Metsäkanalinnut

juttuja muista linnuista kuin kanoista

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko, Ushva

Re: Metsäkanalinnut

ViestiKirjoittaja kukkopoika » Su 05.02.2017 22:58

Minun fiilikset on vähän toisenlaiset.Tänä talvena en ole nähnyt ensimmäistäkään teeriparvea.Tuossa pellon reunalla on isojakin koivikoita missä ne muina talvina ovat ruokailleet.
Minne ne ovat vaeltaneet?
Saapa nähdä kun kevät tulee,vieläkö kuulee teeren kukerrusta.
kukkopoika
silkki
 
Viestit: 216
Liittynyt: La 05.05.2012 19:52

Re: Metsäkanalinnut

ViestiKirjoittaja Titiuu » Ma 06.02.2017 21:00

Meillä on tehnyt harva se päivä pihan yli ylilentoja teeriparvia, kohta ne varmaan taas normaaliin tyyliin asettuu tuonne ojan yli alkavalle hakkuuaukon reunalle.
"Huikea viidakko, ja ihmissyöjä kanoja!"
Avatar
Titiuu
araucana
 
Viestit: 506
Liittynyt: Su 27.10.2013 16:42

Re: Metsäkanalinnut

ViestiKirjoittaja Taisku » Ma 03.04.2017 15:04

Olemme mielenkiinnolla saaneet seurata tässä meidän kulmilla teeriparven kasvua. Alkuun siinä oli vain yhdeksän lintua, nyt viime vuonna laskimme lintuja olevan enimmillään 28-32 yksilöä. Lisääntyvät parit häviävät kesäksi maastoon ja ilmeisesti nuoret ja yksittäset liikkuvat porukassa pienempänä parvena kesäkauden. Meitä lähin pari pesii talomme portailta noin 70 metrin päässä sijaisevassa koivikossa. Teerikukko kukertaa reviiriltään aamulorujaan viiden ja seitsemän aikoihin. Hauskaa kuunneltavaa. Koirat on pidetty tarkasti omalla, avoimella piha-alueella, jotta saavat pesintä-ja poikasrauhan. Metsästäjätkin ovat antaneet lintujen lisiä rauhassa.

Muutama vuosi sitten olin talvella hankiaikaan lumikenkäilemässä ja mukana oli nuori noutajarotuinen koira. Yhtäkkiä hakkuuaukon reunassa ollessa, koira pysähtyi edessäni, noin viidentoista metrin päässä, paikoilleen kuunnellen selvästi pää kallellaan alas hankea kohden. Oli uskomattoman upea ja samalla typerryttävä näky, kun koiran ympäriltä nousi samanaikaisesti useampia teeriä lentoon hankikiepistään. Lintujen siivistä pölisevä lumi lisäsi hetken taianomaisuutta. Ja mikä uskomaton suoritus isoilta linnuilta nousta niinkin suoraan ylös siivilleen. Ainutlaatuinen hetki ja kokemus.
Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan. - Muumipappa -
Taisku
kana
 
Viestit: 68
Liittynyt: Ma 23.03.2015 14:43
Paikkakunta: Kangasala

Re: Metsäkanalinnut

ViestiKirjoittaja Titiuu » Ma 10.04.2017 13:37

Jaahas, nyt meijän pihaan sitten kotiutti ittensä kaksi ukkomehtoa, ennen vain yksi kerrallaan vierailleet, vaan nämä päätti nyt valloittaa tontin molemmat puolet! :smt005 Mihinkähän tässä joutuu noitten kanssa jos kovasti öykkäröimään alkavat... riekon ja pyyt hätyyttivät myös kauemmas nyt.
"Huikea viidakko, ja ihmissyöjä kanoja!"
Avatar
Titiuu
araucana
 
Viestit: 506
Liittynyt: Su 27.10.2013 16:42

Edellinen

Paluu muut munivaiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 1 vierailijaa