BUTtia pataan

juttuja muista linnuista kuin kanoista

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Paltsi

BUTtia pataan

Viesti Kirjoittaja Paltsi »

Meillä kekri jatkuu, tänään päätyi pakastimeen ja osittain pannullekin kaksi buttia. Ukon ja akan lihapaino oli yhteensä 14,5 kg. Ihan kohtuullinen tulos mielestäni pelkällä viljalla ruokittuna.
Alkaa olla sellaiset kelit, että piti ottaa ne räntäsateesta jo katon alle ja ruveta päästämään päiviltä.
Tässä kohtaa pitää sanoa kuten possuistakin, että näitä meille tulee ensi kesänä tuplasti enemmän, olivat niin helppohoitoisia ja kilttejä otuksia ettei paremmasta väliä. Loppuvaiheen ruokahalu vain hirvittää. Toisaalta, noista jää aika lailla syötävääkin :smt003
maunu_muori

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

On ne butit vaan tosi kilttejä ja nopeekasvuisia.. ja hirveitä pask'n tööttääjiä..kotikonsteina voisin suositella sellaista savustuspurulla varustettua foliopussi fileelle, kuumaan uuniin...ja pikkaisen siirappia, ja suolaa pintaan, jotain yrttiä, vähän pippuria. paljonkos yks filé paino?.. mulla oli vuos sitten sellaisia 2 kg kpl ilman nahkaa ja täysin luuttomana. Luista mää keitin liemen, ja silpin luoput lihat niistä kypsinä viilokkiin.
Paltsi

Viesti Kirjoittaja Paltsi »

Fileitä punnailtiin sellaisella isännänkin kestävällä henkilövaakalla joka ei anna kovin tarkkaa lukemaa. Vaihtelivat 2-2,5 kg/kipale. Pitäisi hommata oikea talousvaaka näihin hommiin. Digitaalinen kalavaakakin toimii silloin kun sitä huvittaa. :smt013
Lioteltiin yhtä filettä suolaliemessä ja paistoin nelisen tuntia miedossa lämmössä ja hyvää tuli :smt003

Tuota ohjetta sietää joskus kokeilla, toiminee leivinuunissa kivasti.
Suvianne

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Just neuvottiin minulle broileriin tällainen teesavustus.
Tätähän voisi soveltaa vaikka mihin

Teesavustettu broileri
Käykääpä kurkkii!
Vastaa Viestiin