puoli vuotta.
Pakastamista muuten pitäs ihan oikeesti kokeilla. Jos vaikka onnistus.

Eepi

Re: Pickled eggs

Viesti Kirjoittaja Eepi » 10 Heinä 2009, 09:35

Multa ei kyl menis alas :puke:

siimis

Re: Pickled eggs

Viesti Kirjoittaja siimis » 25 Tammi 2010, 21:52

No niin! Nyt on kokeiltu pikkelsimunia meillä! Viiriäisenmunia oli jo niiiin paljon, etten oikein tiennyt mitä niille tehdä. Näin sitten tein:

Keitin 5 litraa :smt003 viiriäisen munia normaaliin tapaan.

Jätin munat kattilaan, kaadoin jäähdytysveden pois. Tilalle laitoin väkiviinaetikkaa niin paljon että munat peittyivät. Annoin olla yön yli tiskipöydällä kannen alla. Aamulla munista oli liuennut kalkkikuoret pois ja jäljellä oli pelkkä "nahka". Pesin munat kylmässä vedessä ja nyljin kalvot pois käsin. Sekin vei aikaa, muttei ollenkaan niin paljon kuin kuoriminen! Ja lopputulos oli siistimpi.

Tässä vaiheessa munat maistuivat todellakin etikalle! Sanoisin, että niitä ei olis syönyt erkkikään :smt003 Siispä laitoin ne likoamaan puhtaaseen veteen ja nostin jääkaappiin. Vaihdoin vettä useamman kerran päivän aikana ja vielä illalla viimeiseksi raikas vesi päälle. Aamulla etikanmausta oli jäljellä kalpea aavistus, mutta mies ei suostunut syömään niitä vieläkään :smt019 Sanoi vaan, että älä enää ikinä tee näitä! No minähän en hevin luovuta! Itse söin näitä leivän päällä suolan kera jo tässä vaiheessa hyvällä halulla kyllä, mutta..:

Seuraavaksi keitin suolaliemen! :smt003 Desi suolaa ja litra vettä, noin. Purkitin munat tölkkeihin ja kaadoin jäähtyneen suolaliemen päälle. Ja jääkaappiin. Nyt pitäis säilyä ainakin! Noh, lopputulema oli se, että munista tuli niin suolaisia, ettei niitä sellaisenaan viitsi syödä, mutta kun purkista mättää kulhoon sellaisen päivän annoksen voileipäsärpimiä ja laittaa taas päälle raikasta vettä, niin seuraavana aamuna ne ovat juuri sopivia! Eikä etikan mausta ole enää tietoakaan.

Vaikuttaa ehkä monimutkaiselta ja suuritöiseltä, mutta jos oikeasti on järjetön määrä viiriäisenmunia, joiden kuorimisesta jo ajatuskin hirvittää, niin tuo etikkakylpy on kyllä näppärä! Mutta jos ei siitä etikan mausta tykkää, niin sitten joutuu liottelemaan niitä vielä pariin otteeseen, että niistä saa taas munan makuisia :smt002

kanamummo

Re: Pickled eggs

Viesti Kirjoittaja kanamummo » 27 Tammi 2010, 07:42

Kiva että kokeilit! Olisko olusen kyytipoikana sopivaa sapuskaa? :smt005

siimis

Re: Pickled eggs

Viesti Kirjoittaja siimis » 29 Tammi 2010, 11:01

No en tiedä sanoa, kun sattumoisin on oluet jääneet vähille viime aikoina :smt002 Mä pistän noita ihan leivän päälle ja siinä ovat tosi hyviä. Sormin vain puoliks pituussuunnassa ja keltuainen alaspäin leivän päälle. Pysyy paremmin :smt002 Mieskin syö nyt, kun ovat sopivan suolaisia eikä etikka enää maistu.

viiriäiset

Re: Pickled eggs

Viesti Kirjoittaja viiriäiset » 14 Helmi 2010, 23:45

En kyllä hirvenis äkkiä kokeilla :smt019 mutta TÄYTYY kokeilla! :smt005

smari

Re: Pickled eggs

Viesti Kirjoittaja smari » 15 Helmi 2010, 00:03

siimis kirjoitti: Miten muuten munia vois säilöä? Entä jos rikkoo pakastusrasiaan ja pakastaa? Mitä niistä tulee..? Voiko sellaisen pakastetun munan sulattaa ja tehdä vaikka kokkelia tai kakkutaikinan?
Joskus luin (muistaakseni juuri täältä muniksesta) että kananmunat voi pakastaa rasioissa ja ovat leipomisessa sen jälkeen ihan hyviä. Ilmoita sitten tääkin kun oot kokeillu. :smt003

Kotopullaki

Re: Pickled eggs

Viesti Kirjoittaja Kotopullaki » 14 Maalis 2010, 08:39

Juu, muistan lukeneeni ja tiedottaneenikin täällä että kananmunat voi rikkoa esim. jääpalakoteloihin ja pakastaa ja säilyvät kunhan lisäät niihin joko suolaa tai sokeria, riippuen siitä käytätkö niitä makean vaiko suolaisen ruuan valmistukseen. Suola ja sokeri siis auttavat säilymisessä ja parantavat makua.

siimis

Re: Pickled eggs

Viesti Kirjoittaja siimis » 14 Maalis 2010, 14:04

Rikotko keltuaiset ennen pakastamista?

Ja oleellista on varmaan merkata, mihin rasiaan on laittanut suolaa, mihin sokeria :smt002 Vois olla aika ällö sokerikaakkupohja, suolalla höystettynä...

Kotopullaki

Re: Pickled eggs

Viesti Kirjoittaja Kotopullaki » 14 Maalis 2010, 14:12

Ei mainittu mitään keltuaisen rikkomisesta joten ei sitten varmastikaan tarvitse sitä tehä :smt045
Voi enhän minä ite nuita pakasta! Tuoretta munaa tulee joka päivä niin paljo että tursuu korvista, niin meillä itellä ku kaikilla meijän sukulaisilla ja tuttavillakin :smt005 Eikä riittäis meillä kyllä tila pakkasessakaan. Pakkanen on varattu jääpaloille, jätskille ja valkoviinin emergency-jäähdytykselle :smt003

Kaukokana

Re: Pickled eggs

Viesti Kirjoittaja Kaukokana » 15 Maalis 2010, 23:25

Englantilainen ystavattareni kaiholla muisteli naita pikkeloityja munia taalla kaukomailla. Olivat kuulemma olleet tosi hyvia, etenkin jos oli edellisena iltana tullut juhlittua vahan liikaa :smt002
Ei kait ne sen kummempia ole kuin maustesillikaan. Meniskohan tuo korvikkeesta, jos kanoille olis viela syotetty silakoita muninnan aikaan :smt003

Kotopullaki

Re: Pickled eggs

Viesti Kirjoittaja Kotopullaki » 16 Maalis 2010, 08:14

Minäkin olen maistellut noita etikkaan säilöttyjä viiriäisenmunia ja ovat minun makuuni olleet pikkasen liian etikkaisia. Mutta niin ovat täällä meilläpäin kaikki muutkin paikalliset säilykkeet. Felixin punajuuret ja kurkut ovatkin sitten ihan eri maata, NAM! Saisko noista munista sitä etikkaisuutta ja suolasuuttakin lievemmäksi jos siihen laittais sokeria? Ihan puhtaasti kysyn tietämättömänä kun en ikinä oo tollasia tehny. Aattelin vaan kun Felixin etikkasäilykkeissä on niin ihanan pehmeä ja makeahkokin maku, että onko se kenties sokerilla aikaansaatu?

P.S. Anteeksi ruotsalaisten tuotteiden mainostus mutta täällä oudoilla kaukomailla ruotsalaisetkin alkavat tuntumaan sisariltani / veljiltäni :smt005

Peltolan eläjät

Re: Pickled eggs

Viesti Kirjoittaja Peltolan eläjät » 16 Maalis 2010, 19:07

KP, ei huolta ruotsalaisten suosimisesta :smt002
Yksi Felixin säilyketehdas on Turussa, ollut n. 20v. Siellä tehdään kurkku-, kurpitsa-,punajuuri-, ym. säilykkeitä.
Liikevoitot menee tietty ruotsalaisille, mutta työllistävä vaikutus kuitenkin on paikkakunnalle :smt001

Noita etikkamunia pitää tehdä, kunhan kanat alkaa urakoida kunnolla :smt003

Vastaa Viestiin