Munajohdintulehdus

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
hunski89

Munajohdintulehdus

Viesti Kirjoittaja hunski89 »

Tuli mieleen tuosta munajohdintulehduksesta että jos se kerran voi uusiutua niin onko se perinnöllinen?
Kannattaako sellaisia lintuja siis käyttää poikasten hautomisessa? Olisiko parempi siis vaan lopettaa?
Ja mitä ne oireet nyt olikaan siinä, löysin vaan keskustelun rippeitä, siis ainakin nahkamunat ja muutenkin epänormaalit munat, voimaton lintu, oliko kloaakin turvotus tai suolen ulosluiskahduksin yksi oire?

Ihan vaan tulevaisuuden varalle olisi kiva tietää. Tällä hetkellä yksi viiriäisistä on tehnyt kolme vai neljä nahkamunaa, en tiedä kuka enkä tiedä onko vain yksi viiriäinen kyseessä vai joku muukin. Munitusrehua on ruoan joukossa ja kalkkia saatavilla, saavat lisäksi hienonnettuja kuoria. Kukaan viiriäisistä ei vaikuta sairaalta, kaikki yhtä pirteitä. Toivottavasti ei ole tuota tulehdusta vaan olisi niin että joku ei ole vaan sitten honannut syödä tarpeeksi munitusrehua. Olen munitusrehua hiukan lisännyt ruokaan ja ajattelin vitamiinitippaa laittaa myös veteen testiksi. Jos viel jatkuu ni pistn eukot eri häkkeihin että nään kenestä tulee normaalit munat ja kenestä nahkamunat.
Maattari
lindell
Viestit: 1724
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Munajohdintulehdus

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Kloaakin esiinluiskahdus voi olla yksi oire. Pahanhajuinen vuoto, pingviiniolemus muita yllä mainittujen lisäksi.
Munajohdintulehdus on hyvin munivien vaiva, tehareilla melko yleinen.
Nahkamunia saattaa myös tulla muutamia ennen tai jälkeen sulkasatoa, se on ihan normaalia. Sitten taas sulkasatoinen lintu saattaa olla todella apea ja kipeän oloinen vaikkei sitä ole.
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
hunski89

Re: Munajohdintulehdus

Viesti Kirjoittaja hunski89 »

Juu, mites tuo perinnöllisyys? Entä jos sen kanan/viiriäisen/ankan joutuu lopettamaan niin ei kai sitä lihaa voi syödä vai voiko? :smt017
Ronkeli

Re: Munajohdintulehdus

Viesti Kirjoittaja Ronkeli »

Meillä yksi alholainen teki lähes koko kesän nahkamunia. Niitä löyti milloin mistäkin: kanalan tasoilta, lattialta ja pihamaalta. Otin yhteyttä eläinlääkäriin, joka selvitteli asiaa ja otti selkoa asiasta monesta suunnasta. Lopulta määräsi sulfakuurin Ditrim Duploa. Ollaan nyt viikko annettu lääkettä ja kana rupesi jo kolmannen päivän jälkeen munimaan oikeita munia. Muuten ei oireillut, ainoastaan nahkamunia tiputteli. 22 € kuuri maksoi, mutta näin parven kaunein kana säästi henkensä. Tämä kana on ollut parven kymmenestä kanasta ainoa, joka ei ole halunnut hautoa munia, toiset kun ovat tehneet sitä jopa kahdesti tämän vuoden puolella. Ilmesesti kyseessä oli munajohdintulehdus?
Vastaa Viestiin